• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Yeni Rütbe ne olsun?

Yeni bir rütbe ekleyelim mi?

• Evet, eklenmesi gerekiyor.

Oy: 98 76.6%
  • Hayır, hiç gerek yok.

Oy: 22 17.2%
  • Kararsızım!

Oy: 8 6.3%

• Kullanılan toplam oy
    128
rütbeler mesaj sayısının yanı sıra üyelik yılına göre de güncellense iyi olur
ALFA RÜTBESİ

Baş Pehlivan :)
AĞA :)

Şaka Bir Yana
Mistik Olabilir ¿

Mistisizm, akıl ve mantık çerçevesinde anlaşılamayan olay, olgu ve davranış biçimlerini kapsayan bir sözcüktür. Mistisizmde olayları kavrayabilmek için sezgi ve duyguların kullanılması gerekmektedir. Genellikle bu sezgiyi kullanan kişilere de mistik adı verilmektedir.

Mistik Ne Demek?

Mistik, eski zamanlarda antik Yunan tanrıları için yapılan törenlere katılan kişilere verilen bir isimdir. Kelime yalın hali ile dudakları ve gözleri kapatmak anlamına gelmektedir. Ancak günümüzde antik törenlere katılımdan daha farklı bir anlam taşımaktadır. Bu kapsamda mistik, manevi gerçeklere erişen, Tanrı ile iletişim kurabilen ve sezgileri yardımıyla yeni bir kavrama yeteneğine bürünmüş kişiler için kullanılmaktadır.

• Gizemli, gizemsel.
    Dini edebiyatta mistik aşk deyimi ile karşılaşılmaktadır. Bununla da Allah aşkı kastedilir. Mistik aşk, ruhtaki tabii bir eğilimin en son ifadesidir; basit bir eğilim ve gönül hareketi değil, ruhun aslına yönelen, derinliklerde kök salan bir özlem çabasıdır. (İlgili cümle kaynağı: Neda Armaner)
  • (felsefe) Gizemci.

Tecrübe ve bilgeliğin harmanlanmış hali olsun
veya insanlığın geldiği son nokta

Üyecik ile başlayan ve sonrasında Asistan, Doçent, Profesör, Dekan, Rektör ve Guru ile devam eden bir rütbe sistemimiz mevcut biliyorsunuz ki?

Forum içerisinde bulunan Guru arkadaşlarımız fazlalaştı gibi geliyor, bunun için yeni bir rütbe mi eklesek diye düşündüm.

Peki bu rütbenin adını ne koyalım? Sizlerin fikirlerini bekliyoruz.

Ona göre bir değerlendirme yapmak istiyorum, ankete katılırsanız sevinirim.
Senior olabilir. Latincede kıdemli demek.

Üyecik ile başlayan ve sonrasında Asistan, Doçent, Profesör, Dekan, Rektör ve Guru ile devam eden bir rütbe sistemimiz mevcut biliyorsunuz ki?

Forum içerisinde bulunan Guru arkadaşlarımız fazlalaştı gibi geliyor, bunun için yeni bir rütbe mi eklesek diye düşündüm.

Peki bu rütbenin adını ne koyalım? Sizlerin fikirlerini bekliyoruz.

Ona göre bir değerlendirme yapmak istiyorum, ankete katılırsanız sevinirim.

Mekanın Sahibi :d

Ben mesaj sayısından çok katılım tarihinine devreye girmesinden yanayım.

Guru gürültü şaka şaka :D

Zaten son rütbe olmamış, eğitim rütbeleri kullanılmış sonra guru olmuş?

guru : Ordinaryus olmalı

Onun bir üstü Onursal üye olmalı, hani artık eleğini asmış ama elini çekmemiş manasına gelen :)

Reis-büyük elçi-savunmasız-semaver-fırıldak-byte-lider vs... (=)

Ordinaryüs bana da mantıklı geldi. Belki ara rütbelere dekan yardımcısı, rektör yardımcısı gibi rütbeler de getirilebilir.

Editör ya da moderatör haricinde belirli sayıda konusu olan konu açarak foruma katkı sunanlar için (rütbe olarak değil de) " katkıda bulunan" gibi bir ek kullanıcı başlığı getirilebilir. Kullanıcıya mesela kendi konusunu düzenlemek, mesajını düzenlemek gibi yetki de verilebilir. Tabii bu bir takım sağlam kurallara dayandırılmalı: forum kurallarını bilmek ve uygulamak, maksimum *** ceza puanı almış olmak, *** sayısında konuya sahip olmak, aktif olmak, vesaire vesaire gibisinden.

Hep diyorum hep diyeceğim forum yönetimi kişiden bağımsız kim gelirse gelsin forum üyelerini dinlemiyor.
Bu konuda söylenenlerin, önerilenlerin hangisi gerçekleştirildi?
Hiçbiri.

Geçiniz.