Yardım Yeni Nesil Matematik Sorularında Sıkıntı Yaşıyorum

DarkPickaxe

Asistan
Reaksiyon puanı
16
Merhabalar. LGS öğrencisiyim. Yeni nesil matematik sorularında bir takım sıkıntılar yaşıyorum ve hocalarıma sorduğumda kitap oku paragraf çöz basit düşün gibi şeyler söylüyorlar. Konu eksiğim yok
paragraf çözüyorum kitap okuma geçmişim çok yok yardımı dokunabilecek herhangi bir önerisi olan var ise yazabilirmi? Şimdiden teşekkürler.

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,972
Merhabalar. LGS öğrencisiyim. Yeni nesil matematik sorularında bir takım sıkıntılar yaşıyorum ve hocalarıma sorduğumda kitap oku paragraf çöz basit düşün gibi şeyler söylüyorlar. Konu eksiğim yok
paragraf çözüyorum kitap okuma geçmişim çok yok yardımı dokunabilecek herhangi bir önerisi olan var ise yazabilirmi? Şimdiden teşekkürler.
İlk başta kazanımları çöz. Sonrasında MEB'in yayınlandığı soruları çöz ve ardından çözüm videolarını izle.
Kolaydan zora doğru kaynakları bitirmeye başla.
Soru tipleri zaten benzer ve senin sorunun nasıl çözüleceğini tecrübe etmen gerek.Yavaş yavaş oturacaktır.
Kaynak Önerisine ihtiyacın olursa sorabilirsin.

DarkPickaxe

Asistan
Reaksiyon puanı
16
İlk başta kazanımları çöz. Sonrasında MEB'in yayınlandığı soruları çöz ve ardından çözüm videolarını izle.
Kolaydan zora doğru kaynakları bitirmeye başla.
Soru tipleri zaten benzer ve senin sorunun nasıl çözüleceğini tecrübe etmen gerek.Yavaş yavaş oturacaktır.
Kaynak Önerisine ihtiyacın olursa sorabilirsin.
Öncelikle teşekkür ederim.Çoğu kazanımları çözdüm ve işlemde sıkıntım olmadığı için yanlışlarım dikkat hatasından olmakta. Ve en kafama takılan şey sınava 4 ay kalması. Yardımını gözümün önünde bulunduracağım tekrardan teşekkürler.

Labarabo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Meb in örnek sorularını en son çöz. Çünkü zor. Önce konu konu ve seviye seviye ilerle sonra genel deneme çöz. Ücretsiz kaynak için www.liseyehazirlik.net sitesinden yararlanabilirsin

Eratosthenes

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
854
Bende matematik sorularını çözmekte zorlanıyordum ve lgs den 360 almıştım moralini bozmak gibi olmasın ama bence acil durum ışıklarını yakmanın zamanı geldi çünkü lgs ye son 3,5 ay kaldı eğer bu süre içinde bu sorunu halledemezsen sıkıntı büyük onun dışında pek bir şey diyemem zaten @Captain Price 141 gerekenleri söylemiş

Madriyarkal

Asistan
Reaksiyon puanı
41
knk bende aynı sıkıntıları yaşamıştım yeni nesil dedikleri sorular tamamen eski kolay soruların uzun uzun anlatılmasından ibaret öğretmenlerinin dediği gibi paragraf soruları çok fayda eder sayısal mantık soruları çözebilirsin ve şunu unutma her sene önceki seneden zor oluyor şu son 2 3 yıldır iyi hazırlanmalısın hala 3.5 ay var halledersin

Eratosthenes

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
854
Sınav anında strese yenik düşme çünkü bende denemelerde normalde 10 net falan yaparken sınav da daha düşük yaptım halbuki sorular aynı tarzdaydı

Graveworm

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
1,294
Matematik sorusunda hocan sana paragraf çöz diyorsa okuduğun soruyu anlayamama sıkıntın olabilir. O yüzden paragraf çöz diyordur.
İkinci olarak antrenmanlarla matematik kitabına bakabilirsin. En temelden başlıyor.

DarkPickaxe

Asistan
Reaksiyon puanı
16
Bende matematik sorularını çözmekte zorlanıyordum ve lgs den 360 almıştım moralini bozmak gibi olmasın ama bence acil durum ışıklarını yakmanın zamanı geldi çünkü lgs ye son 3,5 ay kaldı eğer bu süre içinde bu sorunu halledemezsen sıkıntı büyük onun dışında pek bir şey diyemem zaten @Captain Price 141 gerekenleri söylemiş
Teşekkür ederim yardımın için dediğin gibi acil durum ışıklarını yakmam gerekiyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Matematik sorusunda hocan sana paragraf çöz diyorsa okuduğun soruyu anlayamama sıkıntın olabilir. O yüzden paragraf çöz diyordur.
İkinci olarak antrenmanlarla matematik kitabına bakabilirsin. En temelden başlıyor.
Teşekkür ederim yardımın için. Evet, okuduğumu 3. okumamda anlıyorum ya da anlamıyorum ama düzenli paragraf çözmeye başladım iyileşiyor gibime geldi sınava girdiğimde sonuca bakacağım inşallah.
Mesaj otomatik birleştirildi:

knk bende aynı sıkıntıları yaşamıştım yeni nesil dedikleri sorular tamamen eski kolay soruların uzun uzun anlatılmasından ibaret öğretmenlerinin dediği gibi paragraf soruları çok fayda eder sayısal mantık soruları çözebilirsin ve şunu unutma her sene önceki seneden zor oluyor şu son 2 3 yıldır iyi hazırlanmalısın hala 3.5 ay var halledersin
Teşekkür ederim yardımın için. Düzenli paragraf çözmeye başladım inşallah hedeflerime ulaşırım.

Son düzenleme: