Yılbaşını kutluyor musunuz?

S

SND Anonim 5

SDN Okuru
O sizin dediğiniz noel ( Christmas ) 25 Aralıktaydı yani yeni yılın hristiyanların bayramı olan noel ile alakası yok.
Dediğim gibi yaşım 16 bu konularlada pek ilgilenmem naısl yani bu yeni yılı Hristiyanlar kutlamıyormu noel fln anlamadım yine?
Mesaj otomatik birleştirildi:

O sizin dediğiniz noel ( Christmas ) 25 Aralıktaydı yani yeni yılın hristiyanların bayramı olan noel ile alakası yok.
Dediğim gibi yaşım 16 bu konularlada pek ilgilenmem naısl yani bu yeni yılı Hristiyanlar kutlamıyormu noel fln anlamadım yine?

S

SND Anonim 5

SDN Okuru
Bi baktımda yeni yıl hazreti isanın doğumu onuda yine Hristiyanlar kutluyor başka dine özenmek günah olduğu için yine günah?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bi baktımda yeni yıl hazreti isanın doğumu onuda yine Hristiyanlar kutluyor başka dine özenmek günah olduğu için yine günah?

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,451
Ya abi keşke shop yapmasaydın isteseydim yapardım. Rica ederim kaldır resimi. :)

Edit - Resimimi kaldıran Görkem say kardeşime teşekkürler. :)

Son düzenleme:

AlperShal

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,551
Biraz mantıklı olur musunuz biz Nine Hatun'un Sütçü İmam'ın evlatlarıyız . Nerde görülmüş bu Zatların yılbaşı kutladığı. Hem ayrıca Müslümanız biz.✔✔✔
Ya saygısızlık yapıyorsam özür dilerim ama siz nasıl bu iki şeyi ayıramıyorsunuz hâlâ? Şöyle örnek vereyim, ateşe tapanlara göre ateş tanrısının doğumu 1 Ocak olsun, benim de doğum günüm 1 Ocak olsun. Ben kendi doğum günümü kutladığımda onunla işim oluyor mu? OLMUYOR. Ben kendi eğlencem için yeni yılımı kutluyorum, Hristiyanla onla bunla işim oluyor mu? OLMUYOR.

Yok Nine Hatun yok Sütçü İmam diyorsun da bu dini okuyarak öğrenen kişiler senin bu dediklerini okusalar utanırlar. Bir de Müslümanız biz demişsiniz, hepimiz mi Müslümanız? Bu ülkedeki herkes Müslüman değildir, laik bir ülkede yaşıyoruz.

DESLAER

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
628
kutlamıyorum yılbaşını bahane ederek uyumuyorum

Reaksiyon puanı
12
Yok Nine Hatun yok Sütçü İmam diyorsun da bu dini okuyarak öğrenen kişiler senin bu dediklerini okusalar utanırlar. Bir de Müslümanız biz demişsiniz, hepimiz mi Müslümanız? Bu ülkedeki herkes Müslüman değildir, laik bir ülkede yaşıyoruz.
Tabiki olabilir kardeşim böyle düşünüyorsan saygım sonsuzdur

Reaksiyon puanı
12
Ya saygısızlık yapıyorsam özür dilerim ama siz nasıl bu iki şeyi ayıramıyorsunuz hâlâ? Şöyle örnek vereyim, ateşe tapanlara göre ateş tanrısının doğumu 1 Ocak olsun, benim de doğum günüm 1 Ocak olsun. Ben kendi doğum günümü kutladığımda onunla işim oluyor mu? OLMUYOR. Ben kendi eğlencem için yeni yılımı kutluyorum, Hristiyanla onla bunla işim oluyor mu? OLMUYOR.

Ayrıca böyle düşünüyorsan bu senin sorunun ben şahsım adına söyledim ve gelecek neslinde daha önceki ecdadının nasıl dawrandığı konusunda bilgilendirmek istedim bu yorumun neresi kötü . Sizin görüşleriniz farklı olabilir tabiki.

İsimyok08

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,233
download.jpeg

Murataltug

Dekan
Reaksiyon puanı
3,096
Yılbaşı anneler günü sevgililer günü kadınlar günü babalar günü danalar günü bostancılar günü koca bir yalan çünkü niçin tüm yılımız yeni yıl olmasın anneler babalar sadece 1 gün hatırlanıyorsa o çocuğun evlatlığından şüphe ederim o yüzden benim için bütün gün anneler babalar ve dedeler günü gibidir yeni yılıda kutlayın hindi de kesin milli piyangoda oynayın hatta sabaha kadar için ama dikkat edin çarpılmayın ebabil kuşları başınıza taş atmasın bu dünyada sabaha kadar alem yapın yarın mahşerdede sabaha kadar eğlenirsiniz artık

Son düzenleme:

SOLTER

Doçent
Reaksiyon puanı
560
Güzel bir akşam yemeği yedim tv izleyerek geçiriyorum ayrıca çerez yiyip ailecek tombala oynuyoruz kutluyoruz sanırım.
Dini bir şey değil bu nie böyle anlaşılıyor anlamdım ki yeni yıl bu.

bang1

Profesör
Reaksiyon puanı
1,758

tüm konudaki en güzel yorumlardan biriydi teşekkürler bunu yazdığın için artık bunu direk ctrl+c ctrl+v yapıp kullanabilirim