Yılbaşında neden hindi yenir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Süpürgesiz cadı

Profesör
Reaksiyon puanı
617
Şifreler altında bir çok şey anlatılmiştır. Tam olarak bunu yazdım. Yani burdan anlaşılması gereken şey bazı ayetler insanların sadece okuyarak anlayabileceği şekilde degildir. Bu yüzdende açıklayıcı olarak peygamber inmistir

burakaltun

Asistan
Reaksiyon puanı
43
Bizde nedenn hindi diyoruz hayvanin hindistandan geldigini sandigimiz icin veyada ramazanda bi hintli kurban etmemiz mi gerekiyo bundan edemedik hindi mi dedik buda mantikli geliyormu?

Erol.k

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Şifreler altında bir çok şey anlatılmiştır. Tam olarak bunu yazdım. Yani burdan anlaşılması gereken şey bazı ayetler insanların sadece okuyarak anlayabileceği şekilde degildir. Bu yüzdende açıklayıcı olarak peygamber inmistir

bence sizin uykunuz gelmiş.

nayino

Asistan
Reaksiyon puanı
46
Abi cahil cahil seyler paylasmayin hiristiyan arkadaslarda yahudi arkadaslarda var forumda su din bilmezligi ve ordan burdan duyma cahil seylerle bos muhabbetler yapmayin
Yil 2018 oluyo cahillikten kurtulun alin buda termolojik olasiliklari hindinin turk kesin su bu yazmiyo paylasan arkadas sanada lafim var bise paylasityosun biraz oku oku

16 Madde İle Amerikalılar'ın Hindiye "Turkey-Türkiye" Demesinin Sebebi
burada yılbaşı gecesi neden hindi yendiği anlatılmamışki?

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
olan zavallı hindiye oluyor bu kıyıma dur demek için yılbaşında hindi yemeyin adamların amacı farklı uymayın onlara...
zavallı hindi doğduğuna pişman...

burakaltun

Asistan
Reaksiyon puanı
43
burada yılbaşı gecesi neden hindi yendiği anlatılmamışki?
Ben sana anlatiyim hindi yilbasi gecesi yenmez
Sukran gunundeki hindi yeme olayida hiristiyanlara degil kizilderililere ozgu birseydir ingilizler de hindi avlamayi dahil hindi onceden evcil bir hayvan degildi kizilderililerden ogrenmistir. Malumdur ingilizlerin pazarlama yetenegi bu sukran gununu ortaya cikarmistir ki dikkat et sukran gunununde hiristiyanlikla alakasi yok dahada aciklayim istersen veyada beklemek yerine google a yazarsan aydinlanirsin

burakaltun

Asistan
Reaksiyon puanı
43
olan zavallı hindiye oluyor bu kıyıma dur demek için yılbaşında hindi yemeyin adamların amacı farklı uymayın onlara...
zavallı hindi doğduğuna pişman...
Kurban bayramindaki zavalli hayvanlar diyende cikar dikkat et birakin herkes inandigini yasasin hergun her hayvani yiiyoruz zaten boyle paylasimlar yapan arkadaslarida ciddiye almamayi tavsiye ediyorum din formu degil burasi biktik din somurusu yapanlardan o yuzden teknoloji formunda takiliyorum

Erol.k

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Kurban bayramindaki zavalli hayvanlar diyende cikar dikkat et birakin herkes inandigini yasasin hergun her hayvani yiiyoruz zaten boyle paylasimlar yapan arkadaslarida ciddiye almamayi tavsiye ediyorum din formu degil burasi biktik din somurusu yapanlardan o yuzden teknoloji formunda takiliyorum

aynen öyle. baksana,
Belissima dedi:

yani önce kuran iniyor , insanlar anlayamıyor diye de peygamber iniyor.
şaka gibi yahu gece gece

