Yerel Disk C:'den D:'ye Alan Aktarma Sorunu

SiberWorm

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Arkadaşlar yeni laptop aldım 320 gb'lık Hdd si var.
254 GB= Yerel Disk C:'de alanı var, 30 GB=D:'da alanı var.
Bütün yaptığım projelerimi D:'ye atıyorum o yüzden D:'yi biraz artırmak istiyorum.

Ben şimdi bu C:'deki 50 Gb'lık alanı D:'ye aktarmak istiyorum.Nasıl Yapabilirim?
Bilgi İçin Şimdiden Teşekkürler.

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
win7 de programa ihtiyac olmadan yapabilirsin oncelikle d içini başka bir yere boşlat ve d sürücüsünü sil ardından altaki adımları uygula
bilgisayarım / yönet /disk yönetimi / c üstünde sağ tık (birimi küçült ) bu işlem sonrası elinde bolca yer olacak ve dye eklenmiş olacak yeni disk birimi olusturarak dyi aktif edersin

mperk

Profesör
Reaksiyon puanı
55
Bilgisayarıma sağ tıkla yönet
Ordan soldan disk yönetimi
Ordan altta doğru kutular var oradaki c'ye tıkla birimi küçült
Bu işlemden sonra D'ye tıkla birimi genişlet..

SiberWorm

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Tamam arkadaşlar bilgi için sağolun

TEGİN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
99
Aynı işlemler masaüstü bilgisayarlar için de geçerli mi arkadaşlar ?

chetinkisa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
selam millet benim harddisk c ve d olarak ikiye ayrılıyor... Masaüstünü d'nin birimine almak istiyorum yani masaüstüne bir öğe atınca o öğe c de değil d de yer kaplasın nasıl yapabilirim? şimdiden sağolun...

chetinkisa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba arkadaşlar bu masaüstünü c'ye atma işini anlatabilirseniz çok işime yarayacak son mesajıma henüz cevap gelmedi lütfen yardım edin.

configure

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Başlat --> Çalıştır --> Regedit yaz ve çalıştır.

HKEY_CURRENT_USER --> Software --> Microsoft --> Windows --> Current Version --> Explorer --> Shell Folders 'a tıkla. Sağda gördüğün " Desktop " değerini çift tıkla ve çıkan dosya yolunu istediğin yol ile değiştir.

Sanırım bu işini görür.

307kd

Asistan
Reaksiyon puanı
3
selam millet benim harddisk c ve d olarak ikiye ayrılıyor... Masaüstünü d'nin birimine almak istiyorum yani masaüstüne bir öğe atınca o öğe c de değil d de yer kaplasın nasıl yapabilirim? şimdiden sağolun...

C sürücüsünde kullanıclara gir kullanıcıyı seç desktop öğesinin özelliklerine gir konum kısmına hangi klasöre veya sürücüye taşımak istiyorsan o adresi ya ( D:\belgelerim gibi) taşı de işlem tamamdır... Bu işlem belgelerim müziğim vs tüm öğeler için geçerlidir...

chetinkisa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
çok sağolun gerçekten ;) iki tavsiye de işime yaradı teşekkürler arkadaşlar

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bende d den c ye bosalan aktarcamda söylediginiz xp de yo yardım edin

S

SDN Okuru

SDN Okuru
beyler ben xp kullanıyorum c nin yerini çoğaltçam da d yi küçültüp dediğiniz şeyleri yaptım sağ tıklıyorum küçült diye bi seçenek yok yardmm plss

S

SDN Okuru

SDN Okuru
c den d ye alan aktarma işleminde d yi boşaltmadan yapmanın bi yolu var mı peki ?? 100 GB a yakın yedek var çünkü..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
slm arkadaşlar ya bir sorum olacaktı şimdi bendeki dosyaları hepsini c yi mi atsam yoksa yarı yarı ya d ye mi atsam benim bilgisayar daha hızlı olur......yada faydası yokmu

S

SDN Okuru

SDN Okuru
beyler d den c ye nasıl aktarım yaparız ? acill lazım şimdiden teşekkür ederim:wink:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Beyler D yi Küçültüyorum Sonra C ye Sağ Tıkladığımda Birimi Büyüt Çıkmıyor