YÖK Başkanı'na Danıştay freni

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Gorkem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Gorkem

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Danıştay, YÖK Başkanı'nın türbanı serbest bırakan Anayasa değişikliğini uygulamaları için rektörlere gönderdiği genelgeyi iptal etti.

Danıştay 8. Dairesi, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın, “başörtüsünün yükseköğretimde serbest bırakılmasını öngören değişikliklerin yapıldığı Anayasa'nın 10 ve 42. maddelerine göre uygulama yapılabilmesi için ayrıca bir kanuni düzenlemeye ihtiyaç bulunmadığına” ilişkin rektörlüklere gönderdiği yazıyı “genelge” olarak kabul ederek, oy birliği ile yürütmesini durdurdu.

Kaynak

freenet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Malatya'lı haham piyonlarının sıktığı kurşun işe yaramış baksana...

not: bu cevabımı %5'lik bir kesim anlar :D

serkanaltay

Asistan
Reaksiyon puanı
0
iki üç çakal başına karşı çıkıyor.ve siyaset yapıyorlar.ama eğitime gelince hiç birşey yok.halen daha dünya üniversiteleri sıralamasında son sıralardayız.
ama bu sorunlar bitecek inş...

intibah

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Son çırpınışları bu saçma sapan yasaklar bir yerlerinde patlayacak....

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Danıştay da yarın Anayasa Mahkemesi gibi "ehem öhüm ee şey kusura bakma madem yeniden seçildin biz hata yaptığımızın farkına vardık" demeyecek belki, ama kesinlikle aynen onlar gibi, yüksek mahkeme olmanın getirdiği nimetlerden faydalanıyorlar.

buhari

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Diğer konu kiltilenmiş cevabımı buraya da yazayım dedim :)

Haydi kızlar okula! Baş örtülüler hariç!
İşte bu zihniyet ülkeye hakim ve ülkede ayrımcılık yapanlar da bunlardır. Atatürkçülük deyince sadece laiklik bilirler başka ilke yok çünkü. Hani Atatürkçülüğün dinamik ideali muasır medeniyet üzerine çıkmaktı. Hani ülkenin geleceği gençlerin elindeydi. Gençleri ikiye ayırıp da mı geçeceğiz çağdaş milletlerin önüne. Atatürkçü olmakla kendini Atatürkçü sanmak çok farklı şeyler ama ne yapacaksın onlar da o kadar anlıyorlar.
Bir gün yaptıkları hatanın farkına varacaklardır lakin her geçen gün aleyhimize işliyor.

hakan.daburda

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Hak hukuk diyorlar, Burda bile hakkımızı alamassak ben daha ne yapayım hak taraflı hak!,Benim bacım Almanya'da Fransa'da Amerika'da okuyor,Türkiye'de okuyamıyorsa,Bu sefer bu sorunu kaba kuvvet çözer,Nasılsa onlar daha AİM'ede giderler,Şimdi dicekler kışkırtma yapıyor,Ben kışkırtma yapmıyorum ki arkadaş,Ben olası bi facianın önüne geçmeye çalışıyorum,Şimdi onlar Başörtüsünü yasaklayacak,Bende buna gözmü yumacam (pışııııııııt)
Diyecekler ki hep kaba kuvvet biz daha ne yapalım arkadaş,Bu en doğal haktır,Ondan sonra diyorlar karadeniz'in adı çıktı,Manyakmıdırlar nedirler! :@

Bitane kızda çıkmış Televizyona diyor, "Güzel olsalar başlarını açarlardı"
BaşÖrtülülere çirkin diyor bababababa :D
Yaram var demiyorda !!! |)