Yılın son yönetim anketi; uyarılarınızı görmek istiyor musunuz?

Kendi ceza puanlarınızı ve herkesin ceza puanlarını görmek istiyor musunuz?

• Evet, istiyorum. Neresi özel bunun?

Kullanılan: 21 70.0%
  • Hayır, istemiyorum. Moderatörlere sorarım bana söylerler.

Kullanılan: 9 30.0%

• Kullanılan toplam oy
    30
  • Anket kapatılmış .

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Herkese merhaba;

Bu güne kadar bana iletilen şikayetlerden biri de, aldığımız uyarıları ve puanları göremiyoruz, ne zaman biteceğini bilmiyoruz'du. Bununla ilgili en çok soran da @Death Mark idi.

Bugün konuyla ilgili araştırma yaparken, ceza puanlarınızı nasıl gösterebileceğimi buldum ve bu ayarın neden kapalı olduğunu da anladım. Çünkü kişiye özel bir gösterim sistemi yok. Yani, eğer kendi ceza puanlarınızı görmek istiyorsanız, diğer insanlar da sizin ceza puanlarınızı görecek. Tabii siz de diğer insanların ceza puanlarını görebileceksiniz.

Bu noktada, bu biraz kişisel haklara, hatta belki de özel hayata müdahale sayılabileceğinden forumun kendi kararını kendisinin vermesi gerektiğine inanıyorum. Bu nedenle bir anket yapalım ve buna beraber karar verelim istedim.

Sorumuz şu; Kendi ceza puanlarınızı ve herkesin ceza puanlarını görmek istiyor musunuz?

errno

Doçent
Reaksiyon puanı
567
Merhaba,

aslında sizin bahsettiğiniz gibi iyi niyetli bir açıdan baktığımızda ben şahsen isterim. Ancak diğer yandan puan sınırındaki bir üyenin bilgilerinin görülüp, ardından bilerek kışkırtılma olasılığıda doğuyor gibi geldi bana. Kişisel haklardan çok farklı bir durum söz konusu sanki. Aynı zamanda sizi de biraz sıkıntıya sokabilir düşüncesindeyim. Nedeni ise; diyelim ki bir üyenin puanlarını yönetim kararı ile kaldırdınız veya hafiflettiniz. Bu konuyla özdeş bir üyenin veya üyelerin dikkatini çeker. Muhattap arayabilir veya müracaatlar çoğalabilir. Eleştiriler de olabilir.

Öneri olarak otomatik email yöntemi veya ayrı bir forum sayfasında sorgulama olmaz mı ? Sonuçta moderatörlere de bu sorgulama işi biraz ekstra iş olarak gelebilir. Mesela sorgulayacak olsam, her moderatör uyarısında veya yorum kaldırılmasında sorardım.

Saygılarımla

Death Mark

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
Ortada özellik bir durum olduğunu düşünmüyorum herkes görmeli sonuçta "Uçuşan Üyeler" diye bir bölüm var orada da ceza yiyen üyeler yazılıyor o konuya bazen de bir şey oluyor ceza nedeni gereksiz görülmüyor ve yazılmıyor bizde foruma ziyaretçi olarak dışardan kendi profilimize baktığımızda bile görülmesini de nedenini hemen öğrenmek isterim

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Sorulduğunda cevap verilmesi daha iyi bence.

Death Mark

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
Sorulduğunda cevap verilmesi daha iyi bence.

şöyle bir nedende olabiliyor mesela saat 03:20 gibi bir süreçte ciddi olmayan ceza aldın sen o saatte uyudun görmedin sabah ta bakıyorsun ziyaretçi olarak seni o listeye yazmmamışlar ortada Admin veya yetkili yok öğlene kadar öğrenemeyeceksin mesela ben bu durumu çok yaşadım

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
şöyle bir nedende olabiliyor mesela saat 03:20 gibi bir süreçte ciddi olmayan ceza aldın sen o saatte uyudun görmedin sabah ta bakıyorsun ziyaretçi olarak seni o listeye yazmmamışlar ortada Admin veya yetkili yok öğlene kadar öğrenemeyeceksin mesela ben bu durumu çok yaşadım
Mantıklı tabii.

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,237
Bence olması gereken bir sistem. Zaten uçuşan üyeler mantığına benzeyecek sanırım. Uçulan üyelerden neden ceza yediğimiz yazıyor bu da özel o zaman konu silinebilir :) . Gelsin gelsin. Çok çok iyi olur. Fikir sahibi oluruz birbirimiz hakkında. Sadece panelde kalmamalı :D

Death Mark

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
Bence olması gereken bir sistem. Zaten uçuşan üyeler mantığına benzeyecek sanırım. Uçulan üyelerden neden ceza yediğimiz yazıyor bu da özel o zaman konu silinebilir :) . Gelsin gelsin. Çok çok iyi olur. Fikir sahibi oluruz birbirimiz hakkında. Sadece panelde kalmamalı :D

Oh sonunda açılmış :D
Teşekkürler @fu

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,237
Hani nerde? :D

fragger

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,061
Nereden görebileceğim?

