Yeni PS3 Aldım.. Biraz Yardım.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Bakinci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bakinci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar, Alışmamış dötte don durmaz derler benimki de o hesap. :) 40 yaşında PS3 aldım. Şimdi o küçük kapı zili düğmelere alışmaya çalışıyorum. PC nin gözünü sevim... Neyse, bir kaç bilgiye ihtiyacım var. Elimdeki orjinal oyunları içindeki HDD ye kopyalayıp her seferinde BD çıkart tak işleminden kurtulamıyormuyum ? Eğer kurtulamıyorsam içindeki 500 GB bi anlamı kalmıyor sanırsam.
Ayrıca mesela oyunu takıyorum güncellemesi var diyor. Tahminimce bu güncellemeleri HDD ye yüklüyor oyundan bağımsız olarak ve diyeli o oyunu sattınız yada attınız, HDD içinde o güncellemeler atıl kalıyor di mi ? Onlar silebiliyormuyuz ? Şimdilik bu kadar... Aklıma geldikçe sorarım sizlerin başını ağrıtırım...

Dea

Profesör
Reaksiyon puanı
35
Şimdi Öncelikle hayırlı olsun ps3 çiple kırdıracaksınız ondan sonra harddiske oyun atabilirsiniz Ama Oyunlar Güncellenmez Ve Online Oynuyamazsınız

Bakinci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Şimdi Öncelikle hayırlı olsun ps3 çiple kırdıracaksınız ondan sonra harddiske oyun atabilirsiniz Ama Oyunlar Güncellenmez Ve Online Oynuyamazsınız

Selam, yok cihazı kırdırmak gibi bir niyetim yok. Neyse para alırız oyunları. Şu tak çıkar olayından kurtarmak iyi olurdu olsaydı.

xanovera

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaş yanlış anladı, zaten Türkiye gibi dar gelirli ülkelerde aslında onun yanlış anlaması normal olan. Nadir insanlar oyunlara para verebildiği için :(

Açıkçası oyunun hdd e kaydedilip kaydedilmeyeceği oyunun kendisiyle ilgili, bazı oyunlar hdd den çalışıyor bazıları cd istiyor. Bazıları sadece cd var mı yok mu ona bakıyor (yani başka oyun cd si taksanız çalışır), bazıları hakikaten cd nin içerisine bakıyor. Bu nedenle bir şey demek zor.
Fakat PS network üye olup internetten oyun alarak cd tak çıkar derdinden kurtulabilirsiniz en kolay yol olarak. Çünkü PS networkten aldığınız oyunlar direkt yükleniyor, elinizde bir cd olmuyor.

şurdan devam edebilirsiniz;https://store.sonyentertainmentnetwork.com/#!/

PS network hesabınızla satın aldığınız oyunu daha sonra da ister kendi cihazınıza ister bir başka ps 3 e rahatça indirip kurabilirsiniz. Tamamen sizin hesabınızın kurulu olup olmadığına bakıyor.

Edit: gördüğünüz üzere her gelen 3.55 diyor, kırdır diyor :D

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249
Özel Yazılım yükleyerek kırdırabilirsiniz online oyun da oynarsanız güncelleme de yapabilirsiniz bunun için PS3 versiyonunuz 3.55'de olması gerekir değilse düşüm yaptırıp 3.55 versiyonu üzerine 4.53 cfw yükletebilirsiniz eğer uğraşmak istemezseniz orjinal kullanın orjinal oyun alın gitsin

YAREM

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Selam, yok cihazı kırdırmak gibi bir niyetim yok. Neyse para alırız oyunları. Şu tak çıkar olayından kurtarmak iyi olurdu olsaydı.
Cihazı kırdırmak niyetin yoksa neden PS4 almayı düşünmedin.sonuçta oyun fiyatları aynı gibi

nailasmu

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Ps plusa kaydolun bence, aylık küçük ücretle çok sayda oyun indirebilirsiniz, cd olayından da kurtulursunuz.

