Yeni X5, teknoloji üssü gibi

llavinya

Dekan
Reaksiyon puanı
92
Yeni X5, teknoloji üssü gibi

x5.jpg

BMW X serisinin ilk modeli olarak 1999 yılında yola çıkan X5, kapsamlı bir makyaj geçirdi. 11 yılda 1.5 milyondan fazla X modelini müşteriye ulaştıran marka yeni X5'in dış görünümündeki iyileştirmelerin yanısıra motor serisini de verimlilik yani EfficientDynamics teknolojisiyle yeniledi.

Yeni X5'in tüm modelleri standart olarak sekiz ileri otomatik şanzıman ile donatıldı. İç mekanda iDrive adı verilen merkezi kumanda sisteminin standart donanıma ait olan yeni nesli tüm standart ve opsiyonel müzik, navigasyon ve telekomünikasyon fonksiyonlarının konforlu ve sezgisel kontrolüne imkan tanıyor. Esnek olarak kullanılabilen bagajın hacmi 620 litreden 1.750 litreye kadar genişletilebiliyor. BMW X5 üçüncü bir koltuk sırası ile yedi kişiye kadar yer sunuyor.
Aracın akıllı dört tekerlekten çekiş sistemi xDrive itiş gücünü elektronik kumandalı bir lamelli kavrama üzerinden değişimli olarak ön ve arka aks arasında dağıtıyor. Sürüş dinamizminin veya çekişin daha hızlı ve duruma uygun tepki verebilmesi, DSC sürüş stabilite ayarı üzerinden sağlanıyor. Head-Up Display, adaptif viraj aydınlatması, uzun hüzmeli far asistanı, Park Mesafe Kontrolü ve çevre görüşe sahip geri sürüş kamerasına ek olarak yeni X5'de Stop & Go fonksiyonlu aktif Cruise Control(hız sabitleyici), Şerit Terk Uyarı Sistemi, hız limiti bilgileri ve yan görüş yer alıyor. Serinin en üst modeli olan BMW X5 xDrive50i modeli 407 beygir güç sunarken, 0-100 km/s hızlanmasını 5.5 saniyede gerçekleştiriyor.

ZAMAN

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Çok güzel araba fakat güç yetmez ki bu arabaya :)

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
202
Güzel, ama gördüğüm kadarıyla halen 4 teker üzerinde gidiyor. Neyse, 3-5 adet sipariş geçtim bile. :tt2: :D

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Kim ne derse desin X6 bitirdi X5'i.(kimse bir şey demiyor gerçi.:tongue:)
Performans serilerini hesaba katmazsak (m'lerden bahsediyorum.)
Bmw'nin gelmiş geçmiş en sağlam stile sahip aracı kesinlikle X6'dır.

2009-bmw-x6-rear-three-quarter.jpg

jsrcb

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Kim ne derse desin X6 bitirdi X5'i.(kimse bir şey demiyor gerçi.:tongue:)
Performans serilerini hesaba katmazsak (m'lerden bahsediyorum.)
Bmw'nin gelmiş geçmiş en sağlam stile sahip aracı kesinlikle X6'dır.

2009-bmw-x6-rear-three-quarter.jpg

Birde beyaz of!:tt1::(

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Off ya şu BMW'nin hastasıyım.Hele X serisinin.Bunu almak bir kenrara vergisini ödemek bin bir bela.Fabrika sahibi filan olman lazım bunu alabilmek için :D

Buradanda fiyat listesine bakabilirsiniz...

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Bayılıyorum bu ara..:)

ahky

Profesör
Reaksiyon puanı
66
Bunun kasko su bi araba parasıdır.

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Bana da böyle bi araba nasip eyle Ya Rabb'im :)