Merhaba,

Profilinize girdiğinizde Uyarılar seçeneğinden görebilirsiniz fakat daha önceden ceza olarak uyarı almadığınız için görünmüyor.

upload_2017-12-27_17-18-9.png

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Ortada özellik bir durum olduğunu düşünmüyorum herkes görmeli sonuçta "Uçuşan Üyeler" diye bir bölüm var orada da ceza yiyen üyeler yazılıyor o konuya bazen de bir şey oluyor ceza nedeni gereksiz görülmüyor ve yazılmıyor bizde foruma ziyaretçi olarak dışardan kendi profilimize baktığımızda bile görülmesini de nedenini hemen öğrenmek isterim

Konunun uçuşan üyelerle pek ilgisi yok aslında. Orası biraz duyuru ve eğlence amaçlı kullanılıyor. Mesela seni banlasak herkes özel mesaj atacak, @Death Mark neden uçtu diye. Amacımız bunun önüne geçmek o konuda.

Merhaba,

aslında sizin bahsettiğiniz gibi iyi niyetli bir açıdan baktığımızda ben şahsen isterim. Ancak diğer yandan puan sınırındaki bir üyenin bilgilerinin görülüp, ardından bilerek kışkırtılma olasılığıda doğuyor gibi geldi bana. Kişisel haklardan çok farklı bir durum söz konusu sanki. Aynı zamanda sizi de biraz sıkıntıya sokabilir düşüncesindeyim. Nedeni ise; diyelim ki bir üyenin puanlarını yönetim kararı ile kaldırdınız veya hafiflettiniz. Bu konuyla özdeş bir üyenin veya üyelerin dikkatini çeker. Muhattap arayabilir veya müracaatlar çoğalabilir. Eleştiriler de olabilir.

Öneri olarak otomatik email yöntemi veya ayrı bir forum sayfasında sorgulama olmaz mı ? Sonuçta moderatörlere de bu sorgulama işi biraz ekstra iş olarak gelebilir. Mesela sorgulayacak olsam, her moderatör uyarısında veya yorum kaldırılmasında sorardım.

Saygılarımla

Açıkçası endişelerinizi ben de taşıyorum. Elbette moderatör ekibim bunun farkına varacak yeterlilikte ancak yine de bu özelliği açıp geçmek istemedim. Bu özellik bize negatif şeyler de getirebilir ve buna beraber karar verelim istedim.

Bakalım sonuç ne olacak.

Yaşasın demokratik SDN. :D

Master Yoda

Profesör
Reaksiyon puanı
234
Konunun uçuşan üyelerle pek ilgisi yok aslında. Orası biraz duyuru ve eğlence amaçlı kullanılıyor. Mesela seni banlasak herkes özel mesaj atacak, @Death Mark neden uçtu diye. Amacımız bunun önüne geçmek o konuda.

Açıkçası endişelerinizi ben de taşıyorum. Elbette moderatör ekibim bunun farkına varacak yeterlilikte ancak yine de bu özelliği açıp geçmek istemedim. Bu özellik bize negatif şeyler de getirebilir ve buna beraber karar verelim istedim.

Bakalım sonuç ne olacak.

meraktan soruyorum moderatörlerden üst düzey olanlar moderatöre ban atabiliyor mu mesela sen fragger'e veya o sana ban atabiliyor mu sadece merak

Death Mark

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467

Bakalım sonuç ne olacak.

:D bir şey olmaz ya ama orda uyarı tarihini banlanma süresi olarak anlatmak çok eğlenceli olmalı sanırım mesela ben 2 hafta ceza alıyorum ama "15 mart 2018 tarihine kadar uçurulmuştur" gibi

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
benimde acayibime gitti aslında her yıl silinmesini istememin sebei 3 uyarı sonrası ban geliyor diye biliyorum eğer bir uyarı alırsam ban yerim :D

Yok hayır, 3 uyarı sonrası ban gelmiyor.

Bir de, her yıl silersek 31 Aralıkta olabileceklere inanamazsınız. :D

Death Mark

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
:D aynen 1 ocak ta Tertemiz nur gibi olucaz

BJKolik

Dekan
Reaksiyon puanı
6,756
Uyarılar bölümü profilde her şekilde olmalı, üye ceza almasa bile uyarılar bölümü mutlaka olmalı ve herkes tarafından görülebilmeli bence.