Wept
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 8
Yeni telefon aldım şarj %50 ile geldi bir saat falan şarj ettim ve şarj fullendi yinede 6 saat kuralına uymalımıyım
realme 5iKullan sıkıntı yok. 6 saat şarjda tutarsanız telefon zarar görür model ne?
Bu ne yaBen yeni telefon alınca hep şarjı bitesiye kadar kullanırım. Bitince de yatarken şarja koyarım kapalı vaziyette kalkınca açarım.
2. Şarjını %1 olunca takarım. Gene yatar kalkarım. 3.şarjını %5 iken takarım yatar kalkarım. 4. Şarjını %15 iken yaparım. 5. Şarjı kapanasıya kadar kullanırım kapalı yaparım. Telefonun şarjı %100 olunca 20 dk daha şarj olur. Şarj cihazını çıkarırım. Telefonu açarım. Açıldıktan sonra tekrar şarja takarım %100 olunca kapatır %100 olmasını beklerim sonra açarım %100 olunca çıkarır istediğim gibi kullanmaya başlarım. Ayda 1 telefonun şarjını komple bitiririm telefonu açmaya çalışırım açılmadığı zaman şarja takarım %100de çıkarırım.
İlk 5 gün dikkat ediyon sonra istediğin gibi kullan. Ben çok faydasını gördümBu ne ya
Bence saçma yanlış anlaşılmasın.İlk 5 gün dikkat ediyon sonra istediğin gibi kullan. Ben çok faydasını gördüm
internette okuduğum kadarıyla %20 ye kadar kullanıp %90 kadar şarj ediyorsun böylelikle pillin verimliliği artıyormuş benim merak ettiğim o 6 saatİlk 5 gün dikkat ediyon sonra istediğin gibi kullan. Ben çok faydasını gördüm
20 aylık cihaz kullanıyorum hala 8.5 saat ekran süresi alıyorum. Eve gittiğimde 13 saat sonra hiç %50 altı şarj görmedim. 55- 75 arası şarjım oluyor hepBence saçma yanlış anlaşılmasın.
Ne gibi bir faydası var?
O batarya döngüsü ile alakalı. Sen çok oyun oynarsan şarjı boşalt doldur çok yaparsan batarya elbet ölecektir. 1 bataryanın 1000 şarj döngüsü vardır.internette okuduğum kadarıyla %20 ye kadar kullanıp %90 kadar şarj ediyorsun böylelikle pillin verimliliği artıyormuş benim merak ettiğim o 6 saat
peki ne öneriyorsun20 aylık cihaz kullanıyorum hala 8.5 saat ekran süresi alıyorum. Eve gittiğimde 13 saat sonra hiç %50 altı şarj görmedim. 55- 75 arası şarjım oluyor hep
Mesaj otomatik birleştirildi:
O batarya döngüsü ile alakalı. Sen çok oyun oynarsan şarjı boşalt doldur çok yaparsan batarya elbet ölecektir. 1 bataryanın 1000 şarj döngüsü vardır.
Yazdım ya dediğimi yap çok oyun oynama 2 sene götürür sonra da değiştirirsinpeki ne öneriyorsun
O senin dediğin tuşlu telefonlarda kaldı.Akıllı telefonlarda %10 ile %20 arasında şarj edip yüzde yüz olduğunda prizden çekmek en doğru yöntem.Yeni telefon aldım şarj %50 ile geldi bir saat falan şarj ettim ve şarj fullendi yinede 6 saat kuralına uymalımıyım
Bu arada bu yorumu kesinlikle dikkate almayın. Telefonun şarjını komple bitirmek ve doldurmak bir tam döngüdür ve pilin ömrünü kısaltır.Ben yeni telefon alınca hep şarjı bitesiye kadar kullanırım. Bitince de yatarken şarja koyarım kapalı vaziyette kalkınca açarım.
