Yoğun trafikte araç kullanana ceza!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan eSa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı hazırladı. Tasarruf için sıralanan maddeler arasında trafiğin yoğun olduğu saatlerde otomobille yola çıkana "ceza" da var.

1405116383_gece_trafik.jpg

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nca hazırlanan Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı’nda, ilginç tasarruf planları yer aldı. Taslak halindeki planda, yakıt vergileri, araç vergileri, park ücretleri ve sıkışıklık ücretlendirmesinin düşük emisyon bölgeleri yaratacağı belirtilerek, “Park ücretleri park talebini, ücretsiz parklara göre yüzde 10-30 oranında düşürebilir” denildi ve İngiltere’deki uygulamalar bu konuda örnek gösterildi.

Evden çalışma ve telekonferans yöntemlerinin de yakıt tasarrufu sağlayabileceği belirtilen taslakta, sanayiciler için de ‘iklim değişikliği vergisi’ önerisinde bulunuldu. Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı Taslağı görüşe açıldı. Taslakta, trafik için de sıkışık trafik ve park ücreti gibi bazı tasarruf önerileri getirildi.

Londra’da başarılı oldu
Taslakta; yakıt vergileri, araç vergileri, park ücretleri ve trafik sıkışıklığı ücretlendirmesinin düşük emisyon bölgeleri yaratacağı belirtilerek, “Park ücretleri park talebini, ücretsiz parklara göre yüzde 10-30 oranında düşürebilir. Teorik çalışmalar özel bir karayolu ücretlendirme sisteminin önemli faydaları olabileceğini göstermiştir. Londra’da 2003 yılındaki trafik verileri 2002 ile kıyaslandığında, sıkışıklık ücretinin uygulamaya sokulması, ücretlendirilen bölgedeki trafikten kaynaklanan CO2 emisyonlarını yüzde 16 azaldığı görünmektedir” denildi.

İşe gitmeme tasarrufu
Evden çalışma ve telekonferans yöntemlerinin de enerji tasarrufu sağlayabileceği belirtilen taslakta, “Evden çalışma günlerinde araç kullanımı yaklaşık yüzde 50-70 düşmektedir ve uzun mesafe seyahat edenler için uzaktan çalışma özellikle çekici hale gelmeye başlamaktadır” denildi.

Sanayiciye ek vergi
Taslakta, sanayi sektörü için de vergi önerilerek şunlar kaydedildi:
“İklim Değişikliği Vergisi, ülke genelinde evsel olmayan kullanıcılara sunulan enerji üzerinden alınan bir vergidir. Amacı enerji veriminin arttırılması ve karbon emisyonlarının azaltılması için bir teşvik sağlanmasıdır. İklim Değişikliği Vergisi; sınai, ticari, zirai ve kamu hizmet sektörlerinde ticari tüketicilere aydınlatma, ısıtma ve enerji ihtiyaçlarını karşılamak üzere arz edilen vergilendirmeye tabi emtialar üzerinden tahakkuk ettirilir, vergilendirmeye tabi emtia doğalgaz ve elektriği kapsar. Uygulamanın çeşitli ücret indirim oranları ile zenginleştirilmesi ve etkisinin artırılması da mümkündür. Şirketler kendilerince önerilen enerji verimliliği projelerini uygulayarak elektrikte yüzde 90’lık bir azalma, doğalgazda yüzde 65’lik bir azalma sağladıkları takdirde bir iklim değişikliği vergisi tarife indirimi alabilir.”

Yoğun trafikte yola çıkana ceza geliyor

sagme

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Nasıl bir eylem planı hazırlasalarda ben değişen birşey olacağına inanmıyorum. Değişen tek şey ceza sebebiyle trafikte göreceğimiz lüks araç sayısındaki artış olur.

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,394
Bende evde calismak istiyorum o zaman. Ceza almak istemem taby ki. :) Ben varim..

Kullandigim sehirde pek trafik yok ama olsun uyariz.. ;)

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
delilik çok saçma sen elektrikli araba vergilerini kaldır teşfik et kullanımını gör farkı...

