Yine "çok ateşli seviştiler" cezası

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
’Çok ateşli seviştiler’’ diyerek Aşk-ı Memnu dizisine ceza veren RTÜK, bu kez de ‘’Bir Bulut Olsam’’ adlı dizideki ‘’Sevişme’’ sahnesi için Kanal D’yi cezalandırdı.

RTÜK’ün, ‘’Çok ateşli seviştiler’’ diyerek Aşk-ı Memnu dizisine ceza vermesinin ardından, bu kez de ‘’Bir Bulut Olsam’’ adlı dizideki ‘’Sevişme’’ sahnesi için, Kanal D’ye yine uyarı cezası geldi. Diziye, Mustafa adlı karakterin, babasının sevgilisiyle olan sevişme sahnesinin, erken saatte yayınlanarak, ‘’Çocuk ve gençlerin, zihinsel ve ahlaki gelişimini zedelediği’’ gerekçesiyle uyarı cezası verildi.

atesli.jpg

Mardin’de çekilen ve Meral Okay’ın senaryosunu yazdığı, Melisa Sözen ile Engin Akyürek’in başrollerini paylaştığı dizide, bir belediye başkanı, ailesi ve kasabanın doktoru arasında gelişen olaylar konu ediliyor.

http://www.haberturk.com/haber.asp?id=169881&cat=140&dt=2009/09/02

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Bizim dizilere bir hal oldu. Yengesiyle sevişenler, babasının sevgilisiyle sevişenler.. Böyle çarpık ilişkileri milletin gözüne sokmakta ki amaçları ne merak ediyorum doğrusu. Hayatımızda böyle bir şey olsa demediğimizi bırakmayız. ama dizilerde olunca hayranlıkla izliyoruz. Tutarsız olduğumuz belli.. Ama hangisinde?

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Cezalar haklı..En çok tv izlenen saatte dakikalarca süren sevişme sahneleri de ne?

Öncceden bir filmde küçük öpüşme sahneleri olurdu 4 bilemedin 5 snye gösterilirdi.Yani bir kanal ileri gidip tekrar dönsen filme herşey bitmiş olurdu..

Ama aşkı memnu v.s bu filmler ailecek izlenebilir mi sizlerce?

Resmen erotik film.bence gece yarısından sonra yayınlanmaası gerekir.

soldier01

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Aşkı Memnu kitabında da var ama bu kadar ayrıntılı değil tabi :) bunlar erotik çok okunurdan yola çıkmış galiba

anarchst

Profesör
Reaksiyon puanı
4
sizde benim yaptığımı yapın. izlemeyin olsun bitsin...

bulmeh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Bu aşk/şiddet içerikli diziler, sadece çocuklar için değil yaşı-başı ne olursa olsun bu dizlerden etkilenip gerçek hayatla karşılaştırma düşüncesine dahi yakalanan kişiler için özellikle tehlikeli.
Ben Polat'ım diye gerçek hayatta ahkam kesenler, izlediklerinden aşırı derecede etkilenerek kocasının her hareketinden huylanan hanımlar vs. bunların görünen etkileridir.Malesef duygusal yönüne daha yatkın bir millet olarak duygularımızı bu hayal ürünlerinin eline bırakmamak (etkileniyorsa izlememek) en mantıklısı.

Ciana

Profesör
Reaksiyon puanı
1
En iyisi Kurtlar Vadisi Pusu böyle sahneleri yok :D aksiyon var gerilim var izlenirmi bunlar :D

rheumon

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Bizim dizilere bir hal oldu. Yengesiyle sevişenler, babasının sevgilisiyle sevişenler.. Böyle çarpık ilişkileri milletin gözüne sokmakta ki amaçları ne merak ediyorum doğrusu. Hayatımızda böyle bir şey olsa demediğimizi bırakmayız. ama dizilerde olunca hayranlıkla izliyoruz. Tutarsız olduğumuz belli.. Ama hangisinde?

katılıyorum. bu konu ile ilgili tepkimi dile getirdiğimde bazılar neymiş kitapta var bunlar diyor. iyi de kardeşim kitapta olması bunu meşru yapmaz ki. ben izlemiyorum ama çok sık tekrar verildiği için denk geliyorum. psikolojik gelişim süreci devame eden gençlerimizin büyük ilgiyle izlediğini düşünüyorum. hangi amaca hizmet ettikleri çok açık aslında. dizilerin izlenme oranlarına bakıldığında millet olarak zaafımız ortaya çıkıyor.

suphi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dervişin fikri neyse zikri de odur.

dmblt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yanlış anlamayın, ben dizilerden hiç haz etmem, hatta katılıyorum konular genellikle aşırı saçma ama verilen cezalar da saçma bence.

Sonuçta verilen ceza çocukların ruh ve sağlık dengesini bozuyor diyor. ya kardeşim, bu sex, ayıp bişey değil ki, bu çocukların bunu öğrenmesi bilmesi gerekiyor. Sonra tavuklar mı istersin, horozlar mı? Adam bunun doğrusunu öğrenmezse nasıl olacak bu iş?

İşte bunu koz kullanarak ayıp, günah diye diye çıkartıyorlar hayatımızdan. Geçen bir yazı okudum, adamlar yine araştırma yapmış :), belli bir dönemde açılan boşanma davalarında %89 geçimsizlik nedenken, boşanma sonunda bu %89 luk kesmin %80'i sağlıklı sex hayatı olmadığından dolayı açılıp, mahkemece onay görsün diye geçimsizlik denmiş!

Bunlar ayıp değil, öğrenmek ve öğretmek gerektiğini, diğer seçeneklerin çok daha tehlikeli olduğunu düşünüyorum...

Ama dediğim gibi, dizilerin senaristerine de özel dersler vermek gerekiyor, bu kadar mı boş işler yapılır??? :)

saygılar,

lazerboy

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Erotik sahneler çok ilgi gördüğü için böyle yapıyorlar bence.

İnternet

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Böyle dizilere ağır cezalar verilmeli ya da kapatılmalı ne bu ya Batı'yı geçtik, :cursing:ailecek izleyemiyoruz:hammer:

sakallıoğlu

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Yüklendikleri Misyon neyse onu yapıyorlar ve biliyorlar ki ceza gelecek ama yinede umursamaz bir eda ile misyonlarını vizyona sunuyorlar. Amaç bu gibi görüntüleri NORMALLEŞTİRMEK. Bir sonraki aşama Ensest ilişki normaldir vurgusu yapmak. Aile kurumunu paramparça edip ,lokma lokma yemek ve edep-haya-ahlak gibi değerleri hak ile yekzan etmek.
Küffar çalışıyor ve neyazıkki çalışanda kazanıyor. Dik durmak iyice zorlaşırken,bize düşen Manevi değerlerimize sımsıkı sarılıp koruyup yaşatmaktır.
Bilesiniz ki; bu saldırılar hız kesmeden devam edecek ve geleceğimiz olan nesiller manen bizden daha zor şartlar altında yaşayacaklardır.

rethun

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Cezayı hakketti bence de çok abartılı bir sahne.

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Arkadaş izlmeyin..
Cezayıda haklı buluyorum..
Yanlız sizler bizler elele üçbeş kişi derken çoğalır izlemezsek haliyle oraya da kimse bu dengesizlikleri koyamayacaktır..
Lütfen iyi dizi, hanımım istiyor, çocuğum seviyor, komşumuzla izledik.. vs gibi bahanelerle bir yandan izlemeyelim.. Katkıda bulunmayalım!

muko

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Ceza vermeleri iyi olmuş. Verilmesse bu sahneler çoğalır.
biz bilinçli olarak izleyebiliriz yada izlemeyebilirz ama çoluk çocuk izlerse...

ethem

Asistan
Reaksiyon puanı
1
iyi yapmışlar adamlar işin iyice cılkını çıkardılar bu ne yav bir yandan gelenek ve göreneklerimize sahip çıkalım Aile yapımızı bozmayalım diyenler diğer yanda saçma sapan ilişkilerin ulusal bi kanalda yayınlanması.bu tür ilişkileri göstere göstere normalmiş gibi algılatarak toplum yapımızı bozmakya çalışıyorlar.

antilove

Profesör
Reaksiyon puanı
11
şimdi bu kadının kocası yada sevgilisi bu sahnelerden dolayı karım ile/sevgilim ile gurur duydum,beraber izlkedik göğsüm kabardı der