Yılın en kötülerine 'Alacakaranlık' damgası

-Beneficence-

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
31
Hollywood'un 'en kötü' film ve oyuncularını seçen Ahududu Ödülleri’nin adayları belli oldu. 'Twilight' serisinin son filmi, 11 dalda aday oldu.

SbqCV.jpg

LOS ANGELES - Amerikan sinemasının 'en kötülerine' verilen 'Ahududu Ödülleri'ne (Razzie Award) 'Twilight' serisinin sonuncu filmi olan 'Alacakaranlık Şafak Vakti Bölüm 2 (The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2)' damgasını vurdu. Twilight serisinin son filmi, en kötü film, en kötü kadın ve erkek oyuncu dahil 11 alanda aday gösterildi.
Ahududu Ödüllerinin diğer adayları arasında 'Battleship' ve 'The Oogieloves in the Big Balloon Adventure'ın yanı sıra geçen yılın ödül şampiyonu Adam Sandler'in 'That's My Boy' adlı filmi de yer alıyor.

Geçen yıl ünlü oyuncu Adam Sandler'in başrolünü oynadığı 'Jack and Jill' filmi, "Ahududu Ödülleri"nin hepsini kazanarak kırılması güç bir rekora imza atmıştı. Filmde hem aile babası Jack'i hem de Jack'in belalı ikiz kızkardeşi Jill'i canlandıran Sandler, en kötü erkek ve en kötü kadın oyuncu ödüllerinin yanı sıra en kötü çift ve en kötü senaryo yazarı ödüllerini de layık görülmüştü. 74 milyon gişe geliri getiren film, Razzie'nin 32 yıllık tarihinde bütün ödülleri toplayan tek film olmuştu.

Oscar ödül töreninden bir gün önce 23 Şubat'ta sahiplerini bulacak Ahududu Ödülleri adayları şöyle:

En Kötü Film
Battleship
The Oogieloves in Big Balloon Adventure
That's My Boy
A Thousand Words
The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2

En Kötü Yönetmen
Sean Anders (That's My Boy)
Peter Berg (Battleship)
Bill Condon (The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2)
Tyler Perry (Good Deeds / Madea's Witness Protection)
John Putch (Atlas Shrugged Part II)

En Kötü kadın Oyuncu
Katherine Heigl (One For the Money)
Milla Jovovich (Resident Evil: Retribution)
Tyler Perry (Madea's Witness Protection)
Kristen Stewart (The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 / Snow White and the Huntsman)
Barbra Streisand (The Guilt Trip)

En Kötü Erkek Oyuncu
Nicolas Cage (Ghost Rider: Spirit of Vengeance / Seeking Justice)
Eddie Murphy (A Thousand Words)
Robert Pattinson (The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2)
Tyler Perry (Alex Cross / Good Deeds)
Adam Sandler (That's My Boy)

En Kötü Kadın Yardımcı Oyuncu
Jessica Biel (Playing For Keeps / Total Recall)
Brooklyn Decker (Battleship / What to Expect When You're Expecting)
Ashley Greene (The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2)
Jennifer Lopez (What to Expect When You're Expecting)
Rihanna (Battleship)

En Kötü Erkek Yardımcı Oyuncu
David Hasselhoff (Pirannha 3-DD)
Taylor Lautner (The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2)
Liam Neeson (Battleship / Wrath of the Titans)
Nick Swardson (That's My Boy)
Vanilla Ice (That's My Boy)

En Kötü Senaryo
Atlas Shrugged Part II
Battleship
That's My Boy
A Thousand Words
The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2."

ntvmsnbc

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
Milla Jovovich (Resident Evil: Retribution) berbattı. o son filmde bir koşma sahnesi var öyle itici bir kalça görmedim.(ve filmi de berbat buldum.)

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
92
[MENTION=38650]zoki[/MENTION]

Derdin kalçaysa, adı bilinmeyenle gir :P

Seçilen filmler yerinde.

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
:D yok [MENTION=48615]ReDo[/MENTION] ya filmde kaçış sahnesi vardı orada bu ney l*n dedim resmen.
arar buluruz daha iyilerini de bir ara uğrarım dominosa akacam şimdi :P

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Bu liseli ergen film serisi ne zmn bitecek acaba :)

En Kötü Film
The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2

En Kötü Yönetmen
Bill Condon (The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2)

En Kötü kadın Oyuncu
Milla Jovovich (Resident Evil: Retribution)

En Kötü Erkek Oyuncu
Robert Pattinson (The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2)

En Kötü Kadın Yardımcı Oyuncu
Brooklyn Decker (Battleship / What to Expect When You're Expecting)

En Kötü Erkek Yardımcı Oyuncu
Taylor Lautner (The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2)

En Kötü Senaryo
Battleship
The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2."

