Yılın ilk finansal çeyrek sonuçlarını paylaşan Apple, servislerden elde ettiği gelirin rekor kırdığını duyurdu

Bu konuyu okuyanlar

allura

Asistan
Cezalı
Katılım
4 Temmuz 2013
Mesajlar
419
Reaksiyon puanı
73
Puanları
28
  • Paylaşılan bilgilere göre Apple, yılın ilk finansal çeyreğinde servislerinden 12,7 milyar dolar gelir elde etmeyi başardı.
apple-eylul-2019-516.jpeg

Apple'ın 2019 yılının 4. çeyreğinde 64 milyar dolar gelir elde ettiğini geçtiğimiz yılın Ekim ayında sizlere aktarmıştık. Paylaşılan bilgilere göre Apple'ın servis gelirleri o dönem rekor seviyeye ulaşmıştı. Hatırlatmak gerekirse 2018 yılının 4. çeyreğinde servislerinden 10,6 milyar dolar elde eden Apple, 2019 yılının 3. çeyreğinde ise 11,46 milyar dolar gelir elde etmişti.
Bugün ise yılın ilk finansal çeyreğinin raporunu paylaşan Apple, servislerden elde ettiği gelirin yine rekor kırdığını duyurdu. Paylaşılan bilgilere göre Apple, yılın ilk finansal çeyreğinde servislerinden 12,7 milyar dolar gelir elde etmeyi başardı.
Apple'ın servis gelirleri arasında Apple Arcade, Apple TV+. iCloud ve Apple Music gibi servislerden elde ettiği gelirler olduğunu da belirtelim. Apple'ın yılın ilk çeyreğinde elde ettiği toplam gelir ise 91,8 milyar dolar oldu. 91,8 milyar doların 56 milyar doları ise iPhone satışlarından geldi.
Karşılaştırmak gerekirse geçtiğimiz yılın aynı döneminde iPhone satışlarından 52 milyon dolar gelir elde edilmişti. Kısacası tıpkı servis gelirleri gibi iPhone satışlarında da önemli bir artış söz konusu. Konu ile ilgili bir açıklama da paylaşan Apple CEO'su Tim Cook, iPhone 11 ve iPhone 11 Pro modellerine güçlü bir talep olduğunun altını çizdi.

iphone-11-pro-626.png

Mac ve iPad'lere baktığımızda ise satışlarda düşüş olduğunu görüyoruz. Bir önceki yılın aynı döneminde Mac satışlarından 7,4 milyar dolar gelir elde edilirken, bu yıl 7,2 milyar dolar gelir elde edildi. iPad satışlarından elde edilen gelir ise 6,7 milyar dolardan 6 milyar dolara kadar düştü.
Yılın ikinci finansal çeyreği ile ilgili tahminlerde de bulunan Apple, ikinci çeyrekte 63 ila 67 milyar dolar arasında bir gelir beklediğini açıkladı. Yapılan tahminin 4 milyar dolarlık aralığının normalden daha geniş tutulduğunu da belirten Apple, bu durumun Çin'de yaşanan salgın nedeni ile olduğunu da paylaştı.
Bilindiği üzere Apple ürünlerinin üretiminin çok büyük bir kısmı Çin'de gerçekleşiyor. Geçtiğimiz yıllarda gelir tahminlerini 3 milyar dolarlık aralıklar ile yapan Apple, Çin'deki salgından ne kadar etkileneceğini henüz tam olarak netleştirememiş gibi görünüyor.
Yapılan açıklamada durumun gelişmekte olduğunu belirten Apple CEO'su Tim Cook, durumu yakından takip ettiklerini de dile getirdi.
 
Üst