Yeni parça aldim sorun yaşiyorum

AdidasS949

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar iyi forumlar çok çok önemlı bir sorunum var

Dün itibariyle Asus M5A78L-M LX3 ( bios güncel ) anakartıma aşağıdaki parcaları taktırdım ;

1. 400w Kasa

2. Amd Fx 6300 İşlemci

3. Asus R7 240 Ekran Kartı

Daha öncede ise

2+4 6 GB ramım mevcut buda pek eski sayılmaz.

HDD'm eski 75 GB

Fakat arkadaşlar bu parçaları taktıktan hemen sonra aniden mause'nın ve klayvenın oynamadıgı donmalar , kendi kendine res atmalar , ve aşağıda belirttiğim kodlu mavi ekran hataları verdi.

Hatalardan hemen sonra format attım ve en guncel driverleri attım.Sonuc ise aynı henuz mavi ekran olmasa dahi , res ve donmalar yaşıyorum. Sorunun kaynagı HDD diyenler oldu fakat daha dün böyle bir sorunum yoktu.

Yardımlarınızı çok acil bekliyorum teşekkürler.

stop 0x00000101 ( 0x00000021 , 0x00000000 , 0xBE500120 , 0X00000002 )

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Raminin tekini çıkar öyle dene. Takılı olanı çıkar diğerini tak dene. Başka bir harddiskle format at dene. Büyük ihtimal diskten yapıyor. Ekran kartını çıkar onboarda tak öyle dene. İşlemcinde de sorun olabilir aynısı başıma gelmişti işlemciyi değiştirdiğimde düzelmişti önbellekleri hasar görebiliyor kolay gelsin.

e_emin

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bu %90 güç kaynağı problemi. İmkanın varsa başka bir (en az 400 wattlık) güç kaynağı ile dene. Bu sorunu çözerse güç kaynağını değiştirmen gerekiyor. Bu yeterli olur: ZALMAN ZM400-LE SERİSİ 400W GÜÇ KAYNAĞI - Vatan Bilgisayar
Fakat ilerde r7 240'ı değiştirmek isteyebilirsin (ya da işlemciyi overclock etmek isteyebilirsin), bu durumda 400 watt biraz zorlanır. Bu nedenle bu güç kaynağı daha iyi olur: ZALMAN ZM500-LE SERİSİ 500W GÜÇ KAYNAĞI - Vatan Bilgisayar
Bu çözmüyorsa ram ya da cpu sorunu olabilir.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar öncelıkle cevaplarınız için teşekkürler tekrar belırtmek ısterımkı parçaları dün taktırdım ondna öncekı gun herhangı bır problemım yoktu.Vatan'a göturudm bu sabah format dedıler attım sorun aynı yarın tekrar göturecegım fakat hala anlamıs degılım sorun nerde?