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
92
Bitti bitti :D

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Ben film eleştirince burada lâf ediyorlar bana. Al, adamlar en kötülere aday göstermişler. :D

Not: Taken 2 de adaylar arasında (oyuncu-film) olmalıydı. :)

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Ben film eleştirince burada lâf ediyorlar bana. Al, adamlar en kötülere aday göstermişler. :D

Not: Taken 2 de adaylar arasında (oyuncu-film) olmalıydı. :)

Taken 2, 1.film'in kalitesinden çok uzakta olmasına rağmen ben sıkılmadan izledim :) Liam Neeson da favori aktörlerimden :)

Senin itirazın istanbul'ın anlatılış biçimine sanırsam .

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Taken 2, 1.film'in kalitesinden çok uzakta olmasına rağmen ben sıkılmadan izledim :) Liam Neeson da favori aktörlerimden :)

Senin itirazın istanbul'ın anlatılış biçimine sanırsam .
İstanbul'a hiç takılmadım açıkçası. Filmi sadece merak ettiğimden izleyebildim yoksa benim hiç hoşuma gitmedi. Çok zorlama bir film olmuş. Tadında bırakılmalıydı. :)

Çokça yazdım ama bir de şu var; kötü adamlar Türk olarak işlendi alttan alta. Buna itirazım büyük zaten.

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
İstanbul'a hiç takılmadım açıkçası. Filmi sadece merak ettiğimden izleyebildim yoksa benim hiç hoşuma gitmedi. Çok zorlama bir film olmuş. Tadında bırakılmalıydı. :)

Çokça yazdım ama bir de şu var; kötü adamlar Türk olarak işlendi alttan alta. Buna itirazım büyük zaten.

Ben filmde kötü Türk karakter hatırlamıyorum , bizimkileri figüran olarak oynatmışlar hep :) Tüm kötü karakterler Arnavuttu yanlış hatırlamıyorsam.

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 nete düşşün izliycem ben. Seriyi tamamlamam lazım. :) Malesef tüm seriyi izleyenlerdenim :D

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Ben filmde kötü Türk karakter hatırlamıyorum , bizimkileri figüran olarak oynatmışlar hep :) Tüm kötü karakterler Arnavuttu yanlış hatırlamıyorsam.
Tamam, yok Türk karakter ama Türk gibi hissettirmişler. Bilinçaltına oynamışlar.

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Tamam, yok Türk karakter ama Türk gibi hissettirmişler. Bilinçaltına oynamışlar.

Film'in başından sonuna kadar basa basa arnavutların ve arnavutluğun kara propagandasını yapıyorlar ve Türk'lere karşı kötü bir niyet sezmedim ben :) . Eleştirilebilecek nokta modern Türkiye yerine herkesin akıllarına kazınmış 20-30 yıl önceki türkiyeyi yansıtmaları olabilir benim açımdan. Kaldıki bu bir film, o kadar takılmamak lazım, ülkemizin reklamını yapıyorlar ayrıca. Kurtlar vadisi vs diziler bu filme göre 1000 kat kötü türkiye propagandası yapıyordur herhalde ve bu diziyi biz ihraç ediyoruz.

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Film'in başından sonuna kadar basa basa arnavutların ve arnavutluğun kara propagandasını yapıyorlar ve Türk'lere karşı kötü bir niyet sezmedim ben :) . Eleştirilebilecek nokta modern Türkiye yerine herkesin akıllarına kazınmış 20-30 yıl önceki türkiyeyi yansıtmaları olabilir benim açımdan. Kaldıki bu bir film, o kadar takılmamak lazım, ülkemizin reklamını yapıyorlar ayrıca. Kurtlar vadisi vs diziler bu filme göre 1000 kat kötü türkiye propagandası yapıyordur herhalde ve bu diziyi biz ihraç ediyoruz.

Bak, o hiç aklıma bile gelmemişti. Ne o ya, hacı murat polis arabaları falan. :P
Benim için adamların ellerinde ay-yıldız dövme olmasının yanında, itimat fırınlar, efe rakılar ve ikinci filmin Türkiye'de çekilmesi çok şey ifade etti.
Bir de Erdal Bakkal'ın beklediği sınır kapısı var. :D

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
zaten bence dandik bi konu ve dandik bi film serisi

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
dünyada güzel şeyler de oluyor :)

-Beneficence-

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
31
Bu taken 2 ne ayaksa dublajı bir düşmedi gitti :P :D:D

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
[MENTION=38650]zoki[/MENTION] hangi sahne yav merak ettim :D Hani en son sıkıntı yoktu :D Bence en kötü film tabiki alacakaranlık

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
beyaz bi oda da ses veriyorlardı ya kulakları pert olmuştu o sahne :D
oradan kaçıyordu sonra kaçarken olan oldu :devil:

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Bu dublaj işinde bir katakülleler dönüyor ama sonu karanlık deşmemek lazım:D:D

olabilir :)

hazır dublaj demişken sana bir örnek daha vereyim.

