Yerli otomobil ile ilgili yeni bilgiler

Bu konuyu okuyanlar

Creative

Kör Cerrah
Emektar
Katılım
12 Eylül 2009
Mesajlar
13,836
Çözümler
2
Reaksiyon puanı
17,258
Puanları
113
Yaş
39
Yerli otomobil ile ilgili Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından yeni açıklamalar geldi. Bakan Varank merak edilen ve gündemde olan milli aracımız ile ilgi soruları cevapladı. Bu açıklamalarda yerli otomobil için yapılan anket sonuçları da yer aldı.

Vatandaşlarımızın bu ankete verdikleri cevaplar;

Araçlar Görüldü : %95
Proje Destekleme Oranı : %97
Tasarımı Beğenme Oranı : %98
Satın Alma Oranı : %89 olarak açıklandı.

Yerli ve Milli gururumuz olacak otomobili üretecek olan fabrika inşaatına ise 2020 yılının ilk yarısında Gemlik'te başlanacağını belirtti ve bu ülke için en önemli konulardan biri olduğunu açıkladı.


Bakan Varank'ın yaptığı açıklamalardan diğer satır başları ise şöyle;

"Tasarımlarla uyumlu, tescil edilebilecek marka için çalışmalar sürüyor, bu süreç sene içinde tamamlanacak. Ön para ödenerek ön sipariş uygulaması daha başlamadı. Bu, marka lansmanı sonrası şirketin uygulayacağı metot olacak. İlgili bakanlıklarla otomobilin şarj altyapısının kurulması için yol haritası hazırlıyoruz. Araç pazara çıktığında bu altyapı hazır olacak. 100-150 prototip üretme aşamasındayız. Bunlarla testler yapılacak. 2022 başında fabrika seri üretime başlar. 2023 hedefimiz 500 bin yazılımcı sayısına ulaşmak.

Bu altyapıyı oluşturmak için Çevre ve Şehircilik, Enerji Bakanlığı ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ile çalışmalara başladık. Benzin istasyonlarının bunlara entegre edilmesi, fazla ziyaret edilen yerlerde 3-4 istasyonun zorunlu hale getirilmesi uygulamalarına yakın zamanda başlayacağız, bunun yol haritasını bitirmek üzereyiz. 2022'de araç piyasaya çıktığında altyapı hazır olacak.
"


Yerli Otomobil Fiyatı Ne Kadar Olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yerli otomobilimizin fiyatı hakkında açıklamalarda bulundu.

"Halkımızın inanıyorum ki cebini de rahatlıkla inşallah sıkıntıya sokmadan alabileceği otomobil noktasında olacak diye düşünüyorum. Bir defa o olmazsa sürümden kazanma felsefesi yürümez. İlk dönemlerde çok daha önemli. Ama şu bir defa çok çok önemli. Biz şimdi elektrikli bir otomobil yapıyoruz. Tamamen çevreci. Bu özelliği var. Bir diğer boyutu da özellikle gerek ön, gerek arka koltukların olduğu bölgede ciddi bir rahatlık var. Bu da çok önemli. Ses yok, hiçbir şey yok." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin bu tür teknik konularda ilerleyebilmesi için temel bilimlerin önemli olduğunun hatırlatılması üzerine, şöyle devam etti:

"O gün o sunumu yaptığımız yerde bilim araştırma merkezi, onun da açılışı yapıldı. Türkiye'de temel bilimler noktasında bizim üniversitelerimiz aslında var. Bu gün Orta Doğu'dan tutun, Teknik Üniversiteye, Yıldız Üniversitesine bütün bunların hepsinde var.Diğer üniversitelerimizin de içinde bu tür bölümler var. Ama bu şimdi ilk defa elektrikli olunca bir farklılık ortaya koyduk. Bu ne dizel ne benzinli. Burada bir cazibe söz konusu. Ön konsola bakıyorsunuz navigasyon.

Navigasyonla birlikte artık 'Nereye gidiyorum veya gideceğim?' demeyeceksin. Oradan bütün olduğu gibi harita sistemleri oraya girecek. Yazılımı vesairesi yapıldıktan sonra acaba şu neredeydi demene gerek yok. Hepsi orada. Batı bu işi halletti. Biz de bunu halledeceğiz. Şu anda altyapısı da zaten bu işin bitti.
"

:: Milli gururumuz olacak olan yerli otomobilimizin üretimi safhasında destek olacak mısınız?
 

Usain

Müdavim
Cezalı
Emektar
Katılım
17 Mayıs 2018
Mesajlar
9,209
Reaksiyon puanı
15,012
Puanları
113
Yaş
21
Bu kadar dolu bir arabayı insanların cebini sıkıntıya sokmadan nasıl satacaklar bilmiyorum.
 

kmurat

Müdavim
Katılım
8 Şubat 2014
Mesajlar
8,486
Çözümler
3
Reaksiyon puanı
3,709
Puanları
113
Tahminim, daha hesaplı modelleri de gelecek. İlk gösterilen modeller Grand Cherokee ve Pasat sınıfında. Yani Amiral gemiler.
 

yusufozkan58

Müdavim
Katılım
27 Ocak 2019
Mesajlar
3,037
Reaksiyon puanı
1,393
Puanları
113
Yaş
22
Satın alma oranını neye göre sormuşlar ? Fiyatını mı söylemişler ? . Memleketim Gemlik yerli otonun fabrikası olacakmış . Yakışır Gemliğimize .
 
Üst