Yılbaşında neden hindi yenir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Erol.k

Asistan
Reaksiyon puanı
11
yasaklanmıştır diye kesin cümleler kuruyorsunuz.

Süpürgesiz cadı

Profesör
Reaksiyon puanı
617
Hıristiyanlar noeli ibadet olarak kutluyorlar. Bizimkiler de işte yeni bir yıla giriyoruz onu kutluyoruz diye sözüm ona kendilerini savunuyorlar. Yılbaşı gecesi hindi yenirmi bilmiyorum ama kutlaması çok sakıncalı olduğu kesin. Ama kutlayana da diyecek bişeyim yok. İnsanları suçlayarak yargılayarak bi yere varmak çok zor.

@Belissima Yılbaşı gecesi hindinin yenmesinde dini açıdan bi sakınca yoktur. O hayvanı yemek caiz her zaman caiz. Yılbaşı gecesi diye hayvanın ne suçu var şimdi..:D
Hayvanın suçu yok o geceye özel yapıldığı için haram kılınmıştır. Ben öyls biliyorum diyeyim yada.
--- Gönderi Güncellendi ---
yasaklanmıştır diye kesin cümleler kuruyorsunuz.
Biraz açıp sohbet falan dinlerseniz sizde caiz olmadığını anlarsınız. O geceye özel yapılan hiç bişey caiz değildir

nayino

Asistan
Reaksiyon puanı
46
Yılbaşı neden kutlanır anlamış değilim.anlayabilsem bende kutlamalara katılacağım:D
eğlenmek için koskoca 1 yıl boyunca yılbaşı gecesini beklemek mantıksız geliyor bana :)

bu arada hayatımda hiç hindi eti yemedim.acaba tadı nasıl :)

Süpürgesiz cadı

Profesör
Reaksiyon puanı
617
Yılbaşı neden kutlanır anlamış değilim.anlayabilsem bende kutlamalara katılacağım:D
eğlenmek için koskoca 1 yıl boyunca yılbaşı gecesini beklemek mantıksız geliyor bana :)

:D :D

Erol.k

Asistan
Reaksiyon puanı
11

yılbaşı kutlamak farklı noel kutlamak farklı. İnsanlar yeni gelen bir yılı kutluyor.

Süpürgesiz cadı

Profesör
Reaksiyon puanı
617
Neyseki elektirikler geldi. Yoksa kaynak bulamadı da kaçtı diye düşünürdünüz.

Erol.k

Asistan
Reaksiyon puanı
11
hindi ile ilgili hiç bir kaynak yok ki. olmayan şeyin neyini bulacaksınız ?

Süpürgesiz cadı

Profesör
Reaksiyon puanı
617
hindi ile ilgili hiç bir kaynak yok ki. olmayan şeyin neyini bulacaksınız ?
Afedersinizde daha ne bekliyorsunuz. O geceye özel yapılan herşey haramdır. Yani illa hindi yemeyin diye ayetmi insin. Kuranda şifreler altında bir çok şey anlatılmıştır. Ve bunu bize önce Peygamber efendimiz şimdide hocalar açıklıyo

Erol.k

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Afedersinizde daha ne bekliyorsunuz. O geceye özel yapılan herşey haramdır. Yani illa hindi yemeyin diye ayetmi insin. Kuranda şifreler altında bir çok şey anlatılmıştır. Ve bunu bize önce Peygamber efendimiz şimdide hocalar açıklıyo

Kuran gayet açıktır ne şifresi? din adamı diye geçinen şarlatanlar kafalarına göre bir şeyler çıkartıyorlar cahiller de inanıyor. tıpkı fetöcülerin uydurup 6 kere değişen kutlu doğum haftası gibi.

nayino

Asistan
Reaksiyon puanı
46
yılbaşı kutlamak farklı noel kutlamak farklı. İnsanlar yeni gelen bir yılı kutluyor.
yeni gelen yılın nesini kutluyorlar ?yeni yılın gelmesi çok mu önemli?ömrümüzden koskoca 1 yıl geçiyor .buna üzüleceğine yeni yılın gelmesini seviniyorlar.

