Yıllardır aklımdaki soru

-topalsolucan-

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
öncelikle konuyu dogru yeremi açtım bilmiyorum ama doktorlar hakkında fazla maaş aldıkları iddia ediliyo kimisi 6 bin tl diyo kimisi 10 bin tl diyo kimisi uzman bir doktor rahat 250 300 bin tl alıyor diyo tabiki bunlar ciddi bir rakam geçen bi yerde okudum adam kafasına göre yaptıgı hesabı yazmış özel muaynehane açarak gerçekten 250 300 bin tl kazandıklarını yazmıştı yaptıgı hesap şöyle günde 100 hasta gelse her birinden ortalaa 100 tl alsa kanbaca 10.000 tl bunu 1 ay olarak alırsak gerçekten 300 000 tl ye denk gelebiliyor bunlardan hangisi gerçekten dogruyu biliyo 12 13 yaşımdan beri yani yaklaşık 6 7 yıldır bu soru aklımın bi yerinde duruyo her seferinde kafamı karıştırıyolar nedeninide bilmiyorum doktorluga karşı bir ilgim yok ama nerdeyse her ortamda doktor doktor diye konuşuyolar

Champion78

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
43
Günde 100 hasta mı :scared: Günde 20 kişiye baksa iyi bence...

IELENOR

Asistan
Reaksiyon puanı
17
Doktorun özel muaynanesine günde ortalama 40-50 hasta geldiğini min ucretinin 250 tl olduğunu ve haftada 3 gün çalıştığını bizzat kendim biliyorum.Ama fix günde 100 hasta cok zor

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
günde 20-25 hasta anca belki ama verdiğin rakamlar çok uçuk mümkün değil.

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,158
Günde 100 hasta alamaz gibime geliyor.

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Devlet hastahanesinde bile 100 kişiye bakamıyor :D Her hastaya 15 dakika ayırsa ve 100 hasta muayene etse 15*100 =1500 dakika. 1 gün 1440 dakika olduğuna göre mantıksız.

Burk.Clik

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Doktordan doktora değişir. Ankarada yeni doğan bölümünde çalışan çocuk doktoru aylık ort 20k civarı alıyor. Aile hekimleri bölgesi ne kadar kalabalıksa o kadar para alıyor 10-12k ya çıkabiliyor bu rakam. Kadın doğum uzmanları elit mekanlarda muayene açarsa çok uçuk rakamlar alabiliyor. Porsche ile gezen kadın doğum uzmanları var. Aynı şekilde cerrahlar ve üniversitelerde çalışan proflarda oldukça fazla alıyor. Cerrahlar girdiği her operasyon için ayrı para alıyor, proflar ise her muayene için kişiden para alıyor. Manisada fakültedeki proflar ort 250 tl alıyor muayene başı ve randevu almak gerçekten zor. Pretisyen olarak kalmazsan her branşda oldukça güzel paralar alabilirsin. Günlük kaç hasta baktıklarına gelirsek oda branşa göre değişiyor. Günlük 10 tane bakanda var 30 da. Artık online randevu sistemi uygulandığı için çok fazla hasta bakmaları mümkün değil.

Burk.Clik

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Doktordan doktora değişir. Ankarada yeni doğan bölümünde çalışan çocuk doktoru aylık ort 20k civarı alıyor. Aile hekimleri bölgesi ne kadar kalabalıksa o kadar para alıyor 10-12k ya çıkabiliyor bu rakam. Kadın doğum uzmanları elit mekanlarda muayene açarsa çok uçuk rakamlar alabiliyor. Porsche ile gezen kadın doğum uzmanları var. Aynı şekilde cerrahlar ve üniversitelerde çalışan proflarda oldukça fazla alıyor. Cerrahlar girdiği her operasyon için ayrı para alıyor, proflar ise her muayene için kişiden para alıyor. Manisada fakültedeki proflar ort 250 tl alıyor muayene başı ve randevu almak gerçekten zor. Pretisyen olarak kalmazsan her branşda oldukça güzel paralar alabilirsin. Günlük kaç hasta baktıklarına gelirsek oda branşa göre değişiyor. Günlük 10 tane bakanda var 30 da. Artık online randevu sistemi uygulandığı için çok fazla hasta bakmaları mümkün değil.

Edit: Almanca veya İngilizce medikal dilini geliştirirsen çok daha fazla kazanabilirsin. Amerikada yıllık kazancı 600k $ a kadar çıkan doktorlar olduğunu duymuştum. Tabii bu doktorlar normal doktorlar değil. Genellikle organ transplantasyonu yapan kişilerin aldığı söyleniyor.

Düzenle yerine kendimi alıntılamışım [emoji20]

KaptaPrism

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Konuya ne kadar yaklaşır bilmem ama en fazla kazanan doktorlar genelde anus-rektum inceleyen, tedavisinden sorumlu doktorlardır. İşleri pis* olduğu için paraları çok fazla alıyor. Yıllık 300.000 $ rahat gibime geliyor.

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
Devlette çalışırsa iyi bir doktor 10 bin lira falan alır. Ama bunun 4-5 bini maaş geri kalanı döner deniyor. Ek ödemedir bu. Devlet emekli maaşına yansıtmamak için yapıyor bunu. Ama özelde çalışıyorsa falan 2 katına kadar artabiliyor. O dediğiniz rakamlar çok uçuk. Türkiye'de böyle bir miktarı doktorun kazanması zor.

Burk.Clik

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Devlette çalışırsa iyi bir doktor 10 bin lira falan alır. Ama bunun 4-5 bini maaş geri kalanı döner deniyor. Ek ödemedir bu. Devlet emekli maaşına yansıtmamak için yapıyor bunu. Ama özelde çalışıyorsa falan 2 katına kadar artabiliyor. O dediğiniz rakamlar çok uçuk. Türkiye'de böyle bir miktarı doktorun kazanması zor.

Hocam döner sermaye olmasa zaten neredeyse bir hemşire kadar maaş alıyorlar. Devlette doktorun maaşını yükselten döner sermayesi zaten. Ankarada yeni doğan bölümünde çalışan çocuk doktoru 20 bin tl alıyor. Devlette daha fazla kazananı duymadım ama özelde aylık 40bin tl kazanan kadın doğum uzmanları var. Tabii bunlar istisna olanlar belki 100 doktordan biri bu kadar kazanıyordur. Birde bunun resmi olmayan tarafları var üstte bahsetmiştim bazı proflar muayene için hastadan direk para alıyorlar. Doktorların maaş aralığı çok geniş. Artık eskisi gibi tıp okuda nereden mezun olursan ol devri kapandı hocam. Hala garanti meslek ama zorunlu görev süresini doldurduktan sonra özele geçmek isterse okuduğu okul devreye giriyor alacağı maaşta. Bir Kütahya tıp ile Hacettepe tıpın imkanları aynı değil, buda yetişen bireye yansıyor doğal olarak.