Yılbaşında neden hindi yenir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Süpürgesiz cadı

Profesör
Reaksiyon puanı
617
Screenshot_20171223-185345.png

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Kulağa mantıklı geliyor. Ama doğruluğunu bilmiyorum.
Lakin ben hep neden İngilizce'de turkey kelimesi hem Türkiye hem de hindi anlamına geldiğini merak etmişimdir.

Oezld

Asistan
Reaksiyon puanı
59
Ben avrupaya hindinin bizde olduğunu (yetiştiğini) zannettiklerinden diye biliyorum ve bizde hindini Hindistandan geldiğini zannettiğimizden hitlilere hintli diyoruz.Ve devamı var hintlilerde hindi diye başka bi ülkenin adını söylüyorlardı ama hatırlamıyorum. A-Fakat her site farklı bir şey anlatmış doğruluğu kesin değil:D

root61

Profesör
Reaksiyon puanı
459
Kulağa mantıklı geliyor. Ama doğruluğunu bilmiyorum.
Lakin ben hep neden İngilizce'de turkey kelimesi hem Türkiye hem de hindi anlamına geldiğini merak etmişimdir.

Belki de psikolojik harbin bir parçasıdır. Özgüvenini kaybetmiş bir enkaz yığını Türkiye hedeflemişlerdir.

Süpürgesiz cadı

Profesör
Reaksiyon puanı
617
Ben avrupaya hindinin bizde olduğunu (yetiştiğini) zannettiklerinden diye biliyorum ve bizde hindini Hindistandan geldiğini zannettiğimizden hitlilere hintli diyoruz.Ve devamı var hintlilerde hindi diye başka bi ülkenin adını söylüyorlardı ama hatırlamıyorum. A-Fakat her site farklı bir şey anlatmış doğruluğu kesin değil:D
Hindistanın adı hindistan diye biz onlara hint diyoruz. Ayrıca hindi de degil. Ama turkey tam olarak hindi anlamına geliyo ve sebebide fotografta açıklanmış
--- Gönderi Güncellendi ---
Belki de psikolojik harbin bir parçasıdır. Özgüvenini kaybetmiş bir enkaz yığını Türkiye hedeflemişlerdir.
anlayamadım biraz daha açarmısınız.

Erol.k

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Ne kadar güzel araştırmışsınız

Erol.k

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Hindi Hıristiyan aleminde Noel de değil , şükran gününde ( 22 Kasım) kesilir .

Erol.k

Asistan
Reaksiyon puanı
11
O zaman onlar ordan almışlar.

Süpürgesiz cadı

Profesör
Reaksiyon puanı
617
İmam-ı Rabbanî hazretleri de bu meyanda şöyle demektedir: “Hinduların bayram günlerine ateşe tapınanların Nevruz günlerine ve Hristiyanların Noel gecelerine ve diğer paskalyalarına] hürmet etmek ve o zamanlarda, onların âdetlerini, onlar gibi yapmak, şirk olur. Küfre sebep olur. Kâfirlerin bayramlarında, Müslümanların cahilleri, kâfirlerin yaptıklarını yapıyor ve bu günleri, Müslüman bayramı zannediyor ve kâfirler gibi, birbirlerine hediye gönderiyorlar. Eşyalarını, sofralarını kâfirlerin yaptığı gibi, süslüyorlar. O geceleri, başka gecelerden ayırt ediyorlar. Bunlar hep şirktir, kâfirliktir”. (Mektubat- Rabbani 3/41)

Erol.k

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Evet hindi gayet açık bir şekilde yasak kılınmış :)

Süpürgesiz cadı

Profesör
Reaksiyon puanı
617
Ben sana bunun kaynağını bulacam. Ama şimdi telefonum kapanmak üzere elektiriklerde kesik.

