- Reaksiyon puanı
- 2,238
Yazılım ile Bilgisayar müh. arasında öyle dağlar fark yok. Hatta boğaz içi bilgisayar müh. hocası benim bir akrabamın çok yakını onla oturup konuşma fırsatı bulmuştum. Bilgisayar müh. puanları biraz daha rahat gelebilir senin için belki dostumEkli dosyayı görüntüle 25441 Yazılım mühendisliği istiyorum sizce bu puanla tercih vereyim mi yoksa bir sene daha çalışıp daha iyi bir yeri mi tercih edeyim. Devlette karadeniz teknik üniversitesi ve fırat üniversitesi yazılım mühendisliği bölümleri geliyor. Okan doğuş altınbaş üsküdar istinye ve Kıbrıs üniversiteleri tam burslu geliyor. Beykent ve izü %75 burslu. geri kalan çoğu (tamamına yakını) %50 burslu geliyor. Her türlü fikrinizi seve seve benimle paylaşabilirsiniz. Bu derecelerde bir üniversiteye gitsem iyi bir üniversiteye gitmedim diye çok fazla eksiğim olur mu (yani kapatamayacağım kadar) ? Çok kararsızım![]()
şöyle birşey sorayım, mesela 2 üniversite olsun a ve b diye. Benim puanım b bin tam burslusuna a nın %50 burslusuna yetiyor diyelim. B bin tam burslusuna yerleşip notlarımı yüksek tutarak a nın tam burslusuna yatay geçiş ile geçebilir miyimÖzel bir üniversiteye yerleşebilirsin. 1 sene daha aynı şeyleri çekmek zülum bence.
yazılım ile bilgisayar arasında fark var ama Türkiye'de gerçekten de o kadar fark yok (ileri düzey olmadığı sürece). Ama bilgisayar istemiyorum tercih baya fazla olduğu için yükselmek biraz zor bence. Evet (genelde) mühendisliklerde gerçekten de kişinin kendini geliştirebilmesine bağlıdır işler, zaten böyle düşünerek gitmeyi istiyorum ama sonrasında da kalmadığıma pişman olmak istemiyorumYazılım ile Bilgisayar müh. arasında öyle dağlar fark yok. Hatta boğaz içi bilgisayar müh. hocası benim bir akrabamın çok yakını onla oturup konuşma fırsatı bulmuştum. Bilgisayar müh. puanları biraz daha rahat gelebilir senin için belki dostum
Birde ben herşeyi üniye bağlamayı doğru bulmuyorum. İş sonuçta senin azminde bitiyor. Arkadasım konya bilgisayar programcılığı mezunu. 2 yıllık hemde. Kendini o kadar çok geliştirdi ki tırnaklarını kazıya kazıya şirket kurdu. Yani %70 sende %30 okulda biter bu iş
Aslında dünyada fark yok dostum. Konuştuğum hoca dünyanın çoğu yerinde bilgisayar ve yazılım neredeyse aynı katagoride yer alıyormuş işe girerken. Hatta silikon vadisinde bir kaç öğrencisi ile konuştuğunda burda bilgisayar mühedisi ile yazılım mühendisi ayrımı yapılmıyor. Sonuçda işimiz işimizi yapmak diyormuşşöyle birşey sorayım, mesela 2 üniversite olsun a ve b diye. Benim puanım b bin tam burslusuna a nın %50 burslusuna yetiyor diyelim. B bin tam burslusuna yerleşip notlarımı yüksek tutarak a nın tam burslusuna yatay geçiş ile geçebilir miyim
--- Gönderi Güncellendi ---
yazılım ile bilgisayar arasında fark var ama Türkiye'de gerçekten de o kadar fark yok (ileri düzey olmadığı sürece). Ama bilgisayar istemiyorum tercih bay fazla olduğu için yükselmek biraz zor bence. Evet (genelde) mühendisliklerde gerçekten de kişinin kendini geliştirebilmesine bağlıdır işler, zaten böyle düşünerek gitmeyi istiyorum ama sonrasında da kalmadığıma pişman olmak istemiyorum
Aslında dünyada fark yok dostum. Konuştuğum hoca dünyanın çoğu yerinde bilgisayar ve yazılım neredeyse aynı katagoride yer alıyormuş işe girerken. Hatta silikon vadisinde bir kaç öğrencisi ile konuştuğunda burda bilgisayar mühedisi ile yazılım mühendisi ayrımı yapılmıyor. Sonuçda işimiz işimizi yapmak diyormuşİşleri güçleri kod yazmak anlıcağın