Yerel Disk C silindi

Meryemuyr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herkese merhaba. Ben dün bilgisayarı temizliyim derken Yerel disk C den bazı silinen klasörleri sildim. Bu işlemden iki dakika sonra hiç bir klasöre girememeye başladım. Masa üstünde word dosyalarımın olduğu bir klasör vardı. Pcye sistem geri güncellemesi yaptım. Baktım ki klasör gitmiş güncellemeyi geri aldım. Şu an ne o klasör duruyor nede herhangi bir klasöre girebiliyorum. Google simgesine tıklayınca bile girilmiyor.

---- Mesajlar birleştirildi ----

Fotoğraftaki gibi bir uyarı ile karşılaşıyorum. Herşey silinmiş ne yapmam lazım lütfen yardım edin. Haftalardır uğraştığım staj dosyamın klasörydü o dosya

Fotoğraftaki gibi bir uyarı ile karşılaşıyorum. Herşey silinmiş ne yapmam lazım lütfen yardım edin. Haftalardır uğraştığım staj dosyamın klasörydü o dosya

Son düzenleme:

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,387
Merhaba, SDN foruma hoş geldin.

konudaki resimler görünmüyor, bir sonraki mesajınıza yeniden ekler misin?
Ben dün bilgisayarı temizliyim derken Yerel disk C den bazı silinen klasörleri sildim
Bu işlemi "disk temizleme"den mi yaptınız?
Şu an ne o klasör duruyor nede herhangi bir klasöre girebiliyorum. Google simgesine tıklayınca bile girilmiyor.
Kurtarılmasını istediğiniz dosya türleri nelerdir?
Ve hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz?

Meryemuyr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba, SDN foruma hoş geldin.

konudaki resimler görünmüyor, bir sonraki mesajınıza yeniden ekler misin?

Bu işlemi "disk temizleme"den mi yaptınız?
Kurtarılmasını istediğiniz dosya türleri nelerdir?
Ve hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz?
Windows 8 kullanıyorum. Ve staj raporlarımın olduğu microsoft word dosyaları ve fotoğrafları kurtarmak istiyorum. Disk temizlemeden yapmadım. Disk C de 30 gb falan alan kalmış. Bende biraz temizliyim dedim başladım silmeye. Oradaki klasörleri silincede masaüstünde ne var ne yoksa gitti :(
IMG-20180513-WA0001.jpeg

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,387

Windows 8 kullanıyorum. Ve staj raporlarımın olduğu microsoft word dosyaları ve fotoğrafları kurtarmak istiyorum. Disk temizlemeden yapmadım. Disk C de 30 gb falan alan kalmış. Bende biraz temizliyim dedim başladım silmeye. Oradaki klasörleri silincede masaüstünde ne var ne yoksa gitti :( Ekli dosyayı görüntüle 40040
Masa üstü arka planı (varsayılan olarak) siyah mı?
Açılışta her hangi bir hata penceresi geliyor mu?

*

İngilizcen varsa (veya Google translate ile de bakabilirsin) easeus'un sitesinde bu konuya ilişkin bir rehber mevcut. Şuradan bakabilirsin.
İki aşamadan oluşuyor. Birinci aşamada kayıp "İndirilenler" klasörü geri getiriliyor.
İkinci aşamada da İndirilenler klasöründeki verilerin kurtarılmasına ilişkin yapılması gerekenler anlatılmış. Tabi bu aşamada kendi veri kurtarma yazılımı Easeus kullanılmış. İstersen Easeus yerine Recuva yazılımını da kullanabilirsin, ben onu öneririm. Buna ilişkin ilgili makale ise şurada.

Kolay gelsin.

Son düzenleme:

Meryemuyr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet aynen öyle siyah oldu bir anda. Direk hata komutu gelmiyor fakat var olan klasörlere girmeye çalıştığımda o size attığım fotodaki hatayı veriyor

Masa üstü arka planı (varsayılan olarak) siyah mı?
Açılışta her hangi bir hata penceresi geliyor mu?

*

İngilizcen varsa (veya Google translate ile de bakabilirsin) easeus'un sitesinde bu konuya ilişkin bir rehber mevcut. Şuradan bakabilirsin.
İki aşamadan oluşuyor. Birinci aşamada kayıp "İndirilenler" klasörü geri getiriliyor.
İkinci aşamada da İndirilenler klasöründeki verilerin kurtarılmasına ilişkin yapılması gerekenler anlatılmış. Tabi bu aşamada kendi veri kurtarma yazılımı Easeus kullanılmış. İstersen Easeus yerine Recuva yazılımını da kullanabilirsin, ben onu öneririm. Buna ilişkin ilgili makale ise şurada.

Kolay gelsin.
Bu gönderdiğiniz sayfa sadece download klasörü için fakat ben programlar ve özellikler deki klsörlere girerken de aynı uyarıyı alıyorum. Ve çok teşekkür ederim

Son düzenleme:

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,387
Bu gönderdiğiniz sayfa sadece download klasörü için fakat ben programlar ve özellikler deki klsörlere girerken de aynı uyarıyı alıyorum. Ve çok teşekkür ederim
Rica ederim, umarım yardımı dokunur ve staj dosyalarınızı kurtarırsınız.

Wimdows 8.1 yükleme medyanız varsa sistem geri yükleme ile muhtemelen diğer klasörleri de geri getirebilirsin. (Yukarıda paylaştığım linkin sayfasında "Method 3. Restore Downloads folder to original version by System Restore" başlığı altında bu işlem anlatılmış.)

Dosya/fotoğraf vs. kurtarma işiniz bittikten sonra, sistemde kararsızlık varsa, dosya erişimlerinde hala sıkıntı varsa,
temiz kurulum ile bilgisayarınızı baştan formatlarsınız. Kolay gelsin, iyi günler dilerim.

Pasha12

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
When ever I installed new window external hard drive it in my C drive deleted or crashed
what should i do to fix it

Pasha12

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[QUOTE = "kilicbaligi, post: 4683698, member: 537563"] Welcome to SDN forums. :)
You'd better start a new thread for your problem in the Windows sub-forum [/ QUOTE]
creating new thread about my External hard drive will really help me.

Dora

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,804
Masaüstün aslında öyle gözükse de o da C dizininde bir klasör olarak geçiyor. C:\Users\ veya C:\Kullanıcılar buradan senin pc adın olarak Meryem Uyar'a girersen orada Masaüstü klasörünü görebilirsin. Onu silmiş olabilirmişsin gibi geliyor. Tabi birde Windows klasörlerini silmiş olabilirsin.