Yeni YÖK Başkanı'nın Türban Görüşü

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Cumhurbaşkanı Gül'ün atadığı yeni YÖK Başkanı hakkında en çok merak edilen şey, "türban konusunda" neler düşündüğü. İşte o görüşleri..

66070.jpg

Cumhurbaşkanı Gül, YÖK Başkanlığı'na Prof. Yusuf Ziya Özcan'ı atadı.

"Türban yasağı kalkarsa, üniversitede başı açık kimse kalmaz" diyen Tarhan Erdem'in sözlerine Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın şu yanıtı veriyor:

"Hiç öyle düşünmüyorum. Hatta serbestlik ortamı oluşacağı için türban takanların bir kısmı vazgeçecek. Türban takmayanların gereksiz korkuları var. Serbestlik olursa, daha liberal demokrasi olur. O zaman bu mesele konuşulmayacak. Çevre baskısı asla olmayacak. Kadınlar ilk aşamada eşitlik konusunda kan kaybedebilir. Erkekler açık olana ilgi duyup, farklı davranabilir. İnşallah bunla uğraşmak zorunda kalmayız."

Not: 10.09.2007 tarihinde yapılan açıklama

Kaynak: http://www.egitimgazetesi.com/news_detail.php?id=144623

fish

Profesör
Reaksiyon puanı
4
bence de serbest bırakılsın.. ;)
sıktı artık bu mesele >X<...insanlığın daha önemli sorunları varken milletin kılık kıyafetiyle uğraşarak zaman kaybettik yeterince... :@
ben mini etekle gidebildiysem zamanında fakülteme şuanda da mini eteğimle işe gelebiliyosam türbanlı kardeşleriminde kıyafet konusunda özgür olmaya hakları var diye düşünüyorum..
hem herzaman yasak olan şey tatlıdır ;)
konu ne olursa olsun uç noktada olanları da toplum zaten kendi içinde eler diye düşünüyorum ;)
milletçe çok sıkıldık artıkkk >X<