Yeni Notebook aldım windows 8 den 7 ye geçemiyorum

tolga.ua

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Bugün itibariyle vaio serisi notebook aldım netten fakat üzerinde Windows 8 olduğu için format atmak istedim ama yeniden başlatıyorum pc yi direk Windows 8 tekrar geliyor F2, Del,F8 basmadığım tuş kalmadı ama bios ayarlarına giremedim bi türlü deli olacam ya yardımcı olabilecek varmı.Hiç pc nin özellikleri yazdığı ekranda gelmiyor kararıyor direk w8 e geçiyor.

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Windows 8 o kadar kötümü yav öncelikle bilgisarayın hayırlı olsun :)
bilgisarayı yeniden başlattığında bios ayarlarına girebilirsin windows 7 deki gibi ilk başta göstermiyor pc açık iken yeniden başlat öyle dene :D

tolga.ua

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Teşekkürler.Ya hiç tarzım değil yeni çıkan bişeye zıplamak böyle Windows 7 ye bile 4 sene sonra falan geçtim ben ayrıca uyuz oldum bazı özelliklerine :)Pc açıkken dene derken nasıl yani ya yeniden başlat diyorum yazı mazı hiçbişe yok basıyorum tuşlara işlemiyor çok sinir oldum

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Teşekkürler.Ya hiç tarzım değil yeni çıkan bişeye zıplamak böyle Windows 7 ye bile 4 sene sonra falan geçtim ben ayrıca uyuz oldum bazı özelliklerine :)Pc açıkken dene derken nasıl yani ya yeniden başlat diyorum yazı mazı hiçbişe yok basıyorum tuşlara işlemiyor çok sinir oldum
şunu demek istiyorum bilgisarayını dvd yi tak ve yeniden başlat boot seçenekleri gözükmesi gerekiyor :D ayrıca bende yeni birşey çıktığında asla denemeden duramam :D

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Power8 başlat menüsünü yükle ve metro özelliklerini engellettir programın ayarlarından, metro ile uğraşmadan başlat menün olsun. :D
Şu şekilde seçili olsun
iCK2H.png

Program link:http://code.google.com/p/power8/

Bir metro yüzünden windows 7 ye dönmek biraz gereksiz geldi bana. :)

Bunu metro arayüzü sevmeyen herkes kullanıp bir denesin, sağ taraftaki charm barı da kapatıyor aynı özellik ile.

tolga.ua

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Ya yemişim metro arayüzünü alışamadım ben ondan istemiyorum ve cd yi takıp yeniden başlattığımda falan gelmiyor boot seçenekleri ya kısıtlama falanmı yaptılar naptılar çok uyuz oldum çoook

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Yemişmiş metro arayüzünü :)Kısıtlama yapmışlardır hallet bir şekilde o zaman. Metrodan başka ne farkı var sanki 8 in, sana metroyu kapatmayı gösterdik işte yapamazsan diye. Neyse sen yaparsın bir şekilde.

tolga.ua

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Pc ile gelen programlar var disk tek parça falan admin yetkisi yok izin istiyor hep falan oooo yani :)

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Disk yönetimini aç, c birimine sağ tıklayıp istediğin kadar küçült önce. Daha sonra artan alana sağ tıkla ve yeni birim oluştur ve olsun sana diskin 2 parça. :)

Kullanıcı Hesaplarına girip oradanda hesap türünüzü değiştirine tıkla ve yönetici olanı seç.

Bunlar windows 8 in eksiği ya da fazlası değil ki.

-PC ile gelen programlardanda kafana uymayanı denetim masasından program kaldır kısmına gir ve kaldır.

tolga.ua

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Disk yönetiminden yaptım fakat c ve d olarak gelmedi gözükmesine rağmen sonra tekrar sildim 100 GB öle duruyor boşta şuan.Isınımadım yani w8 e .yarın teknik servisle konuşcam fırçalıycam eğer formatlanmıyorsa bu disk.

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Ben windows 7 li bilgisayar aldığımda da olmuştu öyle sorunlar c nin boyutunu küçültüp d ye eklemiştim. Yaptıktan sonra zor değil, windows 8 i sevmediysen o senin tercihin tabi. :)

yourleo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
valal ben gördüm görünüş falan çok iyi ama şimdi windows biliyonuz mutlaka 3 tane service pack yayınlamazsa rahat etmiyor. o yüzden window 8 in service pack 1 i çıkınca ben bilgisayarıma kurucam

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bilgisayarın kapalıyken yukarıda power düğmesi yanında assıt düğmesi var ona bas bilgisayar açılacak ve seçenekler önüne gelecek...

yourleo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ya orjinalwindows 8 yerine kaçak windows 7 kullanmak çokta mantıklı değil. o zaman dos özellikli alıp windows 7 kursaydın. az parada verirdin.

Reaksiyon puanı
16,128
o notebook'un 7 suruculeri varmi? kontrol etmeden format atma sonra tost makinasi sahibi olursun demedi deme ibrahim!

tolga.ua

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Hepinize teşekkür ediyorum suan için w8 kullanmaya devam ediyorum sql server hariç bi sorunum yok bakalim