• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Yeni Opera Çıktı!

Akhun Aktosun

Profesör
İnternet tarayıcıları arasında hatrı sayılır bir popülariteye sahip olan Opera'nın yeni sürümü 10.50 yayınlandı. Yeni Opera kullanıcılara neler sunuyor bakalım...

İnternet tarayıcı dünyasındaki amansız rekabet tüm hızıyla devam ediyor. Firefox ve Internet Explorer, tarayıcı seçme özgürlüğü ile ilgili çalışmalarına devam ederken Opera da boş durmuyor ve yeni sürümüyle kullanıcıların karşısına çıkıyor.
Dünyanın en hızlı tarayıcısı sloganıyla yayınlanan Opera 10.50, gözden geçirilmiş tasarımı, gizli gezinme özelliği gibi yeni özellikleriyle dikkatleri çekiyor. Ayrıca HTML5 ve CSS3 standartları da tarayıcıya eklendi.
opera_1050_11267558993.jpg
Opera'nın yeni menü butonları da araç çubuğundaki butonlar gibi yerlerini değiştirmiş durumda ve yeni tasarımla tüm menülere tek bir yerden ulaşılabiliyor. Aynı zamanda Opera 10.50, kullanıcılara Windows 7 jump listelerini de hızlı erişim menüleriyle entegre etme imkanı sağlıyor.
Yeni Opera 10.50'yi indirmek için tıklayın
:: Opera kullanıyor musunuz? Memnun musunuz?
Yazan: Akhun Aktosun
SDN - http://shiftdelete.net

teşekkür ederim.opera'da çift tıklamayla tab'ları kapatmak bir metni yada bağlantıyı sürükleyip bırakarak açmak gibi eklentileri nereden bulurum yada operada böyle özellikler varmı saygılar

teşekkür ederim.opera'da çift tıklamayla tab'ları kapatmak bir metni yada bağlantıyı sürükleyip bırakarak açmak gibi eklentileri nereden bulurum yada operada böyle özellikler varmı saygılar

Çift tıkla sekme kapatma :

Adım 1 : Adres çubuğuna opera:config yazıp enterlayın.
Adım 2 : Arama kısmına "tab" yazın. (" işaretleri olmadan)
Adım 3 : Sayfayı en alta getirin "User Prefs" bölümü altındaki "Doubleclick to Close Tab" seçeneğini etkinleştirin.
Adım 4 : Save buttonuna basıp sayfayı kapatın.

Sürükleyerek sayfa açmak :

Link tutularak sekmelerin arasına bırakılır.

Kesinikle Deneyin Firefox U Bıraktırdı Bana Çok Hızlı Hiç Sorun Yaşamıorm

Denerim bir ara şimdilik 3.6 firo..:)

ff ve bunu kullanıyorum, ikisi kardeş kardeş geçinip gidiyorlar :)

Cloakengaged teşekkür ederim deniyorum.

hürriyetteki videoları açmıyor 10.10 da problem yoktu

baya hızlanmış opera bu sürümünde.

---------- saat 22:57 eklendi ---------- önceki mesaj saat 22:55 eklenmişti ----------

yalnız metinleri sürükleyemiyorum bunun bir yolu var mı.

ben anlamadım turbo bunun neresinde ? firefoxun rıp rıp açtığı sayfaları açacağım diye bekliyor.

firefoxun rıp rıp açtığı sayfaları açacağım diye bekliyor.

zaten rıp rıp açacak kadar yüksek bağlantısı olmayanlar ve kotasını düşünenler için turbo..

yalnız metinleri sürükleyemiyorum bunun bir yolu var mı.

metini seç sağ tıklayıp search de varsayılan olarak google da arıyor metini..
yada arama motoru ekle mesela youtubenin arama motorunu ekle
bir şarkı metnine sağ tıklayıp search with youtube de direk youtubede arasın...
search with wiki de wiki de arasın vs vs...

baya kolaylıkları var bu kadarınıda bende bilmiyorum hiç ihtiyacım olmadı açıkcası.. fakat mouse gestures (fare hareketleri) özelliğininde kısayolu olabilir..

Edge hızı ile bile çok hızlı. Büyük fark var 10.10 ile arasında.

teşekkür ederim Cloakengaged firefox^da easy dragto eklentisiyle sürükleyip bırakabiliyorum metinleri dediğpin yöntemde güzel sağol.

---------- saat 23:36 eklendi ---------- önceki mesaj saat 23:35 eklenmişti ----------

operanın tek eksiği eklentilerinin olmayışı.

Denedim ve beni internetten soğuttu resmen. flash uygulamaları açması ölüm. İkide birde çökmesi ayrı bir zulüm. Operayı son kullandığımdan beri ilerleme kat edememiş. Chrome bile on basar operaya.

Opera Turbo, Opera Mini'de de kullanılan Opera'ın kendi proxy server özelliğidir.Opera Turbo ile yasaklı siteleri de kolayca açabilirsiniz.

