YGS iptal mi oluyor ?...

nicktenban

Doçent
Reaksiyon puanı
4
YGS iptal edilecek mi?
Savcı Sakınan'dan YGS olayı ile ilgili açıklama geldi.

27 Mart'ta yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile ilgili ortaya atılan şifreleme iddialarını soruşturan Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Şadan Sakınan, YGS ile ilgili soruşturmanın 18 Haziran'da yapılacak LYS öncesi tamamlanacağını açıkladı.

Sakınan, "İncelemeyi, KPSS soruşturmasının bilirkişi heyetindeki uzmanlar yapıyor. İddialarla ilgili olarak 81 ilden ratgele seçilen kitapçıklar inceleniyor" dedi.

“ÖSYM Başkanı Ali Demir'in açıklamalarından tatmin oldunuz mu?” sorusu üzerine Sakınan, “Tatmin olmamız söz konusu değil. Olayı araştırıyoruz. Kamuoyunu ikna etmek gibi bir sorunumuz yok. Biz soruşturma makamıyız. Dosyada gizlilik kararı aldık. Dolayısıyla bir şey söylemek zaten suç” dedi.

Soruşturmanın KPSS soruşturması ile beraber, ÖSYM'nin faaliyetleri kapsamında yürütüldüğünü ifade eden Sakınan, “Soruşturma ne zaman sonuçlanacak?” sorusu üzerine, “İkinci sınavı etkilemeyecek bir süre içinde sonuçlandırmayı planlıyoruz. Bir-iki gün önce değil, makul bir süre önce” diye konuştu.

“ÖSYM ile sınavın iptal edilip edilmemesini konuşmadıklarını, bu konuya karışamayacaklarını ve görüş bildiremeyeceklerini” kaydeden Sakınan, “Benim çevremde de sınava girmiş 3 kişi var. Yeğenlerim sınavın iptal edilip edilmeyeceğini soruyorlar. Ben onlara sınava çalışmalarını söylüyorum” ifadelerini kullandı.

KİTAPÇIKLAR ÜZERİNDE İNCELEME SÜRÜYOR

Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Sakınan, soruşturma kapsamında 3 ÖSYM çalışanının bilgisine başvurduklarını, sınavın ardından 81 ilden rastgele alınan makul sayıdaki soru kitapçığı üzerinde incelemelerin devam ettiğini kaydetti.

Bilirkişi incelemesinin de devam ettiğini açıklayan Sakınan, bilirkişiler içinde TÜBİTAK uzmanının bulunduğunu da bildirdi.

http://haber.mynet.com/detay/guncel/ygs-iptal-edilecek-mi/566010

adrasa

Dekan
Reaksiyon puanı
37
oluyorsa olsun artık bıktım ya.oldu olacak olmayacak diye kafayı yoruyoruz lys'ye çalışamıyoruz.

Ozgurky

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Bütün sınavı iptal etmek yerine, mesela ilk 10.000'e girenlerin kitapçıkları incelense ve kopya ihtimali olanlar belirlense daha mantıklı değil mi?

nicktenban

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Bilmem yetkililere sormalısın :D İşin içinde hilebazlık, ş**fsizlik ve adam kayırma zaten var ve bu bariz. Sadece ispat delil bulunamıyor. Aslında delilde var ama, işte hukuk somut delile bakıyor, mantıklı olan akla, şüpheye, daha önce olanlara bakmıyor...

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Yav yeter artık bu ygs haberleri, sonuç dışında daha ne kadar haber olacak Allah bilir.

nicktenban

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Yav yeter artık bu ygs haberleri, sonuç dışında daha ne kadar haber olacak Allah bilir.
:))) Bende yayınlamaktan bıktım ama amacım ygs haberi yayınlamak değil. Her haberler kısmına girdiğimde İPTAL haberi ararken bunları buluyorum o yüzden bunları atıyorum :D

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
:))) Bende yayınlamaktan bıktım ama amacım ygs haberi yayınlamak değil. Her haberler kısmına girdiğimde İPTAL haberi ararken bunları buluyorum o yüzden bunları atıyorum :D

Yanlış anlaşılma olmasın lafım size değildi:)

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
olsa ne olur olmasa ne olur !

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Bu kadar olaydan sonra kopya çekilmiş olsa da olmasa da sınav geçersiz sayılıp ikinci sınav tek sınav yerine geçmeli.

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21
İki ucu ***lu değnek arkadaşlar.

Olması gereken şey önce mevcut zihniyetin değişmesidir. Bunun için de şu anki yönetimin ayrılması ve yerine halkı temsil edebilecek yönetimin gelmesidir. (Halkı temsil etmesi demek, sadece halkın çoğunluğunu değil, azınlığı da desteklemesi demek.)

f1_

Asistan
Reaksiyon puanı
4
bence etmezler iptal ya. yeter artık şu kadroyu değiştirsinler adam gibi sınav yapmıyolar :@

korsan12

Doçent
Reaksiyon puanı
3
kaynak çalışmıyor kaynak kim neresi yoksa kendi kafandanmı uydurdun..

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
Aktif link eklenerek konu açılmıştır.