Yeni Superonline fiber internet abonesine tavsiyeler?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tambjk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Arkadaşlar,

Yarın ttnet adsl ve telefon hattımı iptal ettireceğim, adsl 64TL, telefon da 18TL geliyordu(toplamda 82TL). Bunun yerine superonline fiber internet bağlatacağım. Taşınacağım apartmanda fiber altyapısı varmış.

Ümraniye Tatlısu mah. için fiber internet hızında bildiğiniz herhangi bir sorun var mı?

25mbps limitsiz 50gb akk'lı tarifeyi almayı düşünüyorum, fiyat olarak 24ay taahüt ile 59TL yazıyor, telefonda görüştüğüm temsilci de 16.6TL lik bir vergi ekleneceğini söyledi. Buna ek olarak da bağlantı ücreti varmış sanırım 60TL fln.

Bu konuda beni aydınlatacak birileri var mı? :)
Aylık faturam toplamda ne kadar gelir?
Bağlantı ücreti nedir, nekadardır? Taksitlendirilebilir mi?
Hız olarak taahhüt ettikleri 25mbps 'ı sorunsuz sağlayabilirler mi?

-----

Diğer sorum ise modem olarak hangisini seçeyim? Evim biraz büyük ve her odasından internete girmeyi düşünüyorum. Böyle bir durumda modemin çekim gücü benim için önemli olacaktır. Forumlarda araştırdığım kadarıyla huawei modem öneriliyor. Siz hangisini kullanıyorsunuz? Memnunmusunuz? Hangisini önerirsiniz?

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Fatura bilgileri konusunda yardımcı olamam ama Huawei modem alma derim. Bir çok yere internet kurdum, ev veya iş yeri. TTNET eskiden Huawei modem dağıtırdı, müşterilerimiz kablosuz gücünden şikayet ederlerdi.

Benim sana tavsiyem aşağıda linkini verdiğim modemdir. 150 lira civarında.

http://www.tp-link.com.tr/products/details/?categoryid=219&model=TD-W8960N

Abonelikle birlikte modem veriyorlar ücretsiz, 4-5 farklı modem seçeneği gözküyor internet sitelerinde. Ekstradan modem parası vermemek adına bu ürünü kullanmayı düşünüyorum, daha sonra memnun kalmaz isem kendim ayrı bir modem alabilirim, bu durumda önerdiğin modemi araştırabilirim. Laptopumun sinyal alım gücü biraz düşük, bu nedenle sorun yaşadım çok :)

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
hatırladığım kadarıyla bağlantı ücreti 150 lira. ttnetde 30 falandı. 150 lirayı sözleşme yaparsan almıyorlar. tabiki sözleşmeden cayacak olursan o 150 yi ödemek zorunda kalıyorsun. üstüne yaptıkları indirmleri de istiyorlar. yani sözleşme bitmeden kapattırmak istersen canın bayağı yanar.

akk dolduğunda hızın 3 mbit e düşüyor. 25 mbit'i alırsın ancak akşamları performans düşmesi olabiliyor. en azından avrupa yakası esenkentde gözle görülür bir düşüş oluyor.
bunun dışında akk 25 mbit hızda çok çabuk doluyor. en basitinden bir video açtığında videolar hd kalitesinde açılıyor veya daha izleyip izlemeyeceğine karar vermeden video yüklenmiş oluyor.

GurenGursel

Profesör
Reaksiyon puanı
3
25 Mbit 50 GB AKK 12 ay taahhütle 59 TL ve kurul ücreti yok. Ben bunu kullanıyorum uzun süredir ve hiç sorun yaşamadım. Eğer kotan dolarsa dilersen bir üst kotaya geçiş yapabiliyorsun.

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
25 Mbit 50 GB AKK 12 ay taahhütle 59 TL ve kurul ücreti yok. Ben bunu kullanıyorum uzun süredir ve hiç sorun yaşamadım. Eğer kotan dolarsa dilersen bir üst kotaya geçiş yapabiliyorsun.

http://www.superonline.net/kampanya-detay?k=59&d=fiber-hiz-etkisi&t=0

Taahhüt 24 ay olarak gözüküyor, 12 ay seçeneği göremedim, değişmiş olabilir mi?

Fatura 59 sabit mi yoksa üzerine vergi harç pul mul birsürü şey bindiriyorlar mı?

Telefondaki temsilci bana ilk sefere özel bir 60tl gibi bir rakamdan bahsetti ayrıca bunu anlayamadım:s

GurenGursel

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Değişmiş olabilir. Ama 12 ay 59 sabit. İlk faturaya pul vergisi, ıvır zıvır birşeyler ekleniyor. Ondan sonra herhangi bir değişme olmuyor.