Yeni Ekran Kartı ve Sorun.

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Merhaba Arkadaşlar;
Dün akşam kendime Sapphire HD3850 marka ve model bir ekran kartı aldım. Tabi bir de ona uygun PSU Gigabyte 470W sanırım. Sorunum şu; yüklü eski oyunlar artık ya düzgün çalışmıyor, ya da hiç çalışmıyor. Command & Conquer :Generals isimli oyunum açılmıyor. "DirectX 8.1 ve daha üst sürümü yüklü değil veya Ekran kartınız minimum gereksinimleri karşılamıyor" şeklinde bir hata mesajı alıyorum. Diğer bir oyunumda da Ekstra özelliklerin olduğu bölüm açılmıyor. Program kapatılıyor. Spiderman :Web of Shadows adlı oyunda da donmalar oluyor. Önceki sadece onboard du ve oyunlarım çalışıyordu. Sizce sorunum ne olabilir? Yardımlarınız için teşekkürler.

ulash

Doçent
Reaksiyon puanı
10
Driverları güncelledikten sonra mutlaka directx'i de güncellemen gerekiyor. Çünkü directx kendini önceki ekran kartına göre yapılandırmış.

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
OS:Windows XP SP3, Driverını önce orjinal kurulum CD sinden sonra ATI'nin 9.5 versiyonundan yükledim. DirectX versiyonu da 9.0c olarak gözüküyor. Ama Spider Man ve diğer oyunlarda sorun yok. Denemek için Age of Empires 3 yükledim, gayet iyi sonuçlar verdi ve sorun çıkarmadı?

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
OS:Windows XP SP3, Driverını önce orjinal kurulum CD sinden sonra ATI'nin 9.5 versiyonundan yükledim. DirectX versiyonu da 9.0c olarak gözüküyor. Ama Spider Man ve diğer oyunlarda sorun yok. Denemek için Age of Empires 3 yükledim, gayet iyi sonuçlar verdi ve sorun çıkarmadı?
oyunları tekrar yüklemeyi deneyebilir misin?

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
C&C:Generals zaten Ripliydi. Tekrar açtım fakat değişmedi.

tonce

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
14
Çalışmaması normaldir. Oyunları tekrar kurmak gerekir. Ve eski ekran kartı sürücülerinizi onboard olsa bile kaldırmalısınız.

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Yardımlarınız için teşekkürler, Tekrar tanıtım ve kurulum yaptım. Şimdi sadece Oyunlar kapanırken bazen hata veriyor.