Yönetmen olsaydınız..

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
İlgi çekici, ilerdeki yıllarda bile unutulmayacağını hissettiğiniz bir gerilim filmi senaryonuz var.
Eğer siz yönetmen olsaydınız, bu senaryoyu ilgi çekici kılabilmek için ne gibi yöntemlerle bu filmi beğenilen bir film haline getirirdiniz?

Mekanlar, kişiler, zaman gibi kavramlar sizin düşüncelerinizde oluşturacağınız durumlar olsun.

İpucu :
Bazı yönetmenler ışık-gölge, bazıları renk, bazıları yoğun görsellik gibi temalara özen gösterirler.
Not : kopya vermemek için, şimdi değil ilerdeki bir adımda sizin tasarımlarınızın arasında ben de kendi uygulamamı yazacağım.
Buyrun.
:)

Flybot-TR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben Çağan Irmak gibi insanların hassasiyet duyduğu konuları işlerdim.
Özellikle film müzikleri çok etkileyici olurdu.

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Bu filmi çekmek zor geldi sanırım. :)

özgür deniz

Asistan
Reaksiyon puanı
15
madem senaryo gerilim üzerine o zaman korkutmamak olmaz

ama korkutma derken kameranın önüne atlayı salya saçan canavarların "böööö" etkisi değil de mesela blair cadısındaki bilinmeyenden kaynaklanan bir korku, kişinin hayalgücüyle desteklenen bir korku olmalı(senaristler bu hafta sonu izin yok oturu senaryoyu güncelleyin )

tabii korku filmlerinin özellikle amerikan sinemasında en tırt filmler olmasının sebeplerinin başında oyuncu yetersizlikleri geliyor

oyuncular dehşet (evet korku filmi oyuncusu dehşet olur) olmalı. bakışıyla korkutmalı veya korktuğunu belli etmeli. öyle kameraya karşı elleri ağzında üstünde kana bulanmış daracık beyaz badisiyle taş bi hatunun çığlık attığı sahneleri unutun

klişelerden uzak tutmak da lazım. (gözlüklü şişko çocuk olmasın, olursa da hemen ölmesin)
grup halinde izci kampında sapır sapır ölen gençlerde olmasın, adres sorulduğunda "oraya şunca yıldır giden dönmüyor" diyen sallanan sandalyedeki balgamlı ihtiyarı da geçelim bi zahmet :)

uzun siyah saçlı yarı çürümüş koreli veya japon hanım kızımız da setten çıkarılsın

şimdi elemeleri yaptıysak filme dönelim

insan sadece başına gelebilecek şeylerden korkar

yani uzay istasyonundaki uzaylı yapışkan yaratık ve insan içinde büyüyen yavruları görsel amaçlıdır

beni en çok korkutan evlerdir (ehehe evlerden korkan inş. müh)

rose red konağını izlediyseniz (6 cd ülen izle izle bitmiyor) özellikle büyük ve eski evlere olan korkuma hak verirsiniz

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
madem senaryo gerilim üzerine o zaman korkutmamak olmaz

Yazının tamamını eklemedim ama hepsi doğru.
Çok yerinde bir gözlem.
Ek olarak, her filmde uygulanan standart trüklerden gece ve mavi ışık da bana hiç tat vermez.

Giriş olarak sonbahar renkleri, efektleri, yani sararmış yapraklı ağaçlar ve yerdeki yapraklar yeterince hüzünlü bir ortam sağlar.
Çok şiddetli olmayan bir yağmur...
Sessizlik, akşamın ilk saatleri...
Arada bir iki şimşek de çakabilir...
Ahşap, eski evlerden bir sokak.
Evler bahçeli..
Ve o bölgede işlenen cinayetler.
Seri bir katil olan bir manyak, tornavida ile cinayet işlemektedir.
Veya bir evde paranormal rahatsızlık veren bir kötü ruh. Evlere musallat olmuş, tedirgin edici olaylara neden oluyor.
Etkilenenler sadece kadınlar değil.
.. gibi.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Görüntüde mekanlar şehirler ve karakterler bu tonda olursa benim için çok etkileyici olur :)

Dün yaptığım bir çalışma

Bear_by_circassiann.jpg