Yeni PC dizdik değişik bi problem çıktı

alig_6

Doçent
Reaksiyon puanı
27
Arkadaşlar selam,

Çok yakın bi arkadaşıma dün masaüstü dizdik. Yakında ben de dizeceğim :)

Önce sistem özelliklerini belirteyim:
- Intel i7 4970K işlemci
- MSI Z97 Gaming 5 anakart
- MSI GTX970 ekran kartı
- 240GB SSD
- 16GB Corsair RAM
- Zalman Z12+ kasa
- Asus 27" 1080p 75Hz monitör

Şimdi gelelim sıkıntıya;

Eve getirdik büyük heyecanlarla kurduk falan USB'den Win 8.1 yükleyeceğiz.
Açtık BIOS'a girdik USB'den boot yaptık onayladık.
Windows kurmak için ilk aşamaya geldiğinde hem klavyenin hem mouse'un elektriği gitti. Ne yaptıysak ne ettiysek olmadı. Başka portlar denedik USB 3.0 2.0 hepsini denedik.
Ne mouse'u ne klavyeyi görmedi PC. DVD-Rom da olmadığı için yükleme yapamıyoruz. Tek çare SSD'yi başka PC'ye takıp oradan sistem kurmak gibi gözüküyor. Ama neden oluyor bu sıkıntı?!

Daha önce yaşayan var mı? İnternette arattım eski yuvarlak uçlu klavye veya mouse ile çözmüşler bazıları. Onu denedik o da olmadı. Bi yardımcı olabilir misiniz??

alig_6

Doçent
Reaksiyon puanı
27
Güç kaynağı 750W tam marka modelini hatırlamıyorum ama 80K'lı bişelerdi :)
Bios update denedik fakat dediğim gibi USB'lere giden elektriği kesiyor bu yüzden USB'den update edemiyoruz.

EnverYigit

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Bios sıfırlamışsınız sanıyorum, bios sıfırlandıktan sonra çalışmaması için fiziksel bir sorun var demektir tahminime göre.. Anakart pilini çıkar fişide çek 15 dk bekle sonra aç dene bir bakalım kardeş enteresan bir sorunmuş

alig_6

Doçent
Reaksiyon puanı
27
Dostum sıfır sistem yeni dizdik. Muhtemelen anakart problemli.

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Düşük bi ihtimal ama gözdem kaçabiliyo bazen biosdan usb support enable mi hepsi ona bi bakarsan iyi olur genelde eski nesil anakartlarda biosda enable olmayınca dediğin sorun oluşurdu belki

sizinkindede öyle bi durum olmuş olabilir onlar enable aktif değilse bios ekranında usb klavye mouse kullanmazsınız umarım çözüm olur...

alig_6

Doçent
Reaksiyon puanı
27
Aldığımız yere götürdük onlar BIOS update yapabildiler fakat yine sonuca varamadık. En sonunda anakartı değiştirdik arkadaşlar bilginize...

ShadowFix

..........
Reaksiyon puanı
77
Kardeş ekran kartının üst ve alt kısmında jelatin var onları koparmayı unutma, yoksa erir felan, gider koca ekran kartı :D