Yeni Kasa önerisi

kay1istaken

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Merhabalar ben geçen ryzen 5 1600üm için sıvı soğutma aldım ama sonra biraz fazla geldi fiyatı ve iptal ettim. Hava sogutmalar carbide spec 04 kasama sığmadığı için onu tercih etmiştim. Kasamda 1 adet fan var ısınma sorunu için yapıyorum bunu. Benim sorum şu ben bu kasadaki PSU yu söküp yeni alacagim ucuz bir kasaya takabilir miyim?
Ucuz fan içeren kasa öneriniz varsa alabilirim sonrasında normal bir hava soğutma ile kullanacağım
Anakartim da micro itx sanırım gigabyte ga ax370m gaming 3
Mesaj otomatik birleştirildi:

Edit PSU yu sökebilir miyim diye kasayla beraber geldiği için sordum.

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,256
Merhabalar ben geçen ryzen 5 1600üm için sıvı soğutma aldım ama sonra biraz fazla geldi fiyatı ve iptal ettim. Hava sogutmalar carbide spec 04 kasama sığmadığı için onu tercih etmiştim. Kasamda 1 adet fan var ısınma sorunu için yapıyorum bunu. Benim sorum şu ben bu kasadaki PSU yu söküp yeni alacagim ucuz bir kasaya takabilir miyim?
Ucuz fan içeren kasa öneriniz varsa alabilirim sonrasında normal bir hava soğutma ile kullanacağım
Anakartim da micro itx sanırım gigabyte ga ax370m gaming 3

Edit PSU yu sökebilir miyim diye kasayla beraber geldiği için sordum.
Sisteminizi tamamen yazar mısınız?

kay1istaken

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4

Ekli dosyalar

• IMG_20200824_213108.jpg
    IMG_20200824_213108.jpg
    42 KB · Görüntüleme: 174

kay1istaken

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
D.O.C.P (XMP) açık mı?
Onu açtığım zaman bilgisayar açılma hızı falan bayağı düşüyor açıkçası hiç uğraşmadım onunla. Tek derdim ısınma problemi.
Şöyle bir kasa alsam ne dersiniz üstüne de bir tane hava sogutma alırım dark marka.

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,256
Onu açtığım zaman bilgisayar açılma hızı falan bayağı düşüyor açıkçası hiç uğraşmadım onunla. Tek derdim ısınma problemi.
Şöyle bir kasa alsam ne dersiniz üstüne de bir tane hava sogutma alırım dark marka.
Ondan 2666'da çalışıyor o zaman. Açman lazım. Fast Boot'u Ultra Fast yap. Her şeyi UEFI Only yap tamamdır.

kay1istaken

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
O zaman UEFI yapabilirsin. Şunu izle:
Hocam kendim sonradan uefi kurmayı öğrendim. Onu hallederim büyük ihtimal. Sen kasa ve soğutma önerisi yapsan çok daha makbule geçer şu an. Eski kasayı da temizler satarım ram parası çıkar belki ? hem ekstra fan almak zorunda kalmam tertemiz yeni kasaya geçmiş olurum bu işlemciye çok bi soğutmaya gerek yok

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,256
Hocam kendim sonradan uefi kurmayı öğrendim. Onu hallederim büyük ihtimal. Sen kasa ve soğutma önerisi yapsan çok daha makbule geçer şu an. Eski kasayı da temizler satarım ram parası çıkar belki ? hem ekstra fan almak zorunda kalmam tertemiz yeni kasaya geçmiş olurum bu işlemciye çok bi soğutmaya gerek yok
Bütçen toplamda ne kadar? @The Cyclist @met 35 de konuda yardımcı olacaklardır.

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,256
Met abiyi baya rahatsız ettim zaten. Kasa ve soğutmaya 600 700 arası ayarlarım sanırım.
Bunu buldum kasa olarak. Ölçülerini kıyasla Corsair Spec 04 ile:

@Allah'ın Kulu bu CPU Fan'ını kullanıyor diye hatırlıyorum. Gayet iyi bir fandır:

kay1istaken

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Bunu buldum kasa olarak. Ölçülerini kıyasla Corsair Spec 04 ile:

@Allah'ın Kulu bu CPU Fan'ını kullanıyor diye hatırlıyorum. Gayet iyi bir fandır:
Yok hocam bu da aynı soğutma sığmaz buna 150mm diyor aynı hesaba denk geliyor bana daha geniş bir kasa lazım

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Boşver,extradan bide kasaya para harcama. o ,deepcool 92 mm soğutucuyu al,geç. 1600 fazla ısınmaz. Deepcool ,92 mm olsa da,stok soğutucuyu,performans olarak katlar.