Süpürgesiz cadı

Profesör
Reaksiyon puanı
617
Nitekim biz size, ayetlerimizi okuyacak, sizi kötülükten arıtacak, size kitabı ve hikmeti ve bilmediklerinizi bildirecek, aranızdan bir peygamber gönderdik"( Bakara 151)

burakaltun

Asistan
Reaksiyon puanı
43
Ulkenin haline bak abi adam satmiyorum diyor hiristiyan kuruyemis lobisi kara kara dusunucek sanirim lan tadim yaziyo tadim tutk markasi
09eeb8f13d459602e2adf47fd959bbd6.jpg

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
konu iyice dağıldı, size selamet deyip bugünlük bitirmeli, sonuçta maaş bağlasalar bile bukadar cevap verilmez :D

Süpürgesiz cadı

Profesör
Reaksiyon puanı
617
Fotoğrafı görmemiştim çünkü
--- Gönderi Güncellendi ---
palavra... U.S.A ilk kurulduğunda Osmanlı padişahı hediye olarak gönderdiği şeylerden biriside hindiymiş... padişah avda vurduğu hindileri yemiş... osmanlıcı takılan tayfanın bunu bilmemesi garip...
konuyu anlamadan yorum yapmakta büyük bi meziyet. Hindi eti haram demiyoooooorum. Yılbaşında sırf o geceye özel yemek haram diyoruuuum

Reaksiyon puanı
10,315
@seyyah hocam bu konudaki fikriniz nedir

Konuya henüz vakıf olabildim.
İşin özü şu: İki hadis zikrederek mevzuyu vüzuha kavuşturabiliriz.

Evvelen sevgili Peygamber efendimiz şöyle buyururlar: "El a'malu binniyat" (Ameller niyetlere göredir)
2. olarak da: "Men teşebbehe bi kavmin fehüve minhum" (Kim hangi kavme benzemek isterse onlardan olur)

1. Hindi yemek hiçbir zaman haram olmaz güzel kardeşim, Allahın helal kıldığına biz haram diyemeyiz.
2. Kişi özellikle yılbaşı gecesi hindi yemekle de haram işlemiş olmaz.
3. Sadece kişi hristiyanlara benzemek amacıyla, onların kutsal kabul ettiği bir şey diye hindi yemeye kalkarsa artık onun için zaten günah ya da haram diye bir kavram söz konusu olmaz, Allahın dininden çıkmış olur.
4. Hristiyanlara özenmek, onlar gibi olmak için değil de, işte herkes yılbaşı kutluyor falan diye eğlence olsun amaçlı hindi yerse yine de haram denmez, ama kerahetten hali değildir. Şunu unutmayalım, ayet ve hadis ile varit olmadıkça hiçbir şeye haram diyebilme hakkımız yok. Bu ancak müslüman bir ülkede içtihad edebilme yetkisi olan kişi ya da kurumun yine ayet ve hadis zikrederek istinbat yoluyla verebileceği bir hükümdür.

Son olarak, dini konular son derece hassas ve nazik konulardır, bunu bu yazıyı okuyan her bir kardeşime tavsiye ederim ki mutlak olarak emin olmadıkça bir konuda iddia etmemek lazımdır.

Süpürgesiz cadı

Profesör
Reaksiyon puanı
617
Ben bi çok kaynak sundum lütfen edebinizi takının. Terbiyemi bozamam işine gelmeyeni anlamayanlar için

Erol.k

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Belissima dedi:
Fotoğrafı görmemiştim çünkü

gece gece iyi güldürdünüz Allah da sizi güldürsün :)

Süpürgesiz cadı

Profesör
Reaksiyon puanı
617
Konuya henüz vakıf olabildim.
İşin özü şu: İki hadis zikrederek mevzuyu vüzuha kavuşturabiliriz.