Süpürgesiz cadı

Profesör
Reaksiyon puanı
617
Kuran gayet açıktır ne şifresi? din adamı diye geçinen şarlatanlar kafalarına göre bir şeyler çıkartıyorlar cahiller de inanıyor. tıpkı fetöcülerin uydurup 6 kere değişen kutlu doğum haftası gibi.
sözlerinize dikkat ederseniz sevinirim.
Dediğiniz gibiyse hadisler neden var. Kuranda bize açıkça anlatılmayan hususları anlatmak için değilmi. O halde sözünüzün nereye gittiğini tartın.

Erol.k

Asistan
Reaksiyon puanı
11
yeni gelen yılın nesini kutluyorlar ?yeni yılın gelmesi çok mu önemli?ömrümüzden koskoca 1 yıl geçiyor .buna üzüleceğine yeni yılın gelmesini seviniyorlar.

bunu onlara soracaksınız. ömrümüzden koskoca 1 yıl geçiyor ama ölüme de bir o kadar yaklaşıyoruz. Buna üzülende olabilir sevinen de.

Süpürgesiz cadı

Profesör
Reaksiyon puanı
617
Biz insanlar ağlanacak halimize her zaman gülüyoruz işte örnektede görüldüğü gibi
bunu onlara soracaksınız. ömrümüzden koskoca 1 yıl geçiyor ama ölüme de bir o kadar yaklaşıyoruz. Buna üzülende olabilir sevinen de.
onlar????

Erol.k

Asistan
Reaksiyon puanı
11
sözlerinize dikkat ederseniz sevinirim.
Dediğiniz gibiyse hadisler neden var. Kuranda bize açıkça anlatılmayan hususları anlatmak için değilmi. O halde sözünüzün nereye gittiğini tartın.

hiç bir hadiste şifre geçmez. Kuran kutsal kitabımızdır ve gayet açıktır. sözlerimde de hiç bir şey yok.

nayino

Asistan
Reaksiyon puanı
46

bence hoca burada biraz saçmalamış.ne yani şimdi benim canım yılbaşı gecesi hindi dolması çektiğinde bu gece hristiyanlar yiyor diye ben bir gün sonra yada bir gün önce niye yiyeyim?önemli olan niyetttir.hem genelde hindi yılbaşı gecelerı satılıyor.başka zaman hindiyi nereden bulacam :D 1 gün falan bekleteyım dersen insan tadı nasıldır diye meraktan çatlar ya :D
bende onlara soruyorum işte.bi zahmet cevap verirlerse memnun olurum.verdikleri cevap mantıklıysa bende yeni yıl girdik diye sabaha kadar göbek atarım :D
ama bence hiçbirşey eksilen ömürden daha kıymetli değildir

Süpürgesiz cadı

Profesör
Reaksiyon puanı
617
hiç bir hadiste şifre geçmez. Kuran kutsal kitabımızdır ve gayet açıktır. sözlerimde de hiç bir şey yok.
Zaten dikkat ederseniz hadiste şifre var demiyorum.
Biz sevinip kutlama yapmıyoruz. Kutlama yapma taraftarı olanlar sevinecek ne varki sorusuna cevap vermeli.

Erol.k

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Zaten dikkat ederseniz hadiste şifre var demiyorum.

daha kötü ya kuranda var şifre diyorsunuz. tekrar ediyorum Kuran herkesin anlayacağı bir şekilde gayet açık ve net bir şekilde yazılmıştır. yeter ki okunsun.

Süpürgesiz cadı

Profesör
Reaksiyon puanı
617
bence hoca burada biraz saçmalamış.ne yani şimdi benim canım yılbaşı gecesi hindi dolması çektiğinde bu gece hristiyanlar yiyor diye ben bir gün sonra yada bir gün önce niye yiyeyim?önemli olan niyetttir.hem genelde hindi yılbaşı gecelerı satılıyor.başka zaman hindiyi nereden bulacam :D 1 gün falan bekleteyım dersen insan tadı nasıldır diye meraktan çatlar ya :D

bende onlara soruyorum işte.bi zahmet cevap verirlerse memnun olurum.verdikleri cevap mantıklıysa bende yeni yıl girdik diye sabaha kadar göbek atarım :D
ama bence hiçbirşey eksilen ömürden daha kıymetli değildir
Hinsi eti sadece 31 ve ya 30 aralıkta satılmıyo bir kaç gün öncesinden alıp yiyebilirsiniz.
Arkadaşım o halde hadisler niye var????
Bunu açıklarmısın
daha kötü ya kuranda var şifre diyorsunuz. tekrar ediyorum Kuran herkesin anlayacağı bir şekilde gayet açık ve net bir şekilde yazılmıştır. yeter ki okunsun.
@seyyah hocam bu konudaki fikriniz nedir

