Yeni RAM'ler ile boot olmuyor.

melhfln

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar yeni aldığım 2x2gb ramleri takınca sistem açılmıyor. bios'a dahi giremiyorum. aslında ilaveten almıştım fakat uyuşmazlık olmuştur diye sadece yeni aldıklarımı takıyorum sonuç yine aynı?

batuhance

Asistan
Reaksiyon puanı
0
aldığınız ramler anakartınız ile uyumlu değldir. Ya ddr2 destekli karta ddr3 almışsınızdır ya da anakartın desteklediği frekans dışında bir ram almışsınızdır. Anakart modelinizi ve aldığınız ramlerin modelini yazarsanız daha net birşeyler söyleyebilirim.

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
aldığınız ramler anakartınız ile uyumlu değldir. Ya ddr2 destekli karta ddr3 almışsınızdır ya da anakartın desteklediği frekans dışında bir ram almışsınızdır. Anakart modelinizi ve aldığınız ramlerin modelini yazarsanız daha net birşeyler söyleyebilirim.
DDR2 destekli anakarta DDR3 ram istesede oturmaz soket yapısı farklı ama dediğin gibi ramlar yenide olsa arızalıda olabilir yada uyumsuzdur

melhfln

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

merhaba, anakartımda normalde kullandığım ram ler patriot 2x2gb ddr3 1600mhz, yani bir uyuşmazlık görünmüyor. yeni aldıgım ram ler de 1600mhz ve ddr3. bu arada yeni keşfettiğim şey, bu yeni ramlerin ikisini takınca boot olmuyor donup kalıyor, tek birini takınca yani 2gb olunca açılıyor bilgisayar :(

anakartım bu:
http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/specs/ga-ma785gt-ud3h_10.html

aldığım ramler 2 adet bundan:
http://www.hepsiburada.com/liste/hi...x?productId=bd72321&categoryId=47&SKU=BD72321

melhfln

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
var mı bilen :) iadeye göndereceğim sanırım.

Reaksiyon puanı
16,128
CL kaç? aynı değilse sorun olur voltajları aynı değilse sorun olur bu adamlar nasıl ram satıyor? hiç düzgün açıklama yok.

melhfln

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
CL kaç? aynı değilse sorun olur voltajları aynı değilse sorun olur bu adamlar nasıl ram satıyor? hiç düzgün açıklama yok.

Valla ben de aynı şeyi söyledim ve yarın iade için kargoya veriyorum. Ne hepsiburada'da ne başka bir sitede ne de RAM'ın üzerinde yazmıyor bu ürünlerin voltaj ve timing değerleri...