YÖK Başkanına istifa daveti

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
Üniversiteler arası Kurul YÖK başkanını istifaya davet etti.

Üniversiteler Arası Kurul Başkanı Mustafa Akaydın YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ı istifaya davet etti. Akaydın "oy birliğiyle aldığımız bu karara YÖK Başkanı'nın uymaması halinde Cumhurbaşkanımızı Özcan'ı görevden almaya davet ediyorum" dedi.

Akaydın YÖK Başkanı'nın "türbanlıların üniversiteye girmesine izin vermesini" bir kaos ortamı yarattığını söyledi.

YASAL DÜZENLEMEYE İHTİYAÇ VAR

Akaydın "anayasalar soyut hükümler içerir. Onların hükümleri kanunlarla somut olur. Bu yeni anayasa değişikliğini de 'türbana serbesti' olarak yorumlamak vahim bir hatadır. Çıkarılan anayasada da belirtildiği gibi ayrıca bir kanun düzenlemesi gerekmektedir. YÖK 17. maddenin düzenlemesine ihtiyaç vardır" dedi.

HEM TÜRBAN, HEM TERÖRİST GİRDİ

"YÖK Başkanı'nın açıklamasından sonra üniversiteye hem türbanlılar, hem de bazı siyasi örgütün renkleri girmiştir" diyerek yaşananlara dikkat çekti.

YÖK BAŞKANI İSTİFA ETMELİDİR

Akaydın "YÖK Başkanı istifa etmelidir. Oy birliğiyle aldığımız bu karara YÖK Başkanı'nın uymaması halinde Cumhurbaşkanımızı Özcan'ı görevden almaya davet ediyorum"

Kaynak

onair

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Yerinde ve isabetli bir karar alınmış. ÜAK Başkanı Sn. Mustafa AKAYDIN' ı tebrik ediyorum.

hakanarin

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ben bu öğretmenlerden mi eğitim aldım inanamıyorum. Kendileri hukuk tanımayan insanlar başkalarını hukuka davet ediyor. Pes doğrusu.

Bir çocuğun bile okuduğunda anlayacağı anayasayı nasıl hiçe sayarlar. Anayasanın Yasaların üzerinde olduğunu nasıl bilmezler. Aslında bilirler ama bilmemezlikten geliyorlar. Kendilerini seçilmişlerin, Anayasanın ve tüm insanların üstünde görenler hakkında başkaca bir yazı yazma gereği duymuyorum.

Umarım ileride bu ülkeye yakışan profesörler görürüz.

dragonfly

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ne yani türban izin verildide üniversiteye terörizm mi girdi. Bu insanlar gündemde na varsa başkalarının üzerine yıkmayı çok seviyorlar. Nası olsa lafı söylemesi bedava. Hiçkimse hesap sormuyor zaten

BaRY

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Adamların yaptığı, olayın hukuki platforma taşınıp, temel ilkelerle çatışıp çatışmadığının ortaya çıkması.Sayın AKP YÖK temsilcisi Özcanın yaptığı Laiklik ilkesine ters düşmektedir.Gerekli tüm yasal düzenlemeler yapılmadan acele etmesi (bu düzenlemeyle teröristi de PKK bayrağı baskılı tişörtle girebilir), tüm bunları ortaya çıkaran sebebtir.İstifa ederse de AKP Çankaya temsilcisi de yeni bir YÖK temsilcisi atar.

wwhirlwind

Profesör
Reaksiyon puanı
2
su anki yök baskanı zaten sadece bir kukla hele bir akp nin istekleri yapmasın hatırlayın biz sadece acık mikrofonu unuttuklarında soylediklerini duyduk bilmedigimiz daha neler war bu arada yök baskanının tarafsız olması gerekir ...

4017741

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Atatürk ün savaşta dahi kapattırmadığı herşeyin üstünde tuttuğu TBMM ye kafa tutmak hele bunu bide laiklik cumhuriyet le bağdaştırmak adiliğin danişkasıdır.Asıl operasyonu bunlara yapmak lazım.Akp yi bu halkın yarısı seçti.Şimarık adi oğlu adiler bunlar Türkiye için pkk dan bile daha tehlikeli çünkü gizli düşman.bular gibiler olduğu sürece Türkiye gelişemez,postal yalayıcı takımı....!!!!!

CAGRIBEYKANTURA

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
alinan karara kendileri bile itaat edemeyecek durumdalar cirpindikca batiyorlar ve bununda farkindalar. yasakli zihniyetli bu kafalarin son demleri zaten bunlar..
akli basinda birileri olsaydi zaten anlamalari lazimdiki bundan sonraki CUMHURBASKAN`ini millet sececek bu milletinde O makama sececegi insanin ne olacagi ve siyasi fikri alanen ortada egerki tersi olacak olsa bu ogretim gorevlileri zaten bu sekilde aciklamalarla kiskirtmalarla onlari batirdi demektir

enhar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
wwhirlwind dedi ki:
su anki yök baskanı zaten sadece bir kukla hele bir akp nin istekleri yapmasın hatırlayın biz sadece acık mikrofonu unuttuklarında soylediklerini duyduk bilmedigimiz daha neler war bu arada yök baskanının tarafsız olması gerekir ...
YA o nun dışında kalanlar sizde dahil olaya ve yaşananlara ne kadar tarafsız bakıldığı açıkça ortada ...