Erol.k

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Hinsi eti sadece 31 ve ya 30 aralıkta satılmıyo bir kaç gün öncesinden alıp yiyebilirsiniz.
Arkadaşım o halde hadisler niye var????
Bunu açıklarmısın

@seyyah hocam bu konudaki fikriniz nedir

Önce hadis nedir diye araştırmak lazım. herkes tarafından kabul edilen şey; Hazreti Peygamberimizin, Müslümanlarca büyük değer verilen, genel kural niteliğindeki sözleri ve davranışları. diye geçer. Öyle kurandaki olmayan şifreleri vs çözmeye çalışma değildir.

nayino

Asistan
Reaksiyon puanı
46
-----
hani nerede satılıyor ben hiç göremedim.
bu konu açıldığı için benim aklıma hindi yemek geldi.yoksa nereden aklıma gelecekti :D
dedediğim gibi önemli olan niyettir.sen hristisyanlar o geceye özel yedikleri için yersen günah olur ama canın çektiği için yersen günah olmaz

Süpürgesiz cadı

Profesör
Reaksiyon puanı
617
Önce hadis nedir diye araştırmak lazım. herkes tarafından kabul edilen şey; Hazreti Peygamberimizin, Müslümanlarca büyük değer verilen, genel kural niteliğindeki sözleri ve davranışları. diye geçer. Öyle kurandaki olmayan şifreleri vs çözmeye çalışma değildir.
Siz benim her sözümü yanlış anlamaya odaklanmış gibisiniz. Ben kurandaki herşeyi sadece okuyarak anlayamıyoruz ve peygamber efendimizde bize hadislerle açıklıyor demek istedim. Şıfre dediğimde bunu demek istemiştim.
hani nerede satılıyor ben hiç göremedim.
bu konu açıldığı için benim aklıma hindi yemek geldi.yoksa nereden aklıma gelecekti :D
dedediğim gibi önemli olan niyettir.sen hristisyanlar o geceye özel yedikleri için yersen günah olur ama canın çektiği için yersen günah olmaz
Burda var mesela biz yarın kesip yiycez:)

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
belissima hanım delillendirerek cevap vermeye çalışıyor fakat bazıları ise sadece iddia öne sürüyo :) bu çok yorucu olur. bi konu hakkında iddianız var ise delillendirin ki gereksiz yere kimsenin ne zamanı ne de enerjisi harcansın.

Erol.k

Asistan
Reaksiyon puanı
11
ben zaten size demedim. arkadaş şifrelerden bahsediyor da.

Süpürgesiz cadı

Profesör
Reaksiyon puanı
617
belissima hanım delillendirerek cevap vermeye çalışıyor fakat bazıları ise sadece iddia öne sürüyo :) bu çok yorucu olur. bi konu hakkında iddianız var ise delillendirin ki gereksiz yere kimsenin ne zamanı ne de enerjisi harcansın.
Aynen. Yoksa ben şimdi uyuyo olucaktım.

Erol.k

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Siz benim her sözümü yanlış anlamaya odaklanmış gibisiniz. Ben kurandaki herşeyi sadece okuyarak anlayamıyoruz ve peygamber efendimizde bize hadislerle açıklıyor demek istedim. Şıfre dediğimde bunu demek istemiştim.

