alpsadik
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 2,871
Arkadaşlar selamlar. Arkadaşımın bilgisayarını yeni kurduk. Aynı sistemden 3 tane kurmamıza rağmen bu arkadaşta problem oldu. Oyuna girip ekran kartı 80 dereceyi gördükten bir süre sonra bilgisayar elektriği kesiyor ve bilgisayar kapanıyor(mavi ekransız). Sonrasında kasadaki power tuşuna bastığında açılmıyor. Bilgisayarın açılması için PSU kapatıp yeniden açması gerekiyor. Sistemde herhangi bir yetersizlik ya da uyumsuzluk oldugunu düşünmüyorum fakat yine de yazayım:
ryzen 5 3600
xfx rx 5700 xt thicc III
corsair 3000mhz ram x2
msi b450 gaming plus max anakart
cougar 700 watt 80+ psu
james donkey m2 ssd 512 gb
Açıkçası sorunun PSUda olduğunu ve belirtilen değerleri bir şekilde veremediğini, Ekran kartı fanları hızlandırmak için daha fazla güç çekmek istediğinde PSUnun yeterli gücü çekemediğini düşünüyorum. Kasayı ilerleyen günlerde açıp bakacağız fakat görüşlerinizi, fikirlerinizi almak istedim. Yardımcı olursanız sevinirim.
İyi forumlar
ryzen 5 3600
xfx rx 5700 xt thicc III
corsair 3000mhz ram x2
msi b450 gaming plus max anakart
cougar 700 watt 80+ psu
james donkey m2 ssd 512 gb
Açıkçası sorunun PSUda olduğunu ve belirtilen değerleri bir şekilde veremediğini, Ekran kartı fanları hızlandırmak için daha fazla güç çekmek istediğinde PSUnun yeterli gücü çekemediğini düşünüyorum. Kasayı ilerleyen günlerde açıp bakacağız fakat görüşlerinizi, fikirlerinizi almak istedim. Yardımcı olursanız sevinirim.
İyi forumlar