Ayrıca oyunların verileri,güncellemeleri oyun bölümünde en yukarıda

Bakinci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Cihazı kırdırmak niyetin yoksa neden PS4 almayı düşünmedin.sonuçta oyun fiyatları aynı gibi

Evet kara borsa dışında bir yerlerde varsa bende almak isterdim. ancak PS3 teki bazı özellikler anladığım kadarı ile yok. En büyük olmayan özellik ise sizden 2. el aldığım oyunu yani change işleminde PS4 buna artık izin vermiyormuş. Oyun değiş tokuşunuda kaldırmış. Oyun fiyatları aynı onu gördüm zaten.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Arkadaş yanlış anladı, zaten Türkiye gibi dar gelirli ülkelerde aslında onun yanlış anlaması normal olan. Nadir insanlar oyunlara para verebildiği için :(

Açıkçası oyunun hdd e kaydedilip kaydedilmeyeceği oyunun kendisiyle ilgili, bazı oyunlar hdd den çalışıyor bazıları cd istiyor. Bazıları sadece cd var mı yok mu ona bakıyor (yani başka oyun cd si taksanız çalışır), bazıları hakikaten cd nin içerisine bakıyor. Bu nedenle bir şey demek zor.
Fakat PS network üye olup internetten oyun alarak cd tak çıkar derdinden kurtulabilirsiniz en kolay yol olarak. Çünkü PS networkten aldığınız oyunlar direkt yükleniyor, elinizde bir cd olmuyor.

şurdan devam edebilirsiniz;https://store.sonyentertainmentnetwork.com/#!/

PS network hesabınızla satın aldığınız oyunu daha sonra da ister kendi cihazınıza ister bir başka ps 3 e rahatça indirip kurabilirsiniz. Tamamen sizin hesabınızın kurulu olup olmadığına bakıyor.

Edit: gördüğünüz üzere her gelen 3.55 diyor, kırdır diyor :D

İşte o aktarılan oyunlar nasıl aktarılır o kısmı bilmiyorum. ayrı o desteği verip vermediğini nasıl anlarım. Elimde orjinal BD olarak Call of 1-2-3 var bir de god of war var. bunlar destekliyorsa bu işlem nasıl yapılır o kısmı bilmiyorum işte. Burda bir çok form da da yazdım. Benim emeğe saygım var, kırdırıpta kimsenin emeğine saygısızlık edemem. Neyse parası verir alırız oyunu.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ps plusa kaydolun bence, aylık küçük ücretle çok sayda oyun indirebilirsiniz, cd olayından da kurtulursunuz.

"Oyun bölümünde en yukarıda" yani bunları istediğimiz zaman yer kaplamaması için silebiliyoruz. Hmmm o zaman kurcalayıp öğrenecez. Aleti bozacak kapasitemiz yok sonuçta. Bozduk mu servis mi yok :)

xanovera

Asistan
Reaksiyon puanı
1
sizin aktarma şansınız yok, oyunu alıp kurarsınız ve cd siz çalışıp çalışmadığını denersiniz :) veya forumlarda almayı düşündüğünüz oyunun cd siz çalışıp çalışmadığını sorabilirsiniz. Orijinal almış olan var ise cevaplayacaktır. Bence sizin işinizi en iyi görecek yolps network uzerinden istediğniz oyunu almak, böylece cd olayını tümüyle unutabilirsiniz. Plus üyeliği de gerçekten faydalı, eğer çeşitli oyunlar oynayacaksanız. Örneğin ben senede 2-3 oyun alabildiğim için plus üyeliği yapıyorum, fiyat daha makul oluyor. Bedava oyunlar falan veriyor çünkü.

Pro_Gamer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tak Çıkar Olayından Kurtulmanın Benim Bildiğim Tek Yolu Var Kırdırıp Oynamak

AliXev

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Fazla iyi oyunlari vermiyorlar. Kotu eskimis oyunlar ps plus da var dikkat etmeni tavsiye ederim.