Yeşil Pantolon

hüzün_

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
523
Bir gün dışarda çocukluk arkadaşımlan karşılaşmıştım ve o anda ezan okuyordu.Arkadaşıma :
-Arkadaşım gel çocukluğumuzdakı gibi camiye gidelim beraber biliyorsun bugün cuma
Arkadaşım:Hayır artık o eski günlerde çocukluğumuzda kaldı ben artık ne cumaya nede vakit namazlarımı kılıyorum dedi.
Niçin kılmıyorsun arkadaşım .Çünkü ozamanlar küçüktük babamlar bizi getilirdi bizde gelirdik ben yeşil pantolonumun ütüsü bozulur diye namazlarımı ve cuma namazına gitmiyorum.
Ama o zamanda annen ütülerdi ve ütülü olarak cuma namazlarımızı ve vakit namazlarımızı hiç kaçırmazdık.O zaman çocuktuk birşey anlamıyorduk der ve gider.O zaman dediklerine çok şaşırmıştım.2 ay sonra;kendisinin camide olduğunu söylediler.Hemen camiye gittim.Bahçedeki namaz safların önünde duruyordu ve yeni yeşiller vardı üzerinde. yavaşca yanına gittim ve kısık bir sesle:
-Hani camiye gelmeyecektin?dedim.
Hiç sesini çıkarmadı.Çünkü yeşil örtülü bir tabut içinde ve musalla taşın üzerinde adı yazıyordu

alıntı

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Teşekkürler, ibret verici bir yazı.

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Ben ömrümde 1 defa bir yeşil tabut örtüsüyle çok yaklaştım..
Ve üzerinde okuduğum yazı ;
Ecel vakti geldiğinde ne 1 saat ertelenir,ne de 1 saat geri alınır..

hüzün_

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
523
ecel vakti geldiğinde ne 1 saat ertelenir,ne de 1 saat geri alınır..

إِذَا جَاء أَجَلُهُمْ فَلاَ يَسْتَأْخِرُونَ سَاعَةً وَلاَ يَسْتَقْدِمُونَayeti kerime bu

ahky

Profesör
Reaksiyon puanı
65
Bi tuhaf oluyo insan okuyunca.

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
Gerçekle birgün yüzleşeceğiz...

hüzün_

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
523
bunu erkenden fark etmek gerek.cok gec olmus

Alptekin46

Doçent
Reaksiyon puanı
14
Hikayenin aslı Cüneyd SUAVİ'nin hayatın içinden 1 isimli kitabında biraz daha uzun ve biraz daha duygu yüklü, ayrıca sadece bu hikayenin bulunduğu sayfa renkli ve sayfanın rengi yeşil. Kitap bunun gibi onlarca hikayeden oluşuyor ve çok güzel. Daha sonra yazar kitabın 2. sini çıkardı. Orada da pembe gözlük adında pembe gözlük adında güzel bir hikaye var. Buradan bir kaç yazısını daha okuyabilirsiniz.

Paylaşım için teşekkürler

hüzün_

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
523
evet bende simdi hatirladim pembe gozlugu ve yesil pantolonu ordan okumustum.cok guzel.bende aklima geldi yesil pantolon internetten aratip paylastim.orda okudugumu unttum.hatirlatma icin tesekkurler