Daha taze kaçış planı adlı filmi izledim. (dublajlı)

Filmi 2 dilli indirmiştim ama türkçe izliyorum. Filmde bir ara bir adam sahne aldı. Arkadaş sağır. Malum sağır olanların konuşmasında biraz aksaklık oluyor. Bizimkiler dublajda bu adamı cillop gibi istanbul türkçesi ile dublajlamış geçmiş. Dedim bu işte gariplik var. Açtım aynı sahneyi birde dublajsız izledim. Orjinalinde adam bildiğin sağır gibi aksak konuşuyor. Türkçe dublaja dönünce adamın dili açılıyor :D

Sadece bu sahne bile aslında dublajla bir filmden neler kaybettiğimize örnektir. Oyunculuklar, duygular resmen törpüleniyor dublaj yüzünden.

-Beneficence-

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
31
olabilir :)

hazır dublaj demişken sana bir örnek daha vereyim.

Daha taze kaçış planı adlı filmi izledim. (dublajlı)

Filmi 2 dilli indirmiştim ama türkçe izliyorum. Filmde bir ara bir adam sahne aldı. Arkadaş sağır. Malum sağır olanların konuşmasında biraz aksaklık oluyor. Bizimkiler dublajda bu adamı cillop gibi istanbul türkçesi ile dublajlamış geçmiş. Dedim bu işte gariplik var. Açtım aynı sahneyi birde dublajsız izledim. Orjinalinde adam bildiğin sağır gibi aksak konuşuyor. Türkçe dublaja dönünce adamın dili açılıyor :D

Sadece bu sahne bile aslında dublajla bir filmden neler kaybettiğimize örnektir. Oyunculuklar, duygular resmen törpüleniyor dublaj yüzünden.
Söylemiş olduğun filmi izlemedim hocam hangi ekibin seslendirdiğine bakmak lazım bir iki liselinin sesini kaale alıp dublaj dünyasını hiçe saymamalı öyle değilmi:mrgreen::mrgreen:

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Söylemiş olduğun filmi izlemedim hocam hangi ekibin seslendirdiğine bakmak lazım bir iki liselinin sesini kaale alıp dublaj dünyasını hiçe saymamalı öyle değilmi:mrgreen::mrgreen:

vayyyy. Demek bir filmi çeşit çeşit ekip seslendiriyorda ona göre seçiyoruz.

Sen hangi ekibin dublajladığı filmleri takip ediyorsun bakim :mrgreen:

-Beneficence-

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
31
vayyyy. Demek bir filmi çeşit çeşit ekip seslendiriyorda ona göre seçiyoruz.

Sen hangi ekibin dublajladığı filmleri takip ediyorsun bakim :mrgreen:
Şöyle söyleyim hocam bilmiyorum hiç denk geldinmi tv'de yayınlanan filmler ile internetteki dublajlar farklı oluyor tv'de her başrol oyucusunu kutsi seslendiriyor başka adam yokmuş gibi deli oluyorum sonra diyorlar bu sektör niye ilerlemiyor :D:D

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Şöyle söyleyim hocam bilmiyorum hiç denk geldinmi tv'de yayınlanan filmler ile internetteki dublajlar farklı oluyor tv'de her başrol oyucusunu kutsi seslendiriyor başka adam yokmuş gibi deli oluyorum sonra diyorlar bu sektör niye ilerlemiyor :D:D

Öyle deme dublaj konusunda dünyadaki sayılı ülkelerdeniz aslında.

İnternetten film indirmeye başladım başlayalı Tv de film izlemeyi bıraktım. Hem geriden geliyorlar hemde reklam reklam adamı çıldırtıyorlar.

Ama dublaj farkı konusuna gelince o dediğin her film için geçerli değil. Bazı filmlere zamanla ikinci kez dublaj yapabiliyorlar. Misal Matrix, Spiderman 1, sanırım harry potter ilk filmler vb.

Bunu yapmalarının çeşitli sebebleri olabilir ama sanırım en büyük sebebi film ilk çıktığında çok tutmaz diye veya dublaj için yeterli bütçe ayrılmaması gibi sebeplerden film öyle üstün körü dublajlanıyor. Sonra bakıyorlar film tuttu geliyor kaliteli dublaj.

Misal matrix ilk çıktığında HD muhabbeti yoktu. Sonra bluray, hd dvd çıktı. Haliyle 6 kanal sesli dublajlar çıkması gerekti. Adamlar bluray a farklı dublajı eklediler. Ama ben dvd deki dublajla aldım arşive. Bence çok daha güzel.