Yeni kart için yardım!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan TBM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

TBM

Dekan
Reaksiyon puanı
358
asus r9 270 ve sphr r7 260x araştırmaktayım dolar düştüğüne bakacağım.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

r7 mi r9 mu, bir forumda eleman r7 demişte.

TBM

Dekan
Reaksiyon puanı
358
[MENTION=380082]Vikings[/MENTION]

en az 250 bitlik alacağım. 2 gb lık.

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
MSI GTX750 ti Twin Frozr Gaming olmadı ASUS GTX750 STRIX al. Amd'den uzak dur. Ben bir hata ettim sen etme.

TBM

Dekan
Reaksiyon puanı
358
@Elusive ne oldu ki?

@Mustafa.Demiral Normalde onu alacaktım ama şuan dolar yüzünden gereğinden fazla pahalı.

256 bit lik ve 2 gb alacağım.

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Testlere kanma, doğru düzgün performans alamıyorsun, vaad edilen performansı vermiyor. Sapphire R7 265 var hiç memnun değilim. Zaten herhangi bir oyunu açtığında Nvidia logosu mu çıkıyor yoksa Amd mi? Bu bile göz önüne alınıp uzak durulmalı. Bit e de takılma her şey bit değil mimari önemlidir.
"The way it's meant to be played" diye boşa dememişler.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Testlere kanma, doğru düzgün performans alamıyorsun, vaad edilen performansı vermiyor. Sapphire R7 265 var hiç memnun değilim. Zaten herhangi bir oyunu açtığında Nvidia logosu mu çıkıyor yoksa Amd mi? Bu bile göz önüne alınıp uzak durulmalı. Bit e de takılma her şey bit değil mimari önemlidir.
"The way it's meant to be played" diye boşa dememişler.

R7 260x, R7 265, GTX 750, GTX 750 Ti Kullandım. Güzel Psu ve darboğaz yapmayan işlemcin olduğu zaman çok rahat vaad edilen performansı alabiliyorsunuz.

Şu anda R7 270 kullanmaktayım Asus olanı ve gayet memnunum. Bu bütün kartları nasıl kullandım? her biri sorunlu çıktı ve iade ettim fakat sorun kartlarda değilmiş. Benim prizimden kaynaklıymış her neyse onu çözdüm.

Sadece 1 kartGTX 750 Ti sorunluydu ekranda küp küp sarı kutucuklar çıkıyordu ve oyun donuyordu, aynısı masaüstünde oluyordu. Bir süre sonra düzeliyordu yada resetleyince pcyi.

Format attım, eski driverlara falan geçtim sorun hep devam etti. O küpler gittikten sonra nvidia driver hatası falan veriyordu.

İşin komik yanı herkes amd'yi kötülüyor ve beğenmiyor ama nerdeyse baya kartını alıp denedim ve hiç biri banamasın demedi.

R9 270 ile çöp gibi işlemcimin yardımıyla BF4'de High Ultra arası AA kapalı, 40-55 fps alıyorum. Multiplayer 64 kişilik serverlardan bahsediyorum çünkü orası çok zorluyor.

Single player yada az kişilik serverlarda daha fazla fps veriyor.

Nvidia alıcaksanız 760'dan üstünü alıcaksınız. 760'ın altında kart istiyorsanız nvidia'ya para vermem ben gider F/P olarak Amd alırım daha fazla performans ve daha uygun.

GTX 750 Ti ile R9 270 Fiyatı hemen hemen aynı, 10-20tl fark var aralarında.

GTX 750 Ti'ı R7 265 performans olarak eziyor. Fiyat farkını ve performansı anlayabilirsiniz :D

Elbette her şey güçlü kart değil, optimize ve güncellemelerde önemli ama GTX 760'in altında kart alınıyorsa AMD nokta derim ben :)

1 Yıl da Sapphire HD 7770 kullandım, Lol oynarken ekranda çizgiler çıkıyordu. Onun içinde konu açtım ve kartım ölüyor dediler, servise gitti değişim talep ettim paramı iade ettiler üzerine para koyup başka kart aldım.

Bu çizgi sorunu sadece Lol'de oluyordu ve tüm amd nvidia kartları ile aynı sorunu yaşıyordum. Öğrendim ki karttan kaynaklı değilmiş.

Boşu boşuna iade yapmış oldular :D eyvallah dedim :mrgreen:

R9 270'in ısısı 35 derece ve oc'lu hali. Sonuna kadar oc yaptım sadece bir tık geriye aldım abartı olmaması adına.

Oyunlarda ( League of legends 45, Battlefield 4 55-60, The Witcher 3 60-68, GTA 5 60-65, Mortal Kombat X 50-60 ) arası ısı değerlerine sahibim otomatik fan hızı ile.

%90'a koyarsam ısı değerleri baya düşüyor hemde. Bide amd kartları çok ısınıyor deniliyordu :D ben aşırı bir ısınma görmedim, 80 üzerine sıkıntı zaten.

Bide sevdiğim yanı ses yapmıyor fanlar :D %100'e koyuyorum ve sesi şu 5tl'ye satılar pervaneler var ya küçük böyle pilli çalışıyor, ondan az ses çıkartıyor :D sanki biri kasa içinden üflüyor gibi :P

HD 7770'in fan sesi daha fazlaydı orası evet çünkü eski bir kart. GTX 750 Ti'ın strix modelini kullandım fanlar lolde çalışmıyordu :D o yandan güzeldi ama çalışması çalışmaması pek beni alakadar etmiyor çünkü ses çok az duyuluyor, kasanın kapağıda kapalı olduğu için.