Belissima dedi:

burda öyle yazmamışsınız
önce bir ne yazdığınız bakın sonra bana sorun istediğin yere çekiyorsunuz diye :)

burakaltun

Asistan
Reaksiyon puanı
43
Abi cahil cahil seyler paylasmayin hiristiyan arkadaslarda yahudi arkadaslarda var forumda su din bilmezligi ve ordan burdan duyma cahil seylerle bos muhabbetler yapmayin
Yil 2018 oluyo cahillikten kurtulun alin buda termolojik olasiliklari hindinin turk kesin su bu yazmiyo paylasan arkadas sanada lafim var bise paylasityosun biraz oku oku

16 Madde İle Amerikalılar'ın Hindiye "Turkey-Türkiye" Demesinin Sebebi

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
alın size Kuran'daki sırlardan bazıları (kimileri şifre de der ) :)

Bazı surelerin başında bir veya başka harfin birleşmesinden meydana gelen kesikli harflere “El-Hurufu’l-Mukatta’a” denir. Surelerin bazısının bu şekilde başlayışı İslamın başlangıcından beri müslüman alimleri meşgul ettiği gibi, sonraki dönemde şark ve garb alimlerinin çalışma ve araştırmalarına konu olmuştur. Bütün alimler bu harflerin müteşabih lafızlardan olduğunda ittifak halindedirler.
Bu harfler Kur’an-ı Kerim’in 27’si Mekki 2’si (Bakara, Al-i İmran) Medeni olmak üzere 29 suresinin başında bulunmaktadır. Tamamı 14 çeşit harften meydana gelmiştir. Sure başlarında tek, iki, üç, dört ve beş harfli olmak üzere 13 değişik halde görülürler. Harf sayılarına göre şu örnekleri verelim:
1) Tek harfli: Sâd (Sad) Kâf (Kaf) Nûn (Kalem)
2) İki harfli:Tâ-Sîn. (Neml) Yâ-Sîn (Yasin) Hâ-Mîm (Mü’min, Fussilet, Casiye, Ahkaf, Zuhruf, Duhan) Tâ-Hâ (Taha)
3) Üç harfli:Elif-Lâm-Mîm. (Bakara, Al-i İmran, Ankebut, Rum, Lokman, Secde) Elif-Lâm-Ra. (Yunus, Hud, Yusuf, İbrahim, Hicr) Tâ-Sîn-Mîm. (Kasas, Şuara)
4) Dört harfli:Elif-Lâm-Mîm-Sâd. (A’raf) Elif-Lâm-Mîm-Ra. (Ra’d)
5) Beş harfli: Kâf-Hâ-Yâ-Ayn-Sâd. (Meryem) Hâ-Mîm-Ayn-Sîn-Kâf (Şura)

Erol.k

Asistan
Reaksiyon puanı
11
alın size Kuran'daki sırlardan bazıları (kimileri şifre de der ) :)

Bazı surelerin başında bir veya başka harfin birleşmesinden meydana gelen kesikli harflere “El-Hurufu’l-Mukatta’a” denir. Surelerin bazısının bu şekilde başlayışı İslamın başlangıcından beri müslüman alimleri meşgul ettiği gibi, sonraki dönemde şark ve garb alimlerinin çalışma ve araştırmalarına konu olmuştur. Bütün alimler bu harflerin müteşabih lafızlardan olduğunda ittifak halindedirler.
Bu harfler Kur’an-ı Kerim’in 27’si Mekki 2’si (Bakara, Al-i İmran) Medeni olmak üzere 29 suresinin başında bulunmaktadır. Tamamı 14 çeşit harften meydana gelmiştir. Sure başlarında tek, iki, üç, dört ve beş harfli olmak üzere 13 değişik halde görülürler. Harf sayılarına göre şu örnekleri verelim:
1) Tek harfli: Sâd (Sad) Kâf (Kaf) Nûn (Kalem)
2) İki harfli:Tâ-Sîn. (Neml) Yâ-Sîn (Yasin) Hâ-Mîm (Mü’min, Fussilet, Casiye, Ahkaf, Zuhruf, Duhan) Tâ-Hâ (Taha)
3) Üç harfli:Elif-Lâm-Mîm. (Bakara, Al-i İmran, Ankebut, Rum, Lokman, Secde) Elif-Lâm-Ra. (Yunus, Hud, Yusuf, İbrahim, Hicr) Tâ-Sîn-Mîm. (Kasas, Şuara)
4) Dört harfli:Elif-Lâm-Mîm-Sâd. (A’raf) Elif-Lâm-Mîm-Ra. (Ra’d)
5) Beş harfli: Kâf-Hâ-Yâ-Ayn-Sâd. (Meryem) Hâ-Mîm-Ayn-Sîn-Kâf (Şura)

nedir yani bu?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...