Arkadaşlar bir süredir Samsung Galaxy S3(GT-I9300) telefonumda ArchiDroid rom serisini kullanıyordum. Bir süre sonra 3.1.5 sürümünü kullanmaya başladım. Ara sıra Telefonun başlangıç ekranının orda döngüye giriyordu. Bir süre çeşitli tuş kombinasyonlarıyla idare ettim. Fakat bir gün bu tuş kombinasyonlarıda işe yaramaz oldu. Eh haliyle çareyi stockrom'a dönmekte buldum. Neyse indirdim işte bir 4.1.2 herkesin karşılaşdığı "Ağda Kayıtlı Değil" hatasını aldım. Bu hatayı daha önceki deneyimlerimde yaşamıştım. Fakat rahatlıkla internette çözüme ulaştım. Fakat bu sefer ne gördüysem hepsini denedin. Denemediğim yol kalmadı. Bu yüzden internette yazan klasik yollardan bahsetmesseniz sevinirim. Denediğim yollar:
1)Bir takım dosyalar paylaşılmış, telefonu root atarak cwm'dan yüklenmesi isteniyordu. Denedim başarısız.
2)"Ayarlar> Diğer Ayarlar > Mobil Ağlar >" Şebeke Modu Yalnızca GSM, Ağ operatörünü de Avea seçiyorum fakat bildirimlerde Seçili ağ(AVEA) mevcut değil bildirimini alıyorum.
3)Sim kartta şifre varsa şifreyi kaldırma veya şifre yoksa şifre koyup kaldırma.
4)Telefona kapatıp bataryayı ve sim kartı çıkartıp, takmak. Bu döngüyüde birkaç denedim, başarısız.
5)Sim kartta sıkıntı olabilir diyen olmuş. Başka sim kartıylada denedim olmadı.
Bu arada telefonuda yurtdışından aldım. Stockrom indirdiğimde Türkiye için uygun olanını indirdim. Daha sonra şüpheye düşüp başka bir ülke için uygun olan 4.1.2 stockrom indirdim. Aynı işlemleri tekrarladım bir sonuca varamadım.
"Bu stockromda kesin çalışır kardeşim veya şu işlemleri uygularsan(yukarıdakiler hariç) sorunun hallolur." Diyebilcek kişiler varsa yoruma bekliyorum :blushing:
1)Bir takım dosyalar paylaşılmış, telefonu root atarak cwm'dan yüklenmesi isteniyordu. Denedim başarısız.
2)"Ayarlar> Diğer Ayarlar > Mobil Ağlar >" Şebeke Modu Yalnızca GSM, Ağ operatörünü de Avea seçiyorum fakat bildirimlerde Seçili ağ(AVEA) mevcut değil bildirimini alıyorum.
3)Sim kartta şifre varsa şifreyi kaldırma veya şifre yoksa şifre koyup kaldırma.
4)Telefona kapatıp bataryayı ve sim kartı çıkartıp, takmak. Bu döngüyüde birkaç denedim, başarısız.
5)Sim kartta sıkıntı olabilir diyen olmuş. Başka sim kartıylada denedim olmadı.
Bu arada telefonuda yurtdışından aldım. Stockrom indirdiğimde Türkiye için uygun olanını indirdim. Daha sonra şüpheye düşüp başka bir ülke için uygun olan 4.1.2 stockrom indirdim. Aynı işlemleri tekrarladım bir sonuca varamadım.
"Bu stockromda kesin çalışır kardeşim veya şu işlemleri uygularsan(yukarıdakiler hariç) sorunun hallolur." Diyebilcek kişiler varsa yoruma bekliyorum :blushing: