• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Yer İmlerine mutlaka ekleyin

Sık kullanılanlar listenizde TDK var mı?

• Kullanılan toplam oy
    20

ZorhaK

Rektör
Arkadaşlar lise yıllarından beri alışkanlık haline getirdiğim bir uğraşım var.

Haber okurken veya günlük konuşmalarda anlamını bilmediğim ya da emin olamadığım kelimeleri duyunca hemen telefonuma not eder,günün sonunda da TDK den hepsinin anlamlarına bakarım.

Özellikle genç öğrenci arkadaşlara naçizane tavsiyem TDK yi yer imlerine eklemeleri olacaktır.

O zaman sana tavsiyem TDK'dan değil de TDK'denin doğru olduğunu TDK'den bakman ;)

Bu arada ankete hayır cevabını vereceğim çünkü oradan hiç çıkmıyorum. Yani yer imlerine eklememin gereği yok ;)

Pesimist uyarın için teşekkürler düzelttim.

Ayrıca anketin sonucunun bir önemi yok.Maksat TDK ye ilgiyi arttırmaktı.

Yer imlerimde yok ama günde en az bir kere girerim.

TDK çok önemlidir arkadaşlar. Zorhak çok iyi bir iş yapıyorsun bence de.. İnsanların sözlüğe bakma alışkanlığı kazanması lazım.

Türkçe'yi düzgün kullanmaya gayret gösterelim. Çünkü elden gitmek üzere.

Bakınız: Emolar. :angry:

Türkçemiz önemlidir.
Böylesine duyarlı bir konu da ancak SDN'den çıkardı. Ne mutlu bize:)

Ben de beni son derece rahatsız eden bir durumu paylaşmak istiyorum. Bağlaç olan "de" ve hal eki olan "-de" çok fazla karıştırılıyor ne yazık ki. Bu konuda biraz daha hassas olalım hem çevremiz adına hem kendi adımıza.

evet bazı durumlarda bu siteyi kullanıyorum ama sık kullanılanlarda yok :D normalde telaffuzlara ve anlamlara çok dikkat ederim fakat günlük hayata kullanılan kelime telaffuzları ve anlamları olması gerekenden farklı olabiliyor. bir süre sonra bu dejenere dile alıştırılmış oluyorsunuz.

Konu çok güzel, beğendim. Ayrıca inceden inceye laf göndermelerinize bayıldım. :)

Kim ne derse desin. Bu ülkede en iyi türkçeyi konuşan dediğiniz kişide bile eleştirilecek birşey bulabilirsiniz.

Arkadaşlar konumuz kelimeler ve anlamları:)

Tamam imla da önemlidir ama bu imla hatası uyarılarını en güzeli özelden yapmak ben bundan sonra öyle yapacağım:)

Yoksa millet kendini kasar tek yorum yazmaz:D

Evet. TDK 2 seneden beri sık kullanılanlar listemde. Benim sayemde akrabalarım ve arkadaşlarım da aynısını yaptılar.

Benim bildiğim Türk Dil Kurumu'na göre K harfinin okunuşu "Ke" şeklinde.

Tamam da K ke diye okunur Ka diye değil.O yüzden pesimist haklı :)

Ya bak yeminimi bozdurtmayın bana:D
ZorhaK boz yeminini çekinme. :D

Bu arada "Türkçeyi" de bitişik yapılır ben niye kesme işareti kullanıyorum? :D:D:D

Kafa bırakmadılar zaten gece gece. :angry:

ben bu yaşıma geldim hala "lan" kelimesinin ne anlama geldiğini çözemedim ama bu konuyla alakalı bir teori geliştirdim :D "lan" kelimesi bana göre "oğlan" kelimesinden "ulan" kelimesine ondanda "lan" kelimesine dönüştü diye tahmin ediyorum. bu konuda fikri olan var mı?

Öfke ve nefret anlatan bir seslenme sözü. :D

"Ulan"ın kısaltılmış hali. :D:D:D

ben bu yaşıma geldim hala "lan" kelimesinin ne anlama geldiğini çözemedim ama bu konuyla alakalı bir teori geliştirdim :D "lan" kelimesi bana göre "oğlan" kelimesinden "ulan" kelimesine ondanda "lan" kelimesine dönüştü diye tahmin ediyorum. bu konuda fikri olan var mı?

Belirttiğiniz anlamda bir şeyi dilbilimciden duymuştum. Argo ...

zaten vardı:) üniv hazırlıkta çantamda bulundururdum ben :)

Ben de ekledim hızlı erişime. Daha rahat kullanırım şimdi. :)

oyum hayırdı ama bir anket daha olsa evet olacak. bende ekledim sağol önerin için.