Yeni tavsiye

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Uber
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Uber

Profesör
Reaksiyon puanı
798
merhaba arakadaşlar malum mwc de yeni telefonlar tanıtıldı benimde lg g2 yi aile bireylerimden birisine devretme vaktim geldi.

kullanım alanım:
-oyun olarak sadece clash royale ve clash of clans başka oyun oynamam birde arada candy crush
-kamerayı sık sık kullanırım yolda güzel çiçek görsem durur pozlarım
-müzik günde 1 saat dinlerim
- internet kullanımı ara boşluklarda facebook, twit önemli kısım geceleri wikipedia vs sitelerde bilim makaleleri vs okurum

mümkünse ekran boyu olabildiğinin en büyügü olsun

güzel tavsiyelerinizi bekliyorum :D iyi akşamlar dilerim..

Uber

Profesör
Reaksiyon puanı
798
konuya eklemeyi unutmuşum düzenleme seçenegini göremedim flood olacak ama fiyat olarak çok abartı olmasın hani tutup 2700 filan veremem 750-1300 arası olabilir veya hani güzel altarnatif se üstede çıkabilirama tercigim ucuz telefon

edit: birde olabildiğince güncel sürüm kulllanmayı severim

not: arkadaş böyle telefonu ben bulsam alırım dediğinizi duyar gibiyim ama nokta atış olmasa bile sizin fikirleriniz önemli

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
konuya eklemeyi unutmuşum düzenleme seçenegini göremedim flood olacak ama fiyat olarak çok abartı olmasın hani tutup 2700 filan veremem 750-1300 arası olabilir veya hani güzel altarnatif se üstede çıkabilirama tercigim ucuz telefon

edit: birde olabildiğince güncel sürüm kulllanmayı severim

not: arkadaş böyle telefonu ben bulsam alırım dediğinizi duyar gibiyim ama nokta atış olmasa bile sizin fikirleriniz önemli

Gm 5 plus beklemeni tavsiye ediyorum hem guncel sistem hem uygun fiyat hem kamera olarakta seni tatmin eder .

Uber

Profesör
Reaksiyon puanı
798
diger mesajlarda da plusu önermişsiniz hep :D ya beklediğiniz bir telefon yada gm yi seviyorsunuz :D aklımda benimde gm5 plus ama arka kapak açılmıyormuş yani bataryası sabit bu kötü oldu sebebi ise batarya değişimi için bile gm servisine güvenemiyorum kuzenimin 4g si arka vidaları eksikbihalde geri dönmüştü şarj soketi gevşemesi probleminden dolayı telefon hoşuma gitti açıkcası özellikleri vs bana yuyor

birde @cengover05 3gbram ddr3 mü 4 mü ?biliyormusunuz öneri için tekrar teşekkürler

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
diger mesajlarda da plusu önermişsiniz hep :D ya beklediğiniz bir telefon yada gm yi seviyorsunuz :D aklımda benimde gm5 plus ama arka kapak açılmıyormuş yani bataryası sabit bu kötü oldu sebebi ise batarya değişimi için bile gm servisine güvenemiyorum kuzenimin 4g si arka vidaları eksikbihalde geri dönmüştü şarj soketi gevşemesi probleminden dolayı telefon hoşuma gitti açıkcası özellikleri vs bana yuyor

birde @cengover05 3gbram ddr3 mü 4 mü ?biliyormusunuz öneri için tekrar teşekkürler

Oncelikle telefonum note 5 :) butcenden oturu bu telefonu bir cok yerde oneriyorum.
Ddr3 ancak cok iyi performans alirsin telefondan. Bence gm cok iyi performans butce telefonu he dersen ki butcem artabilir tabiki degisik onerilerimiz olacak

Uber

Profesör
Reaksiyon puanı
798
@cengover05 :D yok bütçe var ama telefona fazla para vermek istemiyorum oyun için ps4 kullanıyorum oyun oynamadıkca tutup sd820 li telefon almak nebileyim ısraf gibi geliyor bana :D 5plus u beklemekde bana birşey kaybettirmezaçıkcası sizi dikkate alıp seve seve beklerim bu cihazı tek sorun hani sony c5 falan da aklıma girmiyor degil sony tasarımını hep sevmişimdir

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
@cengover05 :D yok bütçe var ama telefona fazla para vermek istemiyorum oyun için ps4 kullanıyorum oyun oynamadıkca tutup sd820 li telefon almak nebileyim ısraf gibi geliyor bana :D 5plus u beklemekde bana birşey kaybettirmezaçıkcası sizi dikkate alıp seve seve beklerim bu cihazı tek sorun hani sony c5 falan da aklıma girmiyor degil sony tasarımını hep sevmişimdir
C5 falan bence alinmaz. Gm 5 plus iyi performans verecegini dusunmuyorum birde. Ps4 bende de var oyun fiyatlarini protesto ediyorum bu nedenle almiyorum

Uber

Profesör
Reaksiyon puanı
798
Gm 5 plus iyi performans verecegini dusunmuyorum derken ben mi uyku sersemi yanlış anladım :D sizmi yanlış yazdınız:D

evet ps4 oyunları çok pahalı ben 2. el oyun alıyorum birde hemen çıkan oyunu almaktansa eskimesini bekliyorum oyunların :D reklamları bitince düşüyor fiyatları

bende gm 5p güncellemeyi direk googledan alacağı için performansı güzel olacak gibime geliyor ama malzeme kalitesi aklımı kurcalıyor inan 4g yi kuzen halıya düşürdü kenarı hani bi parlakkatlı plastik orası ezildi 1 metrede oldu malzeme kalitesi tıpkı replika telefonlar gibi geliyor ha bu yeni telefonda nasıl olur bilemem şimdi görmeden karalama yapmak istemem. inşallah güzel bir iş çıkartmışlardır benim gibiler faydalanır :D

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
Gm 5 plus iyi performans verecegini dusunmuyorum derken ben mi uyku sersemi yanlış anladım :D sizmi yanlış yazdınız:D

evet ps4 oyunları çok pahalı ben 2. el oyun alıyorum birde hemen çıkan oyunu almaktansa eskimesini bekliyorum oyunların :D reklamları bitince düşüyor fiyatları

bende gm 5p güncellemeyi direk googledan alacağı için performansı güzel olacak gibime geliyor ama malzeme kalitesi aklımı kurcalıyor inan 4g yi kuzen halıya düşürdü kenarı hani bi parlakkatlı plastik orası ezildi 1 metrede oldu malzeme kalitesi tıpkı replika telefonlar gibi geliyor ha bu yeni telefonda nasıl olur bilemem şimdi görmeden karalama yapmak istemem. inşallah güzel bir iş çıkartmışlardır benim gibiler faydalanır :D
Ben yanlis yazmisim:))) kap kullanirsin olur biter ancak bu telefonu daha kaliteli olacagini dusunuyorum birde 2. El nerden aliyorsun ki?

Uber

Profesör
Reaksiyon puanı
798
forumlarda facegruplarında araştırıyorum :D mağazadan değil yani normal kullanıcı çevresinden ama genelde okul arkadaşlarımdan takas şeklinde kimin eline ge geçerse :D

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
forumlarda facegruplarında araştırıyorum :D mağazadan değil yani normal kullanıcı çevresinden ama genelde okul arkadaşlarımdan takas şeklinde kimin eline ge geçerse :D
Haha oda guzelmis ben o kadar ugrasmiyorum artik kirilmasini bekliyorum en buyuk hatam ps3 umu satmaktir. Ne guzel pcden oyun indirip icine atiyordum. Letitbit hizli indirme uyeligimle oyun indirip kendim dosyalayip direk ps3 hddsine atiyordum. Su ps4 de kirilsin hemen baslayacam bu islere

Uber

Profesör
Reaksiyon puanı
798
lenovo p1 nasıl sizce

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
lenovo p1 nasıl sizce
Bak ben marka konusunda lenovoya telefonda pek güvenmiyorum he pc olsun evimde 4 senelik leptop var on numaradir ancak telefon sektorunde basarili oldugunu dusunmuyorum. Bu nedenle bu telefonu da onermiyorum
Kisisel bir tercih bu.

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Merhaba,

Oyun olarak o fiyat segmentindeki cogu cihaz size bu oynadigini oyunlari oynatir. O nedenle o secenegi geciyorum.

Cicek gorsem durur resmini gecerim demissiniz. Kamera sizin icin onemli anlasilan. Bu beklentiniz icin size piyasanin en iyi kameralarindan birine sahip olan bu lg g4 oneririm. Butceyi bira uste cekebilirim demissiniz. Lg g4 guvenilir yerlerden 1500-1600 tlye bulunabiliyor. Hatta lg g5 ciktigi icin yakin zamanda daha da dusucek fiyati.

Gunde 1 saat muzik dinliyormussunuz. Lg g4 un kutusundan cikan orjinal kulakligi oldukca guzel.

Nette gezinir birseylee okurum ekran buyuk olsun demissiniz. Ekraniniz buyuk oldugu kadar guzel de olsun. Piyasanin hemen hemen en iyi ekranli cihazlarinda biri olan lg g4 tavsiye ederim.

Fiiyat olarak cok ucmasin 1300 civari urunler guzel ama 200-300 tl daha verin lg g4 alin ekran kamera deneyimini 2 sinif, islemci deneyimini 1 sinif yukseltin. Hatta az bir zaman daha beklerseni 1400 e bile alirsiniz cunku lg g5 tanitilsi 15 martta ulkemizde tanitilacak mart sonu gibide satisa cikar yani 1 aya lg g4 un fiyati baya duser. 1300 e orta segment almak yeribe acelen varsa 200 300 koy ustune bunu al yada 1 ay daha bekle uzerine cok az bisey koyarsin.

Guncelleme destegi olsun diyorsun. Lg g4 nexus, android one platformundaki cihazlardan sonra ilk android 6.0 guncellemesi alan cihazdi yanlis hatirlamiyorsam. Ilk olmasa bile ilklerden. Gecmis zaman hatirlamiyom ama daha note 5 lerde z5 lerde 5.1.1 varken lg g4 6.0 aldi.

Sifir urun olarak tavsiyem lg g4 almaniz. Orta segment cihazlara 1300 verene kadar 1500 1600 e lg g4 al her konuda sinif atla. Yok veremem dersen 1 ay bekle g5 satisa ciksin g4 un fiyati daha da dusucek. 1400 1500 e alirsin. Yani dusun auan bile kipa da 1650 tl. Gidip elden alirsin, hepsiburada da 1500 tl. Yani g5 satisa cikinca hemem duser g4.

ALTERNATIF: Bu fiyata guvenebilceginiz bir yer varsa ikinci el ssung note 4 almanizi tavsiye ederim. Kesinlikle cok iyi bir urun.

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
Merhaba,

Oyun olarak o fiyat segmentindeki cogu cihaz size bu oynadigini oyunlari oynatir. O nedenle o secenegi geciyorum.

Cicek gorsem durur resmini gecerim demissiniz. Kamera sizin icin onemli anlasilan. Bu beklentiniz icin size piyasanin en iyi kameralarindan birine sahip olan bu lg g4 oneririm. Butceyi bira uste cekebilirim demissiniz. Lg g4 guvenilir yerlerden 1500-1600 tlye bulunabiliyor. Hatta lg g5 ciktigi icin yakin zamanda daha da dusucek fiyati.

Gunde 1 saat muzik dinliyormussunuz. Lg g4 un kutusundan cikan orjinal kulakligi oldukca guzel.

Nette gezinir birseylee okurum ekran buyuk olsun demissiniz. Ekraniniz buyuk oldugu kadar guzel de olsun. Piyasanin hemen hemen en iyi ekranli cihazlarinda biri olan lg g4 tavsiye ederim.

Fiiyat olarak cok ucmasin 1300 civari urunler guzel ama 200-300 tl daha verin lg g4 alin ekran kamera deneyimini 2 sinif, islemci deneyimini 1 sinif yukseltin. Hatta az bir zaman daha beklerseni 1400 e bile alirsiniz cunku lg g5 tanitilsi 15 martta ulkemizde tanitilacak mart sonu gibide satisa cikar yani 1 aya lg g4 un fiyati baya duser. 1300 e orta segment almak yeribe acelen varsa 200 300 koy ustune bunu al yada 1 ay daha bekle uzerine cok az bisey koyarsin.

