Ynsl ve LGS

arda101010

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
Arkdaşlar ben 8.sınıf öğrencisiyim lgs ye gircem denemeler rezalet geçiyo ynsl soruları çözemiyorum tavsiyeleriniz nelerdir
Mesaj otomatik birleştirildi:

çözerkende üşeniyorum ve ümitsizleniyorum çünkü sorular çok zor

Buraksahin006

Asistan
Reaksiyon puanı
63
bende aynı senin gibiydim,
son 1 hafta deliler gibi çalıştım ve 350 aldım istediğim okula gittim :)
tavsiyem kitap oku

arda101010

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
peki ben şimdiden çalışmaya başlıcam konularda eksiklerim var neler önerirsiniz

Mars!

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
439
"Herkes çözecek diye bir şey yok elinden geleni yap yapamadığın soruların çözümünü öğren ve bol bol yeni nesil soru çöz." - Hedeflediği liseyi kodlamayı unuttuğu soruyla kaçıran biri

arda101010

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
bugün çalışcam tamammen düzenli bir şekilde bugün başlasam nasıl başlamamı önerirsiniz

arda101010

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
tm tşkler peki çalışma programı olarak ne önerirsiniz

Rootsyl

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
516
bugün çalışcam tamammen düzenli bir şekilde bugün başlasam nasıl başlamamı önerirsiniz
Öncelikle konu anlatımlarını yeniden gözden geçir, hiç fikrin olmayan konu kalmasın. Unutmayın, asıl sıkıntı lgs değil, yks dir.

Mars!

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
439
tm tşkler peki çalışma programı olarak ne önerirsiniz
Adaşız şu an onu fark ettim:) Program pek önemli değil ama hiçbir şekilde yılma ve kendini zorla!

Öncelikle konu anlatımlarını yeniden gözden geçir, hiç fikrin olmayan konu kalmasın. Unutmayın, asıl sıkıntı lgs değil, yks dir.
Evet ama LGS'ye girmeyen birinin YKS'yi düşünmesi bayağı tuhaf olur. Daha 14 yaşında.

arda101010

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
sağolun tşkler adaşlarım ve arklarım xD günde kaç saatimi derslere ayırayım

arda101010

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
10 da kalkıyorum canlı dersler olmadığı zmn

canlı derslerim bazıları 8 30 da bazıları 2 30 da başlıyo 8 30 da başlayan 1 de 2 30 da başlayan 7de bitiyo

durmayann

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,295
Geçen sene lgs ye giren birisi olarak söylüyorum 2 senedir corona sayesinde sınavlar pek iyi geçmiyor benim sana tavsiyem önce hergün kitap oku soruları anlaman için çok lazım konuları istersen hızlıca bir tekrar yap özellikle de matematiğe önem ver (fen matematik türkçe) sana tüm içtenliğimde söylüyorum her gün test çözmeden konu tekrarı yapmadan belli aralıklarla deneme çözmeden helede bu dönemde işin zor ama telaşlanıyorsanda demekki çalışıyorsunki telaşlanıyorsun bizim hocamız böyle derdi hep çalışmayanlar endişe duymaz diye ben %17 lik dilime girdim 2.tercih ile sosyal bilimlere giderdim diğer ilçedeydi gitmedim ama 100/98 ortalamala ile (karne ort.)anadolu lisesindeyim ve halimden çok memnunum ve okulumun %60,70 ide burda sorularını cevaplayabilirim kolay gelsin :) (kabataslak anlattım) ve de hayatını değiştircek sınav bu değil bu sınav sadece bir basamak lgsye girmeden önceki denemeler gibi

arda101010

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
En az 6-7 en fazla 10-11 saat. 7. sınıf yıl ortalaman kaçtı ve yüzdelik dilimi kaç olan bir liseyi hedefliyorsun?
7.sınıf ortalamam 98.9 okulun yüzdelik dilimi 1.53 burda 1tane lise var oda bu fen lisesi diğerleri çöp

ama çalışmaya çok üşenimyom ve aşırı ümitsizim :( bide örnek çalışma programı ss atarmısınız :)

Son düzenleme:

Mars!

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
439
7.sınıf ortalamam 98.9 okulun yüzdelik dilimi 1.53 burda 1tane lise var oda bu fen lisesi diğerleri çöp
Ben %3'lük dilime girmiş biri olarak özellikle 2. dönemde hayvan gibi çalışmama rağmen bu dilime girebildim benim de 7'de ortalamam 98'di. Hiç zaman kaybetme yeri gelecek matematikten 10 net yapacaksın yeri gelecek matematiği fulleyeceksin önemli olan sınavda fullemen. İlk olarak internetle ilişkini minimuma indirip full soru çöz ve yapamadığın sorunun çözümlerini dinleyip tekrar çöz. Yeri gelecek umutsuz olacaksın yeri gelecek hedefim düşükmüş benim yükselttim diheceksin amaa en önemlisi sınav anında neler yaptığın umarım sınavda ne kadar emek verdiysen o kadar güzel bir sonuç çıkarırsın. Unutma senin LGS'yi fulleyenlerden tek farkın onların hayvan gibi çalışıp sistemi kavramış olması benim okulumdan 2 kişi LGS'yi fullemişti 2019'da.

