Yardım Yoğun efektlerde FPS düşmesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Deleted member 6644497
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
D

Deleted member 6644497

SDN Okuru
Selamlar. Masaüstü bilgisayarımda oyun oynarken fazla efekt görünce kasıyor. Örneğin oyunda bir patlama, sis efektine bakarken FPS çok fazla düşüyor ve efekt gidince düzeliyor. Ama eskiden, bilgisayarı kullanmaya ilk başladığımda böyle bir sorun yaşadığımı hatırlamıyorum. Aklıma bilgisayarın bir parçası eskidiği için böyle olduğu geliyor. Zaman içinde bu tür kasmalara neden olabilecek şey nedir?

Bilgisayarı tozlardan temizlemekten başka bakım yapmadım. Termal macun vs. yenilemedim ki sanırım bu ısınma sorununu gidermek için yapılan bir işlem.

İşletim sistemi: Windows 8, 64 bit
İşlemci: Intel Core i3-3220 CPU @ 3.30GHz (4 CPUs), ~3.3GHz
Bellek: 4 GB
DirectX sürümü: DirectX 11
Grafik kartı: NVIDIA GeForce 405

BatuhanDN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,477
Hangi oyunda / oyunlarda oluyor bu durum ?

D

Deleted member 6644497

SDN Okuru
Hangi oyunda / oyunlarda oluyor bu durum ?
Özellikle bir oyunda olmuyor. Efekt içeren oyunların hepsinde oluyor. Örneğin Team Fortress 2 oyunundaki patlama efektlerinde ani bir yavaşlama oluyor. GTA San Andreas'ın sisli havasında yavaşlıyor. GTA Vice City'de helikopterin çıkardığı toz bulutunda (dust) ani bir yavaşlama oluyor.

Daha teknik olarak, "particle effect"ler yoğunlaştığında bu durumla karşılaşıyorum.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
İşlemcinizin,termal macunu yenileyin,soğutucunun alüminyum bloğunu da fanı ayırarak,tozalrını temizleyin , çeşmenin altında iyice yıkayın ve kurulayın.

Temiz bi format atın ve e.kartını sürücüsünü mutlaka yükleyin.

Makinanız eski haline döner.