Yeni Ram Aldım ne yapmam lazım

kacakci

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaslar yeni RAM aldımda nasıl takacam sonra nasıl calıstıracagım biosla ilgili bişi yapcak mıyım

ledzeppelinfan

Profesör
Reaksiyon puanı
0
eğer aldığın ram anakartının ram slotuna uygunsa kasayı açacaksın.ramdaki tırtıklar anakarttakine uyacak şekilde anakarta takıcaksın fakat dikkat etmen gereken bi nokta var.o slotların iki yanında klipsler var.onları açıp takman lazım.sonra rami bastırarak oturtunca onlar kendiliğinden kapanıyor.çıkarmak içinde yine klipsleri açacaksın ve ram de kendiliğinden çıkacak.

bios ayarlarına gelince;
ramlerinin hızlarına bağlı olarak ayar yapman gerekebilir fakat benim bu konuda pek bilgim yok.bilenler yardımcı olacaklardır. :)

firariçocuk

Doçent
Reaksiyon puanı
7
eğer aldığın ram senın diğer rem koduyla uyuşmassa yada anakartla uyuşmassa ıkı remi ve anakartıda yakabılırsın.bence bilen birine taktır.mesela benım pc de 512 ram vardı onun yanınada bi ram aldım arkadaşım aldığımı remi iade ettirdi bana çunkı benım pc ye ve anakarta uygun olan ram 667 ddr imiş.yanı senınkının de mutlaka uygun olduğu bı numara var ona göre tak toksa 250 dolarlık zarara girersin.

ledzeppelinfan

Profesör
Reaksiyon puanı
0
yanar mı bilmiyorum fakat stabil çalışmaz.işte o yüzden biostan ayar yapılcak.ama çalışır diye düşünüyorum.çalıştıranlar var

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
ram tak çalıştır donanımdır...herhangi extra bi işlem gerekmez.tabi aldığın ram i anakartına uygun seçmişsen !

tudRoY

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Eski ram in ve yeni ram in ve anakart modelin ile ilgili bilgi versen aydınlatıcı olabilirdik biraz daha.

Kasanın Fişi çek. eskisiyle aynı bir ram almamışsan diğerini çıkar. Yeni Rami tak. olay bu kadar basit ;)

Not: Fiş çekmediğinde sorun çıkarma olasılığı var haberin olsun ;)

İyi Akşamlar.

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
başlığı okuyunca "sevin" diye bi espiri yapıyım dedim ama.çok biçimsiz olur galiba :(

en başta aldığın ramin hızının öncekiyle aynı olması lazım.eğer aynıyda takma işlemine başla.arkadaşlar anlatmaya çalışmışlar.ama bende söliyim :) rami alıp bakırlı olan kısmına bak.en ince kısmı :) ordaki boşluğu ana kartındaki ram slotuna uygun olarak yerleştir ve bastır.bukadar basit.sonra herhangi bi ayar gerekmiyo :)

artiztttt

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hızları Aynıysa Sorun Yaşamazsın
Günde 10 Kere Ram Değiştiren Biri olarak :D Bios Ayarını İlk Defa Duyuyorum :S

tudRoY

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Hızları Aynıysa Sorun Yaşamazsın
Günde 10 Kere Ram Değiştiren Biri olarak :D Bios Ayarını İlk Defa Duyuyorum :S

güç ayarı lazım olabilir diye söylüyor arkadaşlar ;) normal taksan çalışır da ram destekliyorsa overclock iyi olabilir :)

ledzeppelinfan

Profesör
Reaksiyon puanı
0
bildiğim kadarıyla bios ayarları, ramler farklı hızlarda olduğu zaman stabiliteyi sağlıyor.örneğin 667 ve 400 mhz lik iki ram in daha stabil çalışmasını sağlıyor.yanılıyorda olabilirim.yok mu tam olarak bilen kimse?

tudRoY

Profesör
Reaksiyon puanı
1
bildiğim kadarıyla bios ayarları, ramler farklı hızlarda olduğu zaman stabiliteyi sağlıyor.örneğin 667 ve 400 mhz lik iki ram in daha stabil çalışmasını sağlıyor.yanılıyorda olabilirim.yok mu tam olarak bilen kimse?

onu anakart kendisi ayarlıyor. voltaj ayarı çekiyorsun ram i daha iyi kullanmak için. soğutma yoksa ve çok yüksek verirsen yanabiliyor.

Daha geçen gün aldım ram ordan araştırmıştım bayağı. :)

Nemesis

Dekan
Reaksiyon puanı
13
Bilmiyorsan neden gidip alıyorsun.. Kasayı götür bilgisayarcıya taksın.. Sonra ram'i takamıyorsunuz, bozunca sattığınız ram bozukmuş deyip biz satıcılara dadanıyorsunuz.

tudRoY

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bilmiyorsan neden gidip alıyorsun.. Kasayı götür bilgisayarcıya taksın.. Sonra ram'i takamıyorsunuz, bozunca sattığınız ram bozukmuş deyip biz satıcılara dadanıyorsunuz.

Kızma Nemesis öğrenmek istiyordur ya :D

kacakci

Asistan
Reaksiyon puanı
0

yoksa bilgisayarcı mısın gelen müşterilerden mi yakınıyorsun

Nemesis

Dekan
Reaksiyon puanı
13
Evet biligsayarcıyım.. Müşterilerden demiyelim.. Kendini akıllı sananlardan...

artiztttt

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Evet biligsayarcıyım.. Müşterilerden demiyelim.. Kendini akıllı sananlardan...

Sana Sonuna Kadar Katılıyorum Çok Bilmişler varya öldürüyor beni Söylersin İnanmaz Takarsın Bakmak İster bırak kardeşim ya işimi yapayım :D

Tudroy sağol ayrıca bilmiyordum :) teşekkürler :)