Guncelleme destegi olsun diyorsun. Lg g4 nexus, android one platformundaki cihazlardan sonra ilk android 6.0 guncellemesi alan cihazdi yanlis hatirlamiyorsam. Ilk olmasa bile ilklerden. Gecmis zaman hatirlamiyom ama daha note 5 lerde z5 lerde 5.1.1 varken lg g4 6.0 aldi.

Sifir urun olarak tavsiyem lg g4 almaniz. Orta segment cihazlara 1300 verene kadar 1500 1600 e lg g4 al her konuda sinif atla. Yok veremem dersen 1 ay bekle g5 satisa ciksin g4 un fiyati daha da dusucek. 1400 1500 e alirsin. Yani dusun auan bile kipa da 1650 tl. Gidip elden alirsin, hepsiburada da 1500 tl. Yani g5 satisa cikinca hemem duser g4.

ALTERNATIF: Bu fiyata guvenebilceginiz bir yer varsa ikinci el ssung note 4 almanizi tavsiye ederim. Kesinlikle cok iyi bir urun.
Gm 5 plusda beklemeli kamera konusunda 13 megapiksel on arka var birde soyledigin telefonlar fiyatinin biraz ustu yoksa lg g4 note 4 tavsiye edilir hatta kamera dedigi icin note 4 cok da tavsiye edilmez lg g4 daha iyi

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Gm 5 plusda beklemeli kamera konusunda 13 megapiksel on arka var birde soyledigin telefonlar fiyatinin biraz ustu yoksa lg g4 note 4 tavsiye edilir hatta kamera dedigi icin note 4 cok da tavsiye edilmez lg g4 daha iyi
Geberal mobile 5 plus modelini 1000 tl civari urun bekleyen arkadaslara oneriyorum. Kesin fiyati suan belli degil ama mwc2016'da 999 tlye ulkemizde satisa cikabilcegi soylendi. Lg g4 un arkadasin fiyat segmentine gore daha ustte oldugunu zaten yazimda da belirttim. Ama tavsiye edilen cihazin ozelliklerinin cazip gelorse butceyi arttirabilcegini ifade etmis. 1300 tl ye hem islci olarak hemde kamera olarak orta segment bir cihaz almaktansa 1500-1600 e lg g4 almak daha dogru olur. Lg g4 hem islemci olarak hem kamera olarak hemde ekran olarak ust seviye bir model. Suan 1500 1600 tl ye almak mumkun. 1 ay sonra lg g5 satisa cikicak. O zaman lg g4 1400 1500 lere duser. O nedenle ya bekle 1 ay daha dedim yada simde 200 300 fazla ver her konuda ust segment al dedim. Bance mantikli olanda bu. General mobile 5 plus modelini incelemek icin bekleyenlerdenim. 1000 tl civarinda tavsiye edilebilcek bir urun. Gelince detayli konusuruz.

Samsung note 4 araka kamerasi oldukca iyi. On kamera da lg g4 un 1 puan gerisinde kalir. Yoksa kamera konusunda alinmicak ciha degil. G4 ile arasinda cok kucuk farklar var.

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
Lg g4 arka kamerasida ondedir
Geberal mobile 5 plus modelini 1000 tl civari urun bekleyen arkadaslara oneriyorum. Kesin fiyati suan belli degil ama mwc2016'da 999 tlye ulkemizde satisa cikabilcegi soylendi. Lg g4 un arkadasin fiyat segmentine gore daha ustte oldugunu zaten yazimda da belirttim. Ama tavsiye edilen cihazin ozelliklerinin cazip gelorse butceyi arttirabilcegini ifade etmis. 1300 tl ye hem islci olarak hemde kamera olarak orta segment bir cihaz almaktansa 1500-1600 e lg g4 almak daha dogru olur. Lg g4 hem islemci olarak hem kamera olarak hemde ekran olarak ust seviye bir model. Suan 1500 1600 tl ye almak mumkun. 1 ay sonra lg g5 satisa cikicak. O zaman lg g4 1400 1500 lere duser. O nedenle ya bekle 1 ay daha dedim yada simde 200 300 fazla ver her konuda ust segment al dedim. Bance mantikli olanda bu. General mobile 5 plus modelini incelemek icin bekleyenlerdenim. 1000 tl civarinda tavsiye edilebilcek bir urun. Gelince detayli konusuruz.

