Yılın en kötülerine 'Alacakaranlık' damgası

-Beneficence-

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
31
Öyle deme dublaj konusunda dünyadaki sayılı ülkelerdeniz aslında.

İnternetten film indirmeye başladım başlayalı Tv de film izlemeyi bıraktım. Hem geriden geliyorlar hemde reklam reklam adamı çıldırtıyorlar.

Ama dublaj farkı konusuna gelince o dediğin her film için geçerli değil. Bazı filmlere zamanla ikinci kez dublaj yapabiliyorlar. Misal Matrix, Spiderman 1, sanırım harry potter ilk filmler vb.

Bunu yapmalarının çeşitli sebebleri olabilir ama sanırım en büyük sebebi film ilk çıktığında çok tutmaz diye veya dublaj için yeterli bütçe ayrılmaması gibi sebeplerden film öyle üstün körü dublajlanıyor. Sonra bakıyorlar film tuttu geliyor kaliteli dublaj.

Misal matrix ilk çıktığında HD muhabbeti yoktu. Sonra bluray, hd dvd çıktı. Haliyle 6 kanal sesli dublajlar çıkması gerekti. Adamlar bluray a farklı dublajı eklediler. Ama ben dvd deki dublajla aldım arşive. Bence çok daha güzel.
Yani demem o ki dublajın kötüsüne denk gelmişin o filmin tekrar kaleme alınması gerek :)

fthtsdmr

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
44
Kız arkadaşımın zoruyla sinemada izledim.Hayatımda en çok sıkıldığım filmdi diyebilirim.Zaten biyerden sonra içim geçmiş.Sonunu falan hatırlamıyorum.Verdiğim paraya yazık oldu.