YÖK Başkanı: KPSS İptal Edilebilir, Göreve Başlamalar Ertelendi!

Bu konuyu okuyanlar

N3CAT1

Dekan
Emektar
Katılım
20 Nisan 2008
Mesajlar
6,609
Reaksiyon puanı
144
Puanları
63
En küçük ihmal görsek iptal ederiz

12993166159.jpg


KPSS'DE 350 adayın 120 soruyu da doğru çözmesi ve soruların çalındığı tartışmaları YÖK'ü harekete geçirdi. SABAH'a konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, KPSS için çok kapsamlı araştırma başlattıklarını, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Emniyet Genel Müdürlüğü istihbarat birimleri ve bilişim uzmanlarının konuyu araştırdıklarını söyledi. Konunun kısa sürede çözüme ulaşması için Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) ölçme ve değerlendirme uzmanlarının da tek tek inceleme yaptıklarını açıklayan Özcan, "En küçük bir ihmal görmemiz durumunda sınavı iptal ederiz" diye konuştu.

TERCİH 10'A ÇIKIYOR
Sınav sonuçlarıyla bir yere yerleşenlerin sınavın iptal edilmesi halinde görevlerinden alınacaklarını açıklayan Özcan, MEB ile yaptığı görüşme sonunda, ataması yapılan 30 bin öğretmenin göreve başlamasının ay sonuna kadar bekletileceğini söyledi. Soruşturmayı ay sonuna kadar bitirmeyi düşündüklerini ifade eden Özcan, "Bu durum yapacağımız sınavlara şaibe düşürüyor. Vatandaşa dürüst şekilde sınav yaptığımızı göstermemiz lazım" dedi. Tercihler sonrasında üniversitelerde 110 bin kişilik boş kontenjan kaldığını belirten Özcan, boş kontenjanları doldurmak için ikinci kayıt döneminde tercih sayısını 8'den 10 çıkaracaklarını da söyledi. KKTC'de ise durumun çok vahim olduğunu ve 17 bin kişilik öğrenci kontenjanına karşılık sadece 3 bin 940 öğrencinin başvuruda bulunduğunu dile getiren Özcan, "Bu duruma çözüm olması amacıyla gerekirse Kuzey Kıbrıs üniversiteleri için üçüncü bir kayıt dönemi açabiliriz" dedi.

Kaynak
 

braveheart.fb

Profesör
Katılım
21 Mart 2009
Mesajlar
1,985
Reaksiyon puanı
92
Puanları
48
Doğrusunu isterseniz açıklamaları "delikanlıca" bir tavır olarak gördüm. Özelikle toplumda oluşan “sınav sorularının çalındı” kanısı ve bir türlü tatmin edici olmayan açıklamalar zinciri olayı örtbas etme gayreti olarak algılanmıştı.

Şimdi bu konularda birinci dereceden yetkili birinin; Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Emniyet Genel Müdürlüğü istihbarat birimleri ve bilişim uzmanlarının ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın ölçme ve değerlendirme uzmanlarının da tek tek inceleme yaptıklarını söyleyerek konun ne kadar ciddiye alındığını ve hiçte örtbas etme niyeti taşımadıklarını göstermekte.

Sıvan iptali de her ne kadar beraberinde yeni mağduriyetler getirse de ufukta görünen en mantıklı yol bu.

Ancak araştırılması gereken bir başka olayda ÖSYM sistemine girilmeden hiç kimsenin bu kadar çok iddiayı(evli çift sayısı+ net yapanların sayısı) bir arada toplayamayacağıdır. Şu halde bu sisteme dadananlarında cezalandırtması gerekecek.
 

LaWa

Profesör
Katılım
22 Şubat 2009
Mesajlar
3,119
Reaksiyon puanı
47
Puanları
48
ÖSYM bence yanlış yaptı.
Sınavda hemen sonra oluşan istatistikleri onlar çok iyi biliyorlardı.
Ki bunu da zaten yapıyorlar, durumu kamuoyuna duyurup kısa bir süre içinde neticeye vardırabilirdin.
Bugüne kadar durum sonuçlanmış olurdu,çözüm kimseyi zor durumda da bırakmazdı.
 

hayranim

Profesör
Katılım
6 Nisan 2010
Mesajlar
1,402
Reaksiyon puanı
32
Puanları
48
Ben şunu anladım. Toplum olarak ikiye ayrılmışız. Kamplara bölünmüşüz. Her kurumun içerisinde siyaset bulaşmış. Bazıları soruları sızdırıyor bazıları da aynı kurumun içerisinden ötekinin yaptığını görmezden geliyor ama medyaya sızdırıyor. ARtık işler böyle yürüyor. Yanılıyorsam lütfen düzeltin
 
Katılım
11 Ağustos 2010
Mesajlar
5,807
Reaksiyon puanı
66
Puanları
48
iptal edilmesini istiyorum. ama iptal edilmez çünkü maddi yönden bakılırsa çok masraflı görünüyor.
yine o kadar zahmet o kadar öğretmen soru hazırlasın gonder illere kitapçık bas..... bir sürü şey daha:)
 

SwateR

Rektör
Katılım
19 Nisan 2009
Mesajlar
10,201
Reaksiyon puanı
662
Puanları
113
Belli kabak gibi işte kopya olduğu. Geçen sene 0 çeken adam bu sene nasıl tüm soruları doğru yapıyormuş. Bir de kalkmış "Yok çok çalıştık karı koca, gecemizi gündüzümüze kattık" filan feşman.
 

Eflay

Öğrenci
Katılım
5 Temmuz 2010
Mesajlar
92
Reaksiyon puanı
4
Puanları
0
İptal edilmez .....


Aslında edilmesi gerekir ama yenıden yapılmas çok masraf olur bu yuzden

100 alan arkadaşları topla hangi kitapcığı çözdülerse şimdi başka kitapcık ver nasıl olsa aynı sorular sadece soruların yerleri değişik, eğer 85 den aşşağı alan olursa gereğini yap...
 

tarumoloji

Profesör
Katılım
12 Mayıs 2009
Mesajlar
1,255
Reaksiyon puanı
44
Puanları
48
Para Ösym için sorun değil aslında Ösym Para almadan 6-7 sene sınav yapacak kadar ekonomik güce sahipmiş. Geçen yıllarda böyle bir haber çıkmıştı oradan biliyorum, ama iptali son çare olarak düşünürler kesinlikle.
 
Üst