Yeni Opera Çıktı!

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
baya hızlanmış opera bu sürümünde.

---------- saat 22:57 eklendi ---------- önceki mesaj saat 22:55 eklenmişti ----------

yalnız metinleri sürükleyemiyorum bunun bir yolu var mı.

Kopyala yapıştır :D

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
Cloakengaged bir de benim soruna bir el atsan. Fare hareketlerinde :
-Sola doğru hareket için önceki taba git
-Sağa doğru hareket için de sonraki taba git
-Yukarı ve sola haraket için se sadece kullanılan sekmeyi kapat

ayarlarını nasıl yapabilirim.

fare hareketlerini kullanmadığım için opera'da tek ilgilenmediğim alan fare hareketleri o yüzden kendim açıklamak yerine size bir link vereyim işinize yarayabilir belki..

http://my.opera.com/Tamil/blog/add-modify-mouse-gesture

kısaca Ayarlar > Gelişmiş > Kısayollar > Mouse Hareketleri bölümünün yanındaki düzenleye tıklıyorsun sonra Application (en üstteki) ne tıklıyorsun fare hareketleri açılıyor sonra mesela sola doğru kaydırmanın sağ tarafındakine tıklıyorsun ne yapmak istediğini yazıyorsun bir harfe basınca neler yapabileceğin açılıyor menü olarak..

(sağ taraf derken aşağıdaki kırmızı ile çizdiğim alanı kastediyorum)

295tzm1.png

Bir de bu fare hareketlerin ayarları ile ilgili ayrıntılı döküman var mı?

http://my.opera.com/operayikesfet/blog/2008/10/11/mouse-gestures
http://my.opera.com/operasss/blog/2009/08/09/ozel-fare-hareketleri

yusher

Profesör
Reaksiyon puanı
12
chrome en son dev sürümü , en son chromium sürümü ve operanın en son sürümüyle yaptığım performans testi. chromium yine en hızlısı :)

captureoza.png

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
629
Reklamları nasıl engelliyoruz operada.:)

AliY

Asistan
Reaksiyon puanı
36
Severek kullandığım iki tarayıcıdan biridir ve kesinlikle bir sonraki sürümde veya versiyonda mutlaka bir veya daha fazla yenilikle karşımıza çıkmayı hiç unutmaz.

Firefox'da ekenti olarak gördüğümüz çoğu uygulamayı onda standart olarak görürürüz ve sanırım dahada görmeye devam edeceğiz.

Herzaman ziyaret ettiğiniz sitelerin Opera tarayıcısıyla daha bir başka gözüktüğünün farkınada varmışsınızdır sanırım. İster Chrome kullanın, ister Firefox, ama Operayı sevmesenizde, öldürsenizde hakkını vermemezlik etmeyin.

1.0 sürümünden buyana Firefox kulanıyorum ve kullanmayaya devam edeceğimi de biliyorum. İlk tercihim Firefox olacak, ama ikinci tercihimin mutlaka Opera olacağını biliyorum.

Arçelik'in bir reklamı vardı "Arçelik demek yenilik demek" Tarayıcı dünyasında da sanırım Yeniliğin adı Opera.

Yiğidi öldür, ama hakını ver.

Her nekadar kullanmasamda, Explorer, Firefox, Chrome'da olan gizli sekme (özel sekma) özelliğinin bu sürümde yer alması gayet iyi olmuş.

Menülerin gizli kalmasına pek alışamadığım için bu özelliği hemen devre dışı bıraktım ama menülerin gizli kalmasını isteyen arkadaşların işine yarayacaktır.

Kapatılan sekmenleri yeniden açma ikonu gayet güzel ve işe yarar olmuş, Windows 7 ile uyumluluğu da gayet güzel olmuş. Biz Firefox'ın Windows 7 ile uyumluluğunu beklerken (3.7 alfa sürümlerinde mevcut ama....) Opera'da görmek gerçekten güzel.
Tabi bu arada Opera'nın Windows 7 uyumluluğundan rahatsızlık duyan arkadaşımızda olmuş sanırım ama Windows 7 ile uyumlu Opera çok daha güzel :=)

Opera 10.10 sürümünde varmıydı yoksa yokmuydu farkına varmadım (bakmak için 10.10 sürümüne geri dönmek istemedim) ama bu sürümde ki arama motoru (adres çubuğunun sağdaki) seçeneklerinin artmış olduğunu görmek gayet iyi.

shift02.jpg

Champion78

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
43
Reklamları nasıl engelliyoruz operada.:)

sayfada sağ tıklayıp içerik engelleye bastıktan sonra engellemek istediğimiz reklama tıklıyoruz :) o reklamın olduğu klasörü engelliyor. eğer tek bir reklamı engellemek istiyorsanız shift basılı iken reklama tıklamalısınız.

bu arada yusher arkadaşımıza şunu söyleyim, beta sürümleri final sürümlerden çok daha hızlı oluyor, galiba her şeyi dahil etmedikleri için. bu Operada da böyleydi, finale yaklaştıkça yavaşlama oldu peacekeeper testlerinde (en azından bende öyle oldu). o yüzden final sürümü beklemek lazım. ayrıca peacekeeper daki gerçek sonuçları görebilmek için test sonucunda details e tıklayın puanları toplayıp 6 ya bölün, gerçek sonuç o :)

itsfresh

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Opera'nın özelliklerinden biraz yararlanalım, dinlediğim şarkıları Unite ile sizlere paylaşacağım.
Dinlerken takılmalar filan oluyor mu merak ettim?
Ayrıca başka bir başlık açılarak Unite Media Player ile birbirimizle paylaşım yapabiliriz.
Yabancı ağırlıklı şarkılarımı beğenecek misiniz bakalım?

http://home.itsfresh.operaunite.com/media_player_1/

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
sen bilgisayarını kapatınca doğal olarak opera unite paylaşımında kapanıyor ve dosyalarını göremiyoruz..
opera unite bilgisayarı genelde açık olup bağlantısı yüksek olanlar için kaliteli bir özellik..

RealCeday

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Opera 10.50 sürümünde Facebook sohbet bölümü sorunlu. Sürekli en üst mesajı gösterip duruyor deli ediyor beni. Bu sorunla karşılaşan oldu mu