Your system is in danger!

muratcanberber

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar .

Son 2 gündür bilgisayarımda bu tarz bir mesaj alıyorum . Ve ilginçtir firefox'ta açılan bir sayfa (adres yolu masaüstümü gösteriyor) Ve gün içinde kendiğilinden açılıyor.

scr9151268qr1.jpg

Resim linki = http://img369.imageshack.us/img369/3941/scr9151268qr1.jpg

Kaspersky ile akşam taratmaya başladım trojan ve malware yakaladı ama taratması bitmedi yüzde 64'te şu an.

Son olarak cfosspeed adlı programı kurdum. Ondan kaynaklı gibi geliyor çünkü uyarı ekranında www.cfos.de linki ve cr*cklı yazılım kullandığımı belirten ve beni satın alma ekranına gönderen yazılarda mevcut.

Sistemimde virüs var belki cr*ck virüslüydü oda olabilir. Akşam kıyım yaptım zaten şu an tarama bitsin sonucu yazarım.

İyi forumlar

Link

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Cr**ck kullanmayın kesinlikle, forumda birçok kez dile getirdim daima legal yazılım kullanın.

yuureii

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Bundan 2-3 yıl önce benim de başıma geldi fakat bu şekilde değildi. Masaüstü tamamen siyahtı ve masaüstünde hemen hemen aynı mesajlar vardı. Fazla uğraşmadım işin gerçeği format attım.

atacalipso

Doçent
Reaksiyon puanı
0
bilgisayarına bir program yüklenmiş izinsiz, program ekle kaldırdan bul ve derhal kaldır o programı sonra anvirüsleri kullan ama en son registry cleaner programları ile tamamen kurtul. program bulamıyorsan ctrl alt delete den arkaplanda çalışan izinsiz pisliği bul :D

Nemesis

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13
Yahu 200 adet program kurulu ise hepside crackli bende neden bu olmuyor.

muratcanberber

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Şu an bayağı virüs girmiş ve kav çok tehlikeli diyor :) Şimdi o programdan kurtuluyorum. İsteyene html dosyasını gönderebilirim.

Kendimi bildim bileli bilgisayar kullanıyorum. Teknik servis'te de çalıştım . Acemi değilim ;)

Öyle olsam genelde yazıla-gelen "şimdi ne yapıcam" falan gibi heyecanlı bir şekilde yazardım.

Ayrıca bilgisayar bölümündeyim

pardon üsdat pardon :D

sorun değil :)

Nemesis

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13
İyide her bilgisayar bölümünü bitiren profesör mü oluyor?

Bu sorunun çözümü cok kaspersky insallah yeter ama yetmezse bilgisayarın vazgeçilmezi ComboFix i de bir dene. Olmadı sistem geri yükle :D

muratcanberber

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Daha bitirmedim son senem ;)

Uniblue registerybooster programı o çalışıyor kendi çapında. KAV bitsin bakıcam bakalım neler olacak.

Mythbusters S06E11 inmiş bu arada :)

Link

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Yahu 200 adet program kurulu ise hepside crackli bende neden bu olmuyor.

Hemen hemen her programın ücretsiz muadili var, illegal yazılım kullanmak zorunda değilsin, misal hangi yazılımları cr**kli kullanıyorsun?

Nemesis

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13
Nod 32, Photoshop, Nero,Power DVD, Magic İSO, vs vs vs bir sürü :)

Reaksiyon puanı
189
bu lisanslı kullanmaya meraklı arkadaşlara şaşıyorum. ben de nemesis gibi bir çok program kullanıyorum bizde niye olmuyo. demekki kullanmasını bileceksin... hatta bende anti virus bile yok :D

Link

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
bu lisanslı kullanmaya meraklı arkadaşlara şaşıyorum. ben de nemesis gibi bir çok program kullanıyorum bizde niye olmuyo. demekki kullanmasını bileceksin... hatta bende anti virus bile yok :D

Bakınız --> Konuyu açan arkadaşın durumu, bende açıkçası illegal kullanıpta bununla övünen kişilere şaşırıyorum.

Nod 32, Photoshop, Nero,Power DVD, Magic İSO, vs vs vs bir sürü :)

En başta güvenlik yazılımlarının kampanyalarını takip edersen bu konuda sorunun olmaz, photoshop yerine açık kaynak ve ücretsiz gimp kullanabilirsin, Nero yerine yine ücretsiz Ashampoo Burning Studio 6 FREE kullanabilirsin, araştırırsan diğerlerininde ücretsiz karşılıklarını bulabilirsin, ne yazıki araştırmayı sevmeyen kişiler çoğunlukta ve işin kolayına kaçılıyor.

Nemesis

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13
Link dediğin tüm programlardan haberim var. Ama ben bu sekilde kullanmak istediğim için kullanıyorum. Yani işin kolayına kaçmıyorum. Bilgisayar konusunda da korsan'a hiç bir zaman Hayır demedim.. Dememde..

Memnunum valla. Hiç zararı yok bana crackli programların ve oyunların.

Link

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Neyse konuyu dağılmasın, muratcanberber'in konusuna dönelim.

Reaksiyon puanı
189
Link dediğin tüm programlardan haberim var. Ama ben bu sekilde kullanmak istediğim için kullanıyorum. Yani işin kolayına kaçmıyorum. Bilgisayar konusunda da korsan'a hiç bir zaman Hayır demedim.. Dememde..

Memnunum valla. Hiç zararı yok bana crackli programların ve oyunların.

+1:icon_:

muratcanberber

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Cr/ck'in ve korsanın övülecek bir tarafı yok tabiikide. Linux tabanlı bir işletim sistemi kullansak korsan yazılım kullanmamıza gerek kalmayacak .

Kasperksy aramasını bitirdi sayılır.(3 saat 31 dakika sürdü şu an % 99'da . 250 + 400 gb hdd) Yaklaşık 60 zararlı yazılım tespit edilmiş. Şu anda bilgisayarım temiz. Cfosspeed adlı yazılımı kaldırmadım. Bekleyip neler olacağını görmek istiyorum.