Şimdilik gördüğüm güzel yenilikler ise;
Yeni sürüm 10.10'a göre hız konusunda bariz fark ediyor.Özellikle çalışma hızı.

Opera Unite özelliği eklenmiş.Opera Unite nedir?

Windows 7 taskbar'da jumplist şeklinde tabları gösterme olayı eklenmiş.Eskisi gibi tek tıklama ile Opera penceresini veya son kullandığınız aktif tabı açmak için CTRL ile tıklamak gerekiyor.

Görsel detaylar ve bazı yararlı efektler.

Menu erişiminde kolaylık.

Denedim ve beni internetten soğuttu resmen. flash uygulamaları açması ölüm. İkide birde çökmesi ayrı bir zulüm. Operayı son kullandığımdan beri ilerleme kat edememiş. Chrome bile on basar operaya.

linuxda denediysen normaldir daha final sürümü yayınlanmadı linux için..
windowsda ne flashda sorun yaşadım.. nede ortalama 9 saattir bir çökme yaşadım..

Kim ne derse desin Opera vazgeçilmezlerimdendir.

linuxda denediysen normaldir daha final sürümü yayınlanmadı linux için..
windowsda ne flashda sorun yaşadım.. nede ortalama 9 saattir bir çökme yaşadım..

Denediğim işletim sistemleri Pardus 2009.1, Windows XP, Windows 7 Ortamlarında denedim. genel gezintide hız hariç bir sorun yaşamadım. Ancak flash ortamı gördüğü an su koyverdi. Yavaş ve flash ortamlarında çabuk çöküyor. Bilakis flash oyunlarında. Yaptığım kısa test sonucunda ise opreanın bir atısı firefox 3.6 'dan 5MB daha az ram tüketmesi. Ancak en az ram i internet explorer 8 kullanıyor.

Ancak en az ram i internet explorer 8 kullanıyor.

Explorerda yararlı bir şey olmadığı için az ram kullanması normal :D onun yüzünden peacekeeper tarayıcı testlerine complex grafik test sonuçlarını eklemiyor. bir eklese Opera chrome a 500-600 puan fark atıyor :D

çökmeler de olsa, çok da ram kullansa forever Opera...

Para problem olmasa, çok benzin yakıyor diye Mercedes'e binmekten vazgeçer misiniz? 2gb Ram olan sistemde de Opera'nın çok ram kullanması beni ondan vazgeçiremez :thumbup1:

An itibariyle Opera'ya geçmiş bulunmaktayım. Bu saatte şifa oldu valla. Firefox hikaye oldu bunun yanında. Her açıdan firefoxa üstün be abi. fazla bellek kullanır mı bilmem. Ancak bu kadar özellikle bir tarayıcı kullanmak çok hoş. kullanımı özellikle eğlenceli ve kolay. Arayüzü de harika. 10.50 tavsiyemdir. daha önce beş para etmezdi opera. ancak bu sürüm harika ya. Maşallah diyelim. iyi geceler.

Konular birleştirildi.

Ben de indirdim az önce. Denerim bir ara.

Arkadaşlar bir önceki sürümde ''C:\Users\Name\App Data\Local\Opera\Opera\cache'' yolunu izleyerek ''flv'' uzantılı olarak izlediğim videoları alabiliyordum. Bu son sürümde videoları ve flash görüntüleri tam olarak nereden alabiliyoruz bilen arkadaş açıklarsa sevinirim, aynı zamanda Explorer yolunu da açıklarsanız sevinirim. Teşekkürler.

Bende deneyip notunu vereyim bari.:D

Arkadaşlar bir önceki sürümde ''C:\Users\Name\App Data\Local\Opera\Opera\cache'' yolunu izleyerek ''flv'' uzantılı olarak izlediğim videoları alabiliyordum. Bu son sürümde videoları ve flash görüntüleri tam olarak nereden alabiliyoruz bilen arkadaş açıklarsa sevinirim, aynı zamanda Explorer yolunu da açıklarsanız sevinirim. Teşekkürler.

Adım 1 : Adres çubuğuna "opera:cache" yaz.
Adım 2 : Video seçeneklerini seç.
Adım 3 : Videoyu kaydet.

Ya da

http://my.opera.com/chooseopera/blog/2010/01/04/download-your-favorite-youtube-videos-with-opera

buradan getvideo betiğini indir bir klasöre at. (belgelerim>userjs) gibi..
sonra opera ayarlarına girip gelişmişden content>java seçeneklerini seç
userjavascript folder seçeneğine getvideo betiğini attığın klasörü seç..

artık her videonun altında mp4 flv gibi indirme seçenekleri olacakdır.

Cloakengaged bir de benim soruna bir el atsan. Fare hareketlerinde :
-Sola doğru hareket için önceki taba git
-Sağa doğru hareket için de sonraki taba git
-Yukarı ve sola haraket için se sadece kullanılan sekmeyi kapat

ayarlarını nasıl yapabilirim.

Bir de bu fare hareketlerin ayarları ile ilgili ayrıntılı döküman var mı?