Samsung note 4 araka kamerasi oldukca iyi. On kamera da lg g4 un 1 puan gerisinde kalir. Yoksa kamera konusunda alinmicak ciha degil. G4 ile arasinda cok kucuk farklar var.

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Lg g4 arka kamerasida ondedir
Lg g4 arka ve on kamerasi, samsung note 4 un on ve arka kamerasinda daha iyi. Arka kamerada lg g4 ile note 4 arasinda yarim.puanlik bir fark var. On kamerada lg g4 ile note 4 arasinda 1 puanlik bir fark var. Iki kamerada da lg g4 daha basarilidir. Ama aralarindaki kamera performans farki belirttigim puan farki kadardir.

Uber

Profesör
Reaksiyon puanı
798
görkem hem gm 5 plus un gelmesini beklesem o sırada g5 tanıtımı da yapılır g4 düşer :D 5plus un sdn incelemesine bakarım yorumlara benim aradığım kriterlerde olumsuz bir yön söylenirse bütçeyi arttırıp g4 alabilirim kamerası hoşuma gidiyor

1000 tl segmentinde bulursam aklıma yatan bu aralık da olur yani illa şu olsun demem birde lg nin staylus telefonları var yenisi de tanıtıldı sizce o nasıl

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
görkem hem gm 5 plus un gelmesini beklesem o sırada g5 tanıtımı da yapılır g4 düşer :D 5plus un sdn incelemesine bakarım yorumlara benim aradığım kriterlerde olumsuz bir yön söylenirse bütçeyi arttırıp g4 alabilirim kamerası hoşuma gidiyor

1000 tl segmentinde bulursam aklıma yatan bu aralık da olur yani illa şu olsun demem birde lg nin staylus telefonları var yenisi de tanıtıldı sizce o nasıl
Heh aynen o sekilde yap :)

Yeni tanitilani daha gormedim ama suan satista olanlar yaramaz. Yani gerek yok. Lg nin bu modelleri samsung un mini modelleri gibi kirpilmis modeller. Hic gerek yok. Yeni cikanida bi incelerim ama o modellere hic girme bence.

Sen en guzel mart sonunu bekle general mobile 5 plus a bi bak. Bide ayni anda lg g5 in satisa cikmasi ile lg g4 un dususe gecmesini kovala. Simdilik en guzel hareket bu gibi duruyor.

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
@cengover05 @...Görkem... peki neden sony c5 veya şuan satışta olan telefonları önermiyorsunuz
Bu fiyat segmentindeki neden satilan urunleri inermiyorsunuz demek istediniz sanirim. 1300 tl yi baz alalim. Neler var bu fiyatta? Lenovo vibe p1, asus zenfone 2, sonu xperia c5u, sony xperia m5 modelleri demi? Varsa daha unuttugumuz ekleyelim. Neyse. Simdi bu cihazlarda ne var? Asus zenfone 2 haric hepsinde orta segment bir islemci var. Snapdragon 615, mediatek mt6752 gibi.. heh simdi diyorsunuz ki neden lg g4 oneriyorsunuz bunlari inermiyorsunu. Bende diyorum ki hepsi burada da lg g4 1500 tl olmus. Lg g4 de islemci ne ? Ust segment olan snpdrg 808, ekran ? Piyasanin en iyi ekranlarindan biri var, kamera piyasanin en iyilerinden biri var. Fiyat farki ne? 1300 olanla 200tl, 1400 tl olanla 100 tl. Simdi ne olcak sen 200 tl daha vercen ekranin, kameran, islemcin en ust seviye olucak. Peki mantikli olan 200 tl daha verip bunu almak degilmi? Suan orta segment urunlerinde lg g4 deki kamerayi islemciyi ekrani bulamazsin. Bu demek degil orta segment cihazlar alinmaz. Alinir ama lg g4 un fiyatinin boyle bildik yerlerde fiyatinin dusmesini degerlendirelim. Lg g4 un bu fiyatta dusmesi bir firsat. Bu firsati degerlendirilsin diye onagl gore tavsiye ediyorum.

Sony xperia c5u neden tavsiye etmiyorsunuz demissin;

Sony xperia c5u 1080p ekrana, mediatek mt6752 islemciye, 2gb ram'e 13mp+13mp kameraya. On arka. 6" ekran boyutu. Fiyat? 1400 tl.

Peki sony xperia c4 ne?

1080p ekran, mediatek mt6752 islemci, 2gb ram, 5mp+13mp kamera. On arka. 5.5" ekran boyutu.
Fiyat? 999 tl.

Sen fark ne goruyon bu iki cihaz arasinda? Ben 400 tl lik bir fark goremiyom.

Ayrica sony c5u yerine asus zenfone selfi ye bak;

1080p ekran, Snapdragon 615 islemci, 3gb ram, 13mp+13mp kamera, on arka kamera, 5.5" ekran boyutu.
Fiyat? 999 tl.
Snapdragon 615 in 1080p ekran performansi, mediatek mt6752 nin 1080p performansinda daha iyi.

Ee durumlar boyleyken sony c4, c5u ile ayniyken, asus zenfone selfi islem gucu olarak ve kamera olarak daha iyiyken neden sony c5u'yi tavsiye ediyim?

Fiyati o fiyat segmentinde oldugu icin tavsiye edilcek bir kaide yoktur. Cihaz parasina gore degil ozelligine gore tavsiye edilir. O nedenle 1400 tlye c5u almak yerine ust segment olup 100 tl fazlaya lg g4 almak veya 400 tl az verip asus zenfone selfi almak daha mantikli.

Uber

Profesör
Reaksiyon puanı
798
dediklerinizi dikkate alıp beklemeye geçecegim şuan zaten g2 var elimde acele etmeme gerek yok.

sony cihazları ilgimi çekiyor ama orta segment işlemcisi keşke sd617 li filann olsaydı

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157

Boş verin hocam, arkadaşlara 1299 liraya G4 varken C5 Ultra / Vibe P1 gibi 1-2 güncellemeden sonra fişi çekilecek cihazları almak mantıklı geliyorsa varsın alsınlar.

Sonrası zaten malum.

C5 ultra'nın pili zayıf, Vibe P1'in işlemcisi yeni oyunlarda fire verecek.

@Uber S617, S615'in modemi farklı versiyonu. Büyük bir albenisi yok onun da.

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Boş verin hocam, arkadaşlara 1299 liraya G4 varken C5 Ultra / Vibe P1 gibi 1-2 güncellemeden sonra fişi çekilecek cihazları almak mantıklı geliyorsa varsın alsınlar.

Sonrası zaten malum.

C5 ultra'nın pili zayıf, Vibe P1'in işlemcisi yeni oyunlarda fire verecek.

@Uber S617, S615'in modemi farklı versiyonu. Büyük bir albenisi yok onun da.
Biz anlatalimda anlamak isteyen buyursun alsin , kendi kafasina takilmak isteyen takilsin dimi..

Uber

Profesör
Reaksiyon puanı
798
1299 g4 güzel fiyat ya görkem g5 tanıtıldıkdan sonra biraz daha düşermi ?

Uber

Profesör
Reaksiyon puanı
798
düşsün düşsün azizim :D daha beter olsunlar :D

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
düşsün düşsün azizim :D daha beter olsunlar :D
Paral fiyatı burada kalır daha düşmez. Normal LG Garantililer düşer. O da bu kadar düşmez. 1600 olur sonra yavaş yavaş düşer. 1300 e kadar.

Bence alacaksanız kaçırmayın uzun süre bu fiyatlara düşmez çünkü.