zeytinn
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 0
hee valla kızmavinok.ta dedi ki:
saat 5 e kadar oturduk peynirnen ;D
calcene yaptık

hee valla kızmavinok.ta dedi ki:
mehmet1101 dedi ki:Değerli sdn üyeleri.
Elbette müslüman olan bir kimse bunu hristiyanların bayramı olarak kutlamaz.
yeniyılı kutlayanlar hristiyandır veya hristiyanların özentisidir diye de kimse demez ve de dememeli
ama biz şunu hep göz ardı ediyoruz.
Şimdi aşağıdaki yazacağım hadislerden ne anlıyorsunuz?
Önce bir hadislere bakın sonra paylaşımlarımıza devam ederiz.
Ubâde b. Samit (r.a.)’dan rivayet edildiğine göre o, şöyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v.), cenaze kabre konuncaya kadar ayakta dururdu. (Bir gün) bir Yahudi âlimi kendisine uğrayıp; “(Yâ Muhammed!) Biz (de) böyle yaparız.” dedi. Bundan sonra Peygamber (s.a.v.) (cenaze için ayakta durmayı terkedip) oturdu ve (bize); “(Siz de) oturunuz, Yahudilere muhalefet ediniz!” buyurdu. (Ebû Dâvûd, Cenaze, h.no: 3176)
- Amr b. el-Âs (r.a.)'dan rivayet edildiğine göre Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: “Şüphesiz, Ehl-i Kitab’ın orucu ile bizim orucumuzun arasındaki fark, sahur yemeğidir.” (Ebû Dâvûd, Oruç, h.no: 2343)
- “Müslümanlar iftarda acele ettikleri müddetçe din üstün olmaya devam eder. Çünkü Yahudiler ve Hıristiyanlar iftarı geciktirirler.” (Ebû Dâvûd, Oruç, h.no: 2353)
- Sâlih b. Hasan (r.a.)’dan rivâyete göre, o şöyle demiştir: Saîd b. Müseyyeb’in şöyle dediğini işittim: “Allah güzeldir, güzel olan şeyleri sever; temizdir, temiz olan şeyleri sever; ikram sahibidir, ikram edenleri sever; cömerttir, cömert olanları sever. Siz de evleriniz gibi zannedersem avlularınızı dedi temiz tutunuz. Yahudilere benzemeyiniz.” (Tirmizi, Edep, 2799)
Saygılar:
Not:Biz madem Hz. İsa'nın doğum gününü kutlayacağız.
Peki Allah için sizce bu tür kutlamalar eğlence ile mi kutlanır?
Peygamberimiz'in doğum günü olan mevlit kandilini nasıl kutlarsak Hz. İsa'nın doğum gününüde öyle kutlamamız gerekmez mi?
Saygılar
Bolca bonus olsun.Daha iyi.bdco dedi ki:hani bir laf var ATAM İZİNDEYİZ diyehep tatil yapıyoz zaten bide yılbaşı var o da bonus artık
![]()
lb.bingol dedi ki:Ben yokken konu uçmuş da bu yılbaşı ile noel arasında bir fdark olmadığına inanıyorum.
Bunlar reklam kokan hareketler.Söle bakayım;kaç para alıyorsun?Berkin Bozdoğan dedi ki:lb.bingol dedi ki:Ben yokken konu uçmuş da bu yılbaşı ile noel arasında bir fdark olmadığına inanıyorum.
Durma, devam et; Powerade!