Evvelen sevgili Peygamber efendimiz şöyle buyururlar: "El a'malu binniyat" (Ameller niyetlere göredir)
2. olarak da: "Men teşebbehe bi kavmin fehüve minhum" (Kim hangi kavme benzemek isterse onlardan olur)

1. Hindi yemek hiçbir zaman haram olmaz güzel kardeşim, Allahın helal kıldığına biz haram diyemeyiz.
2. Kişi özellikle yılbaşı gecesi hindi yemekle de haram işlemiş olmaz.
3. Sadece kişi hristiyanlara benzemek amacıyla, onların kutsal kabul ettiği bir şey diye hindi yemeye kalkarsa artık onun için zaten günah ya da haram diye bir kavram söz konusu olmaz, Allahın dininden çıkmış olur.
4. Hristiyanlara özenmek, onlar gibi olmak için değil de, işte herkes yılbaşı kutluyor falan diye eğlence olsun amaçlı hindi yerse yine de haram denmez, ama kerahetten hali değildir. Şunu unutmayalım, ayet ve hadis ile varit olmadıkça hiçbir şeye haram diyebilme hakkımız yok. Bu ancak müslüman bir ülkede içtihad edebilme yetkisi olan kişi ya da kurumun yine ayet ve hadis zikrederek istinbat yoluyla verebileceği bir hükümdür.

Son olarak, dini konular son derece hassas ve nazik konulardır, bunu bu yazıyı okuyan her bir kardeşime tavsiye ederim ki mutlak olarak emin olmadıkça bir konuda iddia etmemek lazımdır.
Pekala hocam bütün din adamları yalan mı söylüyor.
Gülün gülün son gülen iyi güler derler.:D

Erol.k

Asistan
Reaksiyon puanı
11
profilinizdeki meslek kısmı cidden bu kadar denk gelir. iyi yazıyorsunuz ;)

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
imhotek saçmalama konu ne sen ne diyon hindi değil olay...

Erol.k

Asistan
Reaksiyon puanı
11
görmek istemediğiniz şeyi görmüyorsunuz

burda da saçmalamanın daniskası

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
bazılarımız hakları olmadığı halde kötü ithamlarda bulunmaya, çirkin sözler sarfetmeye başladı ...

Süpürgesiz cadı

Profesör
Reaksiyon puanı
617

burda da saçmalamanın daniskası
İste dediğim gibi görmek istediğiniź şeyi görüyorsunuz. Bu mesajı 50 defa alıntı yaptınızda. Yazdığım ayete neden cevap vermiyorsunuz
bazılarımız hakları olmadığı halde kötü ithamlarda bulunmaya, çirkin sözler sarfetmeye başladı ...
Bir insanın terbiyesi söylediklerinden anlaşılır. Problem yok. Onların ayıbı. Asla üzerime alınmam.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
farkındaysanız imhoteke cevap bile vermiyorum. Konuyu anlamadan balıklama dalmış gibi
o hep öyle bana da çomar diyor iyiki adı efsane diye bir dizide kıvanç adlı çocuk Hakan ve arkadaşlarına dedi doktor kendi halinde bırakın dedi gibi bakıcan ona.

Erol.k

Asistan
Reaksiyon puanı
11
ayete ne diyebilirim ki. ama sizin saçmaladığınız şeylere bir şey yazabilirim. ayette aranızdan bir peygamber seçtik diyor siz inmiştir diyorsunuz.
bence uyuyun artık geç oldu

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Pekala hocam bütün din adamları yalan mı söylüyor.

Öncelikle belirtmem gerekiyor ki Seyyah hocamız da bir din adamı. Ve aslında hocalar yalan söylüyor dememiş, haram diyemez demiş.

Bu, tıpkı kola haramdır demeye benziyor. Veya sigara. Caiz değildir diyebilirsiniz, mekruhtur diyebilirsiniz ancak haramdır diyemezsiniz. Bunu hiç bir halife de söyleyemezdi, çünkü Allah'ın helal kıldıklarını haram, haram kıldıklarını da helal kılmak da şirktir.

Örneğin, 31 Aralık gecesi ben herkes hindi yiyor, yurt dışındaki insanlar hindi yiyor kutlama amacıyla diye hindi yersem, bu mübah olur ancak haram olmaz. Haram olması için ya ayetle sabit ya da peygamber tarafınca sahih hadislerle belirtilmesi gerekiyor.

Siz de haramdır dememelisiniz, büyük günah sevgili Belissima.

Konu tartışmaya kaydığı ve gereksiz kalp kırgınlıklarının oluşabileceği düşüncesiyle konuyu kilitliyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...