Süpürgesiz cadı
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 617
Dogruluğuna inanıyorum ben. Zaten inanmasam paylasmazdım.Kulağa mantıklı geliyor. Ama doğruluğunu bilmiyorum.
Lakin ben hep neden İngilizce'de turkey kelimesi hem Türkiye hem de hindi anlamına geldiğini merak etmişimdir.
Kulağa mantıklı geliyor. Ama doğruluğunu bilmiyorum.
Lakin ben hep neden İngilizce'de turkey kelimesi hem Türkiye hem de hindi anlamına geldiğini merak etmişimdir.
Hindistanın adı hindistan diye biz onlara hint diyoruz. Ayrıca hindi de degil. Ama turkey tam olarak hindi anlamına geliyo ve sebebide fotografta açıklanmışBen avrupaya hindinin bizde olduğunu (yetiştiğini) zannettiklerinden diye biliyorum ve bizde hindini Hindistandan geldiğini zannettiğimizden hitlilere hintli diyoruz.Ve devamı var hintlilerde hindi diye başka bi ülkenin adını söylüyorlardı ama hatırlamıyorum. A-Fakat her site farklı bir şey anlatmış doğruluğu kesin değil![]()
anlayamadım biraz daha açarmısınız.Belki de psikolojik harbin bir parçasıdır. Özgüvenini kaybetmiş bir enkaz yığını Türkiye hedeflemişlerdir.
Dogru ve yanlışları öğrenmemiz gerekiyo.Ne kadar güzel araştırmışsınız
Dogru ve yanlışları öğrenmemiz gerekiyo.
O zaman neden millet yılbaşı gecesi hindilere yükleniyorlar ki?.Hindi Hıristiyan aleminde Noel de değil , şükran gününde ( 22 Kasım) kesilir .
O zaman neden millet yılbaşı gecesi hindilere yükleniyorlar ki?.![]()
asla uludağ sözluk diye bi siteye girmişliğim bile yok. Bana mesaj olarak geldi bende mantiklı bulduğum için paylastım.Tabiki öyle. Uludağsözlükten komple kopyalayarak da değil.
ve ayrıca dinimizde bile normal zamanlarda helal olan hindi eti yl başında haram kılınmıştırÖzenti işte. Adamlar şükran günü kutluyorlar bizde yılbaşı gecesi yiyoruz. Normal zamanlarda yasak sanki![]()
ve ayrıca dinimizde bile normal zamanlarda helal olan hindi eti yl başında haram kılınmıştır
Ne fark edrki. Sonuçta yanlış yapılan bişeyi düzeltmek icin çabalıyo insanlar.O zaman onlar ordan almışlar.
Özentilik diyelim.
İmam-ı Rabbanî hazretleri de bu meyanda şöyle demektedir: “Hinduların bayram günlerine ateşe tapınanların Nevruz günlerine ve Hristiyanların Noel gecelerine ve diğer paskalyalarına] hürmet etmek ve o zamanlarda, onların âdetlerini, onlar gibi yapmak, şirk olur. Küfre sebep olur. Kâfirlerin bayramlarında, Müslümanların cahilleri, kâfirlerin yaptıklarını yapıyor ve bu günleri, Müslüman bayramı zannediyor ve kâfirler gibi, birbirlerine hediye gönderiyorlar. Eşyalarını, sofralarını kâfirlerin yaptığı gibi, süslüyorlar. O geceleri, başka gecelerden ayırt ediyorlar. Bunlar hep şirktir, kâfirliktir”. (Mektubat- Rabbani 3/41)Kaynak?
ve ayrıca dinimizde bile normal zamanlarda helal olan hindi eti yl başında haram kılınmıştır
Hıristiyanlar noeli ibadet olarak kutluyorlar. Bizimkiler de işte yeni bir yıla giriyoruz onu kutluyoruz diye sözüm ona kendilerini savunuyorlar. Yılbaşı gecesi hindi yenirmi bilmiyorum ama kutlaması çok sakıncalı olduğu kesin. Ama kutlayana da diyecek bişeyim yok. İnsanları suçlayarak yargılayarak bi yere varmak çok zor.Özenti işte. Adamlar şükran günü kutluyorlar bizde yılbaşı gecesi yiyoruz. Normal zamanlarda yasak sanki![]()
zaten ben kimseye yılbaşı kutlamayın demiyorum. Neden konu saptırılıyo ki. Bilgiyi saklamak en büyük açlıktır. Ve bildiklerimi paylaşıyorum. Kimsede benimle aynı fikirde olmak zorunda değil ve bende kimseyle aynı fikirde olmak zorunda değilim. Saygılar.yilbasini kutluyorum sonuna kadar da kutlayacam. noel kutladigim yok, yilbasi bir dunya gelenegidir her sene ayni yilbasi muhabbetini yapan bir güruh var. daha baska seylerle ilgilenilmesi taraftariyim