YiğitBey

Profesör
Reaksiyon puanı
22
"Iıı... Şey... Memur Bey ben bugün trafiğin yoğun olduğunu unuttum da.."

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Sonumuz hayrolsun.

BlitzHan

Doçent
Reaksiyon puanı
18
İs bulduk birde evden calismasi kaldi

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
oksijene ne zaman para veriyoruz ?

TBM

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
358
Adamlar haklı,çıkma kardeşim sende yola,git metrobüs ile metroyla, haberlerde görüyorum her özel arabada yoğun trafikte sadece şoför var, kı*ı rahat olsun diye arabaya biner iki adım gidemez küfür eder e herkes senin gibi yaptığından böyle bu trafik. Yakında yerlerde bisiklete bin yada yürü,uzakta da alternatif araçların var onlara bin toplu halde.

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
Adamlar haklı,çıkma kardeşim sende yola,git metrobüs ile metroyla, haberlerde görüyorum her özel arabada yoğun trafikte sadece şoför var, kı*ı rahat olsun diye arabaya biner iki adım gidemez küfür eder e herkes senin gibi yaptığından böyle bu trafik. Yakında yerlerde bisiklete bin yada yürü,uzakta da alternatif araçların var onlara bin toplu halde.
toplu taşıma araç sayısı yeterli mi? HAYIR.
dünya para saymış, dünyanın en pahalı benzinini alıyor, tabi ki de hakkı şahsi arabasına binip rahatça gitmek.

S

SDN Okuru1

SDN Okuru
Ceza ile sadece para toplanır herkes bunun farkında asıl çözüm toplu taşımayı ucuzlatıp sayısını yeterli seviyeye getirmek olur ancak bu kar getiren bir çözüm olmadığı için ülkemizde kabul görmüyor maalesef..

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Motorcular olarak çok tatlıyız :mrgreen: yemişiz trafiğini :P

the duke

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Biri artık beni bu ülkeden alsın.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
otobüsle tv taşıyan var mı? hiç kolay değil...

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,877
Tamam kardeşler tüm forum ortaya 5-10 lira atsın topluca yurtdışına taşınıp kendimize bina yaptıralım bu ne yav

TBM

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
358
toplu taşıma araç sayısı yeterli mi? HAYIR.
dünya para saymış, dünyanın en pahalı benzinini alıyor, tabi ki de hakkı şahsi arabasına binip rahatça gitmek.

Bir şekilde arttırılır araçlar, en ucuzu olsa belkide daha fazla trafikte araç olacak dahada trafik olacak, herkes rahat olsun diye kendi arabasına binerse tek kişi demek ki benzin için parası var,olmayan ya da dünya sağlığını düşünenler başka yolları tercih ederler.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

10 dakika yürüyüp bir yere gitmek yerine ya da bisikletle kişi arabaya binerse parası bol derim.

basketci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Gelişmiş ülkelerdeki gibi geniş metro kanalları olursa sürekli hizmet verirse metrolar bi kısımda metrobüse binerse trafik sorunu çözülür.Ağlar çok dar özellikle metro ağlarının genişlemesi çoğalması lazım yoksa büyük şehirlerdeki trafik sorunu çok normal.

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
Bir şekilde arttırılır araçlar, en ucuzu olsa belkide daha fazla trafikte araç olacak dahada trafik olacak, herkes rahat olsun diye kendi arabasına binerse tek kişi demek ki benzin için parası var,olmayan ya da dünya sağlığını düşünenler başka yolları tercih ederler.

10 dakika yürüyüp bir yere gitmek yerine ya da bisikletle kişi arabaya binerse parası bol derim.

problemde o siz yapın ben uygularım düşüncesi.
halka hep yedirdiler yediriyorlarda.
ilk yapacaksın sonra bazı şeyleri isteyeceksin. :)

S

SDN Okuru wc

SDN Okuru

adamlar iyice kaşınıyor... vatandaşın arabasını kullanmasına bile karışıyorlar... rezalet... :cursing::hammer::cursing: