YGS - LYS (Meslek Lisesi Öğrencileri İçin)

Bu konuyu okuyanlar

ogrenimgorevlisi34

Öğrenci
Katılım
19 Temmuz 2017
Mesajlar
9
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
23
Herkese merhaba. Zamanınızı almadan direk konuya girmek istiyorum tecrübeli olanlar yardımcı olursa sevinirim.

Ben bu sene 12. sınıfa geçmiş bir öğrenciyim. Başlıktan anlaşıldığı üzere meslek lisesinde okuyorum. Bu sene dershaneye yazıldım hedefim MF4'te 350 ve üstü puan çıkartmak. Okuldaki eğitim malum rezalet. Temelim orta düzeyde Karekök 0'dan başladım bitirince 1-2 serisinide bitirmek istiyorum yararlı olur mu söylerseniz sevinirim. Nasıl bir yol izlemem gerektiğini tecrübeli olanlar yazarsa çok iyi olur teşekkürler şimdiden.
 

mirinkirin

Doçent
Katılım
4 Temmuz 2016
Mesajlar
708
Reaksiyon puanı
358
Puanları
63
Hafta içi günde en az 4 saat ders çalışın, hafta sonu en az 8 saat. Sadece bir kaynağa bağlı kalmayın, konu konu anlatan fasiküller var onlar hem ince olur hem de bitirdikçe motive olursunuz. Lysye de bir yandan çalışın, öğrencilerin çoğu aylarını ygsye verip lysyi son 2-3 aya bırakıyor ve çuvallıyor. Ygs-lys paralel gidin, lysde net yapmak daha kolay ygsye nazaran. Son yıllarda lys de biraz yoruma dayalı oldu ama gene de ygs kadar değil.
Konu öğrenirken istediğiniz kadar zaman ayırabilirsiniz, ama soru çözerken(deneme olsun veya olmasın, fark etmez) mutlaka süre tutun. Atıyorum ygsde soru başına 1 dk düşüyorsa 15 soruluk testi 15 dkda çözün. Aynı şekilde lysye çalışırken de. Böyle yaparsanız zaman azlığında soru çözmeye alışırsınız.
Öğrenciler evde yayıla yayıla soru çözüyor sonra sınavda yetiştiremiyorlar, bunun sebebi bu.
Kolay gelsin.
 

Son mesajlar

Üst