Yerli Otomobilden İlk Görseller!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan shiftdelete.net
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

shiftdelete.net

SDN Okuru
Yerli Otomobilden İlk Görseller!

Uzun süredir geliştirme aşamasında olan yerli otomobil sonunda tanıtıldı. İşte yerli üretim otomobillerin ilk görüntüleri ve ayrıntıları.

Yerli otomobilin tasarımını nasıl buldunuz?

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,394
Tasarım olarak Dacia örnek alınmış sanırım. (:

mutahhar

Profesör
Reaksiyon puanı
15
ön ızgaralar bana cadillac'ı hatırlarttı. hiç yoktan iyidir tasarım daha da güzelleşir diye düşünüyorum. teknik veriler de açıklanırsa daha iyi olur. (güç, menzil, yakıt tüketimi, ağırlık, vb.)

hayırlı olsun

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
secim arabasimi olacak :) 1 kasimdan sonra unutulur bir sonraki 5 yil sonra biraz daha gösterirler

Burk.Clik

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Cadillac ı anımsatıyor, iç tasarımda oldukça sade. Kısa zamanda seri üretime geçilirse ekonomi canlanabilir. Bence sadece elektrikli üretmek mantıklı bir hamle olacaktır. Artık benzin ve dizelden yavaş yavaş elektriğe geçilmeye başlandı. Önümüzdeki on yılda elektrikli araçların benzinli ve dizellerden daha çok satılacağını düşünüyorum. Düşük vergi, uygun fiyat ve düşük yakıt tüketimi olduğunda halkımız bu yerli arabayı sonuna kadar destekleyecektir.

jestercat

Asistan
Reaksiyon puanı
3
sadece arabanın üzerindeki beyaz ve turuncu boyalar yerliymiş.

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
[video=youtube;FFkRTz0vdbc]https://www.youtube.com/watch?v=FFkRTz0vdbc[/video]

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,394
Wagon fena değilmiş.. :thumbup:

enable

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Hadi bakalım inş. güzel bi iş çıkacaktır.

Teknoartistik

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Iç tasarım güzelde dış tasarım biraz eski amerikan arabalarının karışımı gibi sedan model güzel de sw pek beğenmedim.

bugrabugra001

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bırakın aynısını yapsınlar çinliler herşeyi kendilerimi tasarlıyor.

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Kopyalasınlar, motorunu dışarıdan alsınlar ama bir şekilde yapsınlar. Bir adım atılmış olur ilerisi için. Tabi bu aracı yaptıktan sonra yüksek kar elde etmek için de pahalıya satmamaları gerekir, vergisini de düşük tutup kendi halkına benimsetmesi gerekir.
Vestel durumundaki gibi diğer markalara yüklenmek yerine bu daha iyi bir seçim olur.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Kopyalasınlar, motorunu dışarıdan alsınlar ama bir şekilde yapsınlar. Bir adım atılmış olur ilerisi için. Tabi bu aracı yaptıktan sonra yüksek kar elde etmek için de pahalıya satmamaları gerekir, vergisini de düşük tutup kendi halkına benimsetmesi gerekir.
Vestel durumundaki gibi diğer markalara yüklenmek yerine bu daha iyi bir seçim olur.
Katılıyorum. Bir hedefe ulaşmanın yarısı o hedefe doğru ilerlemeye başlamaktır. Bir adım atılmış gerisi gelir inşallah.

Hafiye

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Osman Tufan, akp reklamı olunca yine sazan gibi atlamışsın ama araba çalıntı çıktı. Objektif bir editörsen (ki değilsin) bununla ilgili de bir haber yaparak ana sayfaya koyarmısın? İstersen haber görsellerini de ben vereyim

Cadillac BLS
l97a2g.jpg

Yerli denilen oto

V6Vq5j.jpg

Cadillac BLS
n278VB.jpg

Yerli denilen oto
vRE1dr.jpg

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,157
Bayağı bildiğin aynısını kopyalamışlar :crying:

Meridian

Dekan
Reaksiyon puanı
765
Artık bu kopyalama olayları garip gelmiyor. Ne diyeyim ; hayırlısı olsun. Ford'u satıp bundan alırız artık. [emoji14]

enable

Profesör
Reaksiyon puanı
9

Kesinlikle katılıyorum. Önemli olan öncelikle ortaya iyi veya kötü bir mal çıkartmak. Daha sonra zaten ister istemez özgün tasarım özgün parçalar gibi ardı arkasına gelecektir.

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,877
Cadillac vari güzel araçlar alınabilir yani

Burk.Clik

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Tasarım cadillactan değil büyük bir ihtimal saab 9-3 ten. Saab ı durumu ortada büyük bir ihtimal marka ile anlaşıp saab ı bünyelerine katmış olabilirler. Saab ve Cadillac GM markası altında olduğu için bir zamanlar aynı altyapı üzerine kurulu araçları mevcuttu. Bu araçların tasarımları patentli değil istenirse aynı tasarımla logoyu değiştirip piyasada satabilir. Araç seri üretime geçtiğinde benim için bitmiştir, isterse birebir aynı olsun. İsteyen Saab ın durumunu araştırsın büyük bir ihtimal Saab ı bünyesine katarak araçlar üstünde iyileştirmeler yapılarak sunulacak. Kimse ilk aşamada orijinallik aramıyor, bizim aradığımız seri üretime geçilmesi. Seri üretime geçilirse sonrası gelir zaten.

writeitright

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Ahahahahahahhahahahahahaahahahahahahahhahahahahah

Önce habere sonra yorumlara gülüyorum. Yok neymiş saabla cadillac ile anlaşmışlardır falan yazmışlar yahu. Saab mı kaldı ki otomotiv bölümü bitti gitti, Sadece saab'ın kullandığı platform var o da gm nin yani cadillac'ta bu platformu kullanmış araç satılmadığı için pazardan çekilmiş. Ortada bir anlaşma var ise bu altyapı komple alınmamıştır, komple satmazlar. Kullanım hakkı verilmiştir. Eğer ki gerçekten üretilirse kim bilir ne kadar para gm'ye gidecek.

Tamam kaportayı ufak rötuşlarla kopyalarsın, hatta bu kopyalamak değil anlaşma imzalanır o platform kullanılır. Buraya kadar sıkıntı yok ama iç dizaynı bile aynı olunca istemsiz bir şekilde önce bastım kahkahayı sonra kopyalamakla kalınmamış direk çalınmış dedim. Büyük firmalarda tasarımlarını benzer yapıyo hüloo diyenler şimdi söylediklerimi iyi dinle, sakin ol. Evet büyük firmalarında bu tarz ortak platform kullandıkları biliniyor ama kendi motorlarını veya iç tasarımlarını yapıp kaportada da ufak değişikliklerle sürüyorlar piyasaya. Şimdi dön o fotoğraflara yine bak, dikkat ettiysen içi bile aynı.

Gelelim motor konusuna fotolardan üst kısmının güzel şekilde örtüldüğü görülüyor, büyük ihtimal motoru dahi hiçbirşeyi değişmedi. Toplama bir araç duruyor karşımızda.

İnşallah bu sadece test için kullanılan denek araçtır. Yani motor yerli ise motoru test etmek için bir donör araç kullanılır. Umarım bu da öyledir de ileride özgün tasarımlı bir yerli otomobil çıkar karşımıza. Eğer yukarıdakiler , çakma cadillaclar gerçekten yerli diye kakalanırsa vay halimize derim. Yıllar önce batan saab'ı almak bile daha karlı ve akıllıca bir hareket olurdu derim. Hazır marka değeri olan bir araç ve onlarca patenti elimizin tersiyle ittik.

Neyse arkadaşlar sonuçta olan olmuş unutmamak lazım bunların hepsi seçim için göz boyamada olabilir.

Keşke tesla gibi (roadster) önce bu aracı denek elektrikli olarak çıkarsalarda sonra özgün tasarımlı elektrikli yapsalar böylece elektrikli otoları 2. üreten ülke olsak. Ama nerde bunlarda ileri görüşlülük. Varsa yoksa koltuk ve para sevdası.

byAndroid

Asistan
Reaksiyon puanı
69
Vay be adamlar seçim ayağına cadillaci kaplama yapıp yerli prototip diye yurtturcaklar. Senin hiç mi mühendisin yok arkadaş