joker05
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 2

Biliyoruz ki GTAV E3 2012'den başarıyla geçmiş durumda. 2012 sonlarına doğru çıkacağı söylentileri hala dolanan GTAV'in kesin çıkış tarihi henüz alınamamıştı. Endüstri analisti Michael Patcher, bu konu hakkında yaptığı çalışmaları ve yorumları oyun sektörüyle paylaşmış bulunmakta.
"Benim düşünceme göre Rockstar kesinlikle beraber hareket etmeli. Aynı motoru kullanarak devam ediyorlar, ve yıl sonunda bu gelişim süreciyle beraber 5 yılı doldurmuş olacaklar.
Bence oyunu 23 Ekim'de yayınlayacaklar. Bu tercih edilen görüntü penceresi, ama Call of Duty'den kaçınıp, oyunu bir sonraki seneye erteleyebilirler. Mayıs 2013 tartışmasız çok uzun bir süreç olarak görünüyor, fakat söz konusu Rockstar ise her şey mümkün."
TheGTAPlace.com'un kurucusu Chris Philips ise konu hakkında:
"Eğer sonunda çok daha mükemmel bir oyun çıkacaksa ben beklemeye razıyım. Benim kişisel düşüncem ise bu konuda, Rockstar Ekim ayına geri dönüş yapacak ve tarih Ekim 2012 olacak. Çok muhtemel olmasa da olasılığı var. Ekim ayı olmassa, Nisan/Mayıs 2013 çok daha mantıklı ve sağlam görünüyor." şeklinde bir yorum yapıyor.
Şimdi de TIGA'nın CEO'su Richard Wilson ne söylemiş, bir de ona bakalım:
"Ben GTA V'in 2012'de yayınlanmasını ve büyük başarı elde etmesini bekliyorum. GTA V ve Call od Duty satış ve kalite konusunda gerçekten yüksek düzeydeler. GTA V'nın arkasında ki takım kesinlikle çok yetenekli, dolayısıyla, rekorların kırılmasını bekleyebiliriz!"
Resmi Microsoft yorumu ise şu şekilde:
"Ne yazık ki yorum yapamıyoruz. Oyunun çok erkenden gelişime girmesi ve bir çok bakış açısının henüz tartışılmamış olması, bize oyunun tehlikeli bir şekilde en iyisi olacağını hissettiriyor."
Son olarak, GTANet.com'un kurucusu Andy Mcllwain ise:
"Bizce, oyunun fragmanını normal şekillerde Max Payne 3'ten fayda sağlayacak kadar önce yayınladılar. Henüz hala GTAV'in ön gösteriminin ne zaman olacağına dair bir haber yok. Ama şunu biliyoruz ki, buna 6 ay ekleyin ve işte size çıkış tarihimiz."
Gördüğümüz üzere GTA V'in çıkış tarihini Ekim 2012, en kötü ihtimalle Mayıs 2013 olarak görüyorlar. 2013'e kaymasının sebebi ise Call of Duty'nin çıkacak olması. Rockstar'ın, Activision ve Infinity Ward ekibinden pek çekineceğini düşünmesekte, rekabete neden girmek istemedikleri konusunda ortaya atılan iddialar, bizi biraz da şüpheye düşürüyor. Yine de GTA V söylenenden çok daha mükemmel bir şekilde çıkış yapacak ve uzun süre zirvede kalacak gibi görünüyor.