arda101010

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
Ben %3'lük dilime girmiş biri olarak özellikle 2. dönemde hayvan gibi çalışmama rağmen bu dilime girebildim benim de 7'de ortalamam 98'di. Hiç zaman kaybetme yeri gelecek matematikten 10 net yapacaksın yeri gelecek matematiği fulleyeceksin önemli olan sınavda fullemen. İlk olarak internetle ilişkini minimuma indirip full soru çöz ve yapamadığın sorunun çözümlerini dinleyip tekrar çöz. Yeri gelecek umutsuz olacaksın yeri gelecek hedefim düşükmüş benim yükselttim diheceksin amaa en önemlisi sınav anında neler yaptığın umarım sınavda ne kadar emek verdiysen o kadar güzel bir sonuç çıkarırsın. Unutma senin LGS'yi fulleyenlerden tek farkın onların hayvan gibi çalışıp sistemi kavramış olması benim okulumdan 2 kişi LGS'yi fullemişti 2019'da.
yardımın için tşk peki bir çalışma programı olarak ne önerirsin

Glukglukgluk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
Arkdaşlar ben 8.sınıf öğrencisiyim lgs ye gircem denemeler rezalet geçiyo ynsl soruları çözemiyorum tavsiyeleriniz nelerdir

çözerkende üşeniyorum ve ümitsizleniyorum çünkü sorular çok zor
Dostum sen kralsın yaparsın valla sana çok güveniyoruz forum arkadaşların olarak Allah'tan 100 tane soru bundan mi korkacaksın kral bak ben şuan Anadolu lisesindeyim az emek ver ve seyret ᕙ( ͡◉ ͜ ʖ ͡◉)ᕗemek verince her şey olur

durmayann

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,295
"Geçen sene lgs ye giren birisi olarak söylüyorum 2 senedir corona sayesinde sınavlar pek iyi geçmiyor benim sana tavsiyem önce hergün kitap oku soruları anlaman için çok lazım konuları istersen hızlıca bir tekrar yap özellikle de matematiğe önem ver (fen matematik türkçe) sana tüm içtenliğimde söylüyorum her gün test çözmeden konu tekrarı yapmadan belli aralıklarla deneme çözmeden helede bu dönemde işin zor ama telaşlanıyorsanda demekki çalışıyorsunki telaşlanıyorsun bizim hocamız böyle derdi hep çalışmayanlar endişe duymaz diye ben %17 lik dilime girdim 2.tercih ile sosyal bilimlere giderdim diğer ilçedeydi gitmedim ama 100/98 ortalamala ile (karne ort.)anadolu lisesindeyim ve halimden çok memnunum ve okulumun %60,70 ide burda sorularını cevaplayabilirim kolay gelsin :) (kabataslak anlattım) ve de hayatını değiştircek sınav bu değil bu sınav sadece bir basamak lgsye girmeden önceki denemeler gibi"

arda101010

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
tşk psikolojik destek için eyv :)

"Geçen sene lgs ye giren birisi olarak söylüyorum 2 senedir corona sayesinde sınavlar pek iyi geçmiyor benim sana tavsiyem önce hergün kitap oku soruları anlaman için çok lazım konuları istersen hızlıca bir tekrar yap özellikle de matematiğe önem ver (fen matematik türkçe) sana tüm içtenliğimde söylüyorum her gün test çözmeden konu tekrarı yapmadan belli aralıklarla deneme çözmeden helede bu dönemde işin zor ama telaşlanıyorsanda demekki çalışıyorsunki telaşlanıyorsun bizim hocamız böyle derdi hep çalışmayanlar endişe duymaz diye ben %17 lik dilime girdim 2.tercih ile sosyal bilimlere giderdim diğer ilçedeydi gitmedim ama 100/98 ortalamala ile (karne ort.)anadolu lisesindeyim ve halimden çok memnunum ve okulumun %60,70 ide burda sorularını cevaplayabilirim kolay gelsin :) (kabataslak anlattım) ve de hayatını değiştircek sınav bu değil bu sınav sadece bir basamak lgsye girmeden önceki denemeler gibi"
çalışma programı hazırlıcam ne önerirsin

durmayann

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,295
tşk psikolojik destek için eyv :)

çalışma programı hazırlıcam ne önerirsin
+olarak birşey diyim gaza gel diye 9.sınıf daha yoğun 8 deki arkadaşımdan daha fazla dersim var yav cumartesi dahil günlük 6-7 ders

arda101010

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
bide annem hep onlıne denemeye sokuyo onlıne denemeler çok kötü üstüne çizmeden yapamıyorum kötü çıkıyo o zmnda kızıyo anlamıyom onlıne denemeleri

bide artık biri bana çalışma programı için öneri verebilirmi xD

Mars!

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
439
bide annem hep onlıne denemeye sokuyo onlıne denemeler çok kötü üstüne çizmeden yapamıyorum kötü çıkıyo o zmnda kızıyo anlamıyom onlıne denemeleri

bide artık biri bana çalışma programı için öneri verebilirmi xD
Çalışma programına gerek yok:/

arda101010

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
nasıl yani ama hocalar herkes düzenli ve programlı çallışın dedi

Mars!

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
439
nasıl yani ama hocalar herkes düzenli ve programlı çallışın dedi
Tamam düzenli. Çalış her gün düzenli oluyor ztn.

Her gün yatmadan yarım saat önceye kadar çalış. Sabah 4.30'da kalk çalış. Her türlü soruyu çöz.

arda101010

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
ama bir programım olmasınmı herkesin var lgs 1.cilerinin sonra diğer öğrencilerin ben bir prgoram hazırlıcam ztn karatninadayım canlı ders dışı fuull boşum

Mars!

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
439
ama bir programım olmasınmı herkesin var lgs 1.cilerinin sonra diğer öğrencilerin ben bir prgoram hazırlıcam ztn karatninadayım canlı ders dışı fuull boşum
Dedim ya ders dışı kendine biraz zaman ayırırsın diğer tüm zamanlarında odana kapanıp soru çözersin vs. yani.