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Özenti işte. Adamlar şükran günü kutluyorlar bizde yılbaşı gecesi yiyoruz. Normal zamanlarda yasak sanki :)
Hıristiyanlar noeli ibadet olarak kutluyorlar. Bizimkiler de işte yeni bir yıla giriyoruz onu kutluyoruz diye sözüm ona kendilerini savunuyorlar. Yılbaşı gecesi hindi yenirmi bilmiyorum ama kutlaması çok sakıncalı olduğu kesin. Ama kutlayana da diyecek bişeyim yok. İnsanları suçlayarak yargılayarak bi yere varmak çok zor.

@Belissima Yılbaşı gecesi hindinin yenmesinde dini açıdan bi sakınca yoktur. O hayvanı yemek caiz her zaman caiz. Yılbaşı gecesi diye hayvanın ne suçu var şimdi..:D

Süpürgesiz cadı

Profesör
Reaksiyon puanı
617
Kutlamaya yardımcı olacak bir eylemde bulunmak

Bir müslümanın kafirlere dini bayramlarını, törenlerini, kutlamalarını ikame etmelerine her hangi bir şekilde yardımcı ve aracı olması da caiz değildir. Kutlamalarında kullandıkları malzemeleri, araç ve gereçleri; hindi, yumurta, fıstık, çerez vs, yiyecek türlerini; elbiseleri; çam ağaçları vs. satmak, hediye etmek ya da bu işlerin icrasında kullanılacak her hangi bir araç gereci kiralamak, onların hizmetine sunmak bu kabildendir. Bütün bunlarda dinen yasak ve haram olan bir ma’siyetin işlenmesine yardımcı/vesile olma söz konusudur. Ve bu iş tıpkı ehli küfre içki yapacağını bile bile üzüm yada üzüm suyunu satmak gibi caiz değildir.[5] Nitekim Allah’u zü’l-Celâl, Mâide süresinde

وَلَا تَعَاوَنُوا عَلَى الْإِثْمِ وَالْعُدْوَانِ وَاتَّقُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ شَدِيدُ الْعِقَابِ

“Günah işlemek ve haddi aşmak üzerinde yardımlaşmayın. Allah’tan korkun; çünkü Allah’ın cezası pek çetindir.” (Mâide,2)

Netice olarak şunu söyleye biliriz ki, bunlardan her hangi birini yapan ya da yapılmasına vesile olan bir müslüman İbn Abidin gibi Fukahanın kitaplarında belirtildiği gibi eğer “o günlere tazim maksadını taşıyorsa –Allah’a sığınırız- küfre düşer”. Yok eğer tazim kastı yoksa harama düşmüştür, günahkârdır. İster nezaketlilikten veya muhabbetten ötürü yapmış olsun, ister utandığından ortam gereği yapmış olsun durum aynıdır. Çünkü;

Dinimizde kafirlere benzeme-teşebbüh mezkür hadîsi şeriflerden de anlaşıldığı gibi yasaklanmıştır.

mia.wallace

Doçent
Reaksiyon puanı
230
yilbasini kutluyorum sonuna kadar da kutlayacam. noel kutladigim yok, yilbasi bir dunya gelenegidir her sene ayni yilbasi muhabbetini yapan bir güruh var. daha baska seylerle ilgilenilmesi taraftariyim

Süpürgesiz cadı

Profesör
Reaksiyon puanı
617
yilbasini kutluyorum sonuna kadar da kutlayacam. noel kutladigim yok, yilbasi bir dunya gelenegidir her sene ayni yilbasi muhabbetini yapan bir güruh var. daha baska seylerle ilgilenilmesi taraftariyim
zaten ben kimseye yılbaşı kutlamayın demiyorum. Neden konu saptırılıyo ki. Bilgiyi saklamak en büyük açlıktır. Ve bildiklerimi paylaşıyorum. Kimsede benimle aynı fikirde olmak zorunda değil ve bende kimseyle aynı fikirde olmak zorunda değilim. Saygılar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...