2. Şarjını %1 olunca takarım. Gene yatar kalkarım. 3.şarjını %5 iken takarım yatar kalkarım. 4. Şarjını %15 iken yaparım. 5. Şarjı kapanasıya kadar kullanırım kapalı yaparım. Telefonun şarjı %100 olunca 20 dk daha şarj olur. Şarj cihazını çıkarırım. Telefonu açarım. Açıldıktan sonra tekrar şarja takarım %100 olunca kapatır %100 olmasını beklerim sonra açarım %100 olunca çıkarır istediğim gibi kullanmaya başlarım. Ayda 1 telefonun şarjını komple bitiririm telefonu açmaya çalışırım açılmadığı zaman şarja takarım %100de çıkarırım.
Size kalmış bir durum ama eski alışkanlıkları bırakamıyorum. Telefonumun şarjı da hep iyi gider. Kullanmadığım uygulamaları da devre dışı bırakırım hep.
Seni dikkate almayalım. Burada tecrübelerimizi paylaşıyoruz. %20 %90 arası şarj edince pil döngüsü gitmiyormuş gibi konuşuyorsunuzBöyle şeyler geride kaldı yok 6 saat yok 1 gün... Şarja takın uyarısı gelen kadar kullanın ve sonrasında takın.
Bu arada bu yorumu kesinlikle dikkate almayın. Telefonun şarjını komple bitirmek ve doldurmak bir tam döngüdür ve pilin ömrünü kısaltır.
Her şarjda pil dögüsü olur. Sizin söylediklerinizi yaparlarsa bir yarı yarıya düşer performansı.Seni dikkate almayalım. Burada tecrübelerimizi paylaşıyoruz. %20 %90 arası şarj edince pil döngüsü gitmiyormuş gibi konuşuyorsunuz
Alakası bile yok eninde sonunda 1000 şarj döngüsü dolacak yarım da etsen tam da etsen. 2 sene de pil bitecekHer şarjda pil dögüsü olur. Sizin söylediklerinizi yaparlarsa bir yarı yarıya düşer performansı.
Ki öyle olsaydı %15-20 seviyesine inince bir uyarı vermezdi cihazlar kafasına göre takılırdı herkes.
Ve üslubunu beğenmedim dostum. Yaşın kaç bilmiyorum ama forumlarda az moderatörlük yapmadıkHer şarjda pil dögüsü olur. Sizin söylediklerinizi yaparlarsa bir yarı yarıya düşer performansı.
Ki öyle olsaydı %15-20 seviyesine inince bir uyarı vermezdi cihazlar kafasına göre takılırdı herkes.
İşte sizin yöntemle o döngü daha hızlı olur ve pefromans daha çabuk düşer.Alakası bile yok eninde sonunda 1000 şarj döngüsü dolacak yarım da etsen tam da etsen. 2 sene de pil bitecek
Ve üslubunu beğenmedim dostum. Yaşın kaç bilmiyorum ama forumlarda az moderatörlük yapmadık
Bu sizi ilgilendirmez. Herkes aynı görüşte olamaz. Varsa görüşünüz belirtirsiniz kişi de hangisini seçeneğine karar verir. Bu yorumu kesinlikle dikkate almayın tarzı bir söylemde bulunamazsın. Ne yani 10.000 lira parası olsa vatamdaşın, ben samsung önerdim diye hayır bu yorumu kesinlikle dikkate almayın iphone 11 alın diyemezsin. Önerin varsa söylersin o kadar. Ben o kadar emek verip nasıl yapacağını yazmışım sen kestirmeden böyle yap diyip geçiyorsun. Hepsini geçtim bu yorumu dikkate almayın zaten diyemezsin. Forumlar yardımlaşma yeridir. Saygısızlık değil. Sevgilerleİşte sizin yöntemle o döngü daha hızlı olur ve pefromans daha çabuk düşer.
Geçmişte de ne yaptığınız beni ilgilendirmez ama burada yanlış yönlendirmeye müdahale ederim.