Oha ne kadar uzun yazmışım :mrgreen: allah kolaylık versin gençler :D

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Valla hacı iyi güzel kullanmışsın da ben kendimden biliyorum :D
Bak mesela The Forest diye bir oyun var kuzenle coop oynuyoruz, onda 750 ti strix var Mediumda 70-80 civarı fps alıyor, ben Ultra Lowa çekmeme rağmen oyunu oynayamıyorum. Max 50 fps sürekli 30 altına düşüyor. Ha dersen ki oyun erken erişim, sorunlu evet öyle. Ama kuzenim oynayabiliyor? Ben de amd severim ürünleri f/p dir ama nvidia tüm oyunları parayı basıp satın aldığı için sen ne kadar f/p ürünü yaparsan yap, bir girersin oyuna çakılırsın... Amdnin driver desteğinin afedersiniz b.k gibi olması da nvidianın ekmeğine yağ sürüyor. Yeni driver yükleyince fps düşer mi arkadaş ? Düşüyor işte.

TBM

Dekan
Reaksiyon puanı
358
Valla core 2 quad 2.33 ghz bendeki

TBM

Dekan
Reaksiyon puanı
358
Kafam karıştı,dolarda uçtu :( [MENTION=380082]Vikings[/MENTION] [MENTION=288507]Elusive[/MENTION]

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Valla hacı iyi güzel kullanmışsın da ben kendimden biliyorum :D
Bak mesela The Forest diye bir oyun var kuzenle coop oynuyoruz, onda 750 ti strix var Mediumda 70-80 civarı fps alıyor, ben Ultra Lowa çekmeme rağmen oyunu oynayamıyorum. Max 50 fps sürekli 30 altına düşüyor. Ha dersen ki oyun erken erişim, sorunlu evet öyle. Ama kuzenim oynayabiliyor? Ben de amd severim ürünleri f/p dir ama nvidia tüm oyunları parayı basıp satın aldığı için sen ne kadar f/p ürünü yaparsan yap, bir girersin oyuna çakılırsın... Amdnin driver desteğinin afedersiniz b.k gibi olması da nvidianın ekmeğine yağ sürüyor. Yeni driver yükleyince fps düşer mi arkadaş ? Düşüyor işte.

Orası öyle olabilir evet ama tamamlanmamış bir oyunda nvidia'a abanılmış belli ki :D o yüzden daha optimize çalışıyor. Hem amd kartları çok güç tüketiyor, işlemci bakımından nvidia kartlara göre darboğaz yapma olasılığı daha yüksek diye biliyorum. Hani bu fps düşmeleri vs.

Güzel işlemci ve +80 olursada bronz sertifikalı psu varsa 500w üzeri sorun olmaz yani. Fakat testlerde yapılan ve test edilen oyunlar tamamlanmış olanlar yani

TBM

Dekan
Reaksiyon puanı
358
Bir kaç tane seçenek verin arkadaşlar,araştırayım,farklı şeyler yazılı.

@Vikings @Elusive

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
@Vikings işte bak kendi ağzınla diyorsun "nvidia abanılmış" :D
Her oyunda nvidia abanılıyor çünkü adamlar basıyor parayı alıyor bak piyasada kaç tane amdnin aldığı oyun var; BF serisi, Tomb Raider, Sniper Elite III, Beyond Earth, Thief cart curt. Saysan bir elin parmağını geçmiyor. En baba AAA yapımları nvidia alıyor. Ayrıca darboğaz falan biliyorum da benim güç kaynağı 500w 80 plus artı işlemci FX 6300. R7 265 ile 6300 darboğaz yapmaz.
Özetle amd kullanan biri olarak diyorum ki oyun nvidiada oynanır aga. :)

@TMac1

Ses takıntın varsa ille de sessiz olsun diyorsan STRIX al;

Asus STRIX GTX750 Ti OC GDDR5 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar

Yoksa Twin Frozr Gaming;

Msi Gtx750Ti Twin Frozr Gaming Gddr5 2Gb 128Bit Nvidia Geforce Dx11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
GTX 750ti ile R9 270 zaten aynı fiyat aralığında sayılır. Bu ikisini artık alamayacağına göre r7 260x ve r7 265 arasından bir seçim yapman gerek. R7 265, 260x'den hem daha performanslı hem daha az güç tüketiyor. Alabilirsen, 265 alamazsan, 260x onuda alamazsan GTX 750 olmalı. Ha alabilirsen de GTX 750ti al ona bütçe yetmezse bu yazdığım gibi bir sıralama çıkar.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
@Mustafa.Demiral İyi güzel sıralama ama hangi markanın ?

Şu kartlar üzerinden düşünebilirsin.

Asus R9 270 Directcu 2 2Gb Gddr5 256Bit Amd Radeon Dx11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar
Asus STRIX GTX750 Ti OC GDDR5 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar
R7 265 Dual-X GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar (PowerColor olan daha ucuz ona da bakabilirsin.)
Sapphire R7 260X Gddr5 2Gb 128Bit Amd Radeon Dx11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar
Zotac GTX750 GDDR5 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar

Yukarıda dediğim gibi sıralama yapabilirsin. R7 265 ile GTX 750ti arasında kalırsan GTX 750ti seç. Güç tüketimi açısından da yararına olur. R7 265 ve 750ti alamadığın vakit, R7 260x alırsın. :)

AkçakocaLı

Profesör
Reaksiyon puanı
95

Junas28

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Nvidia yeni mimarisiyle (maxwell-ve evet benim bildiğim 750 ti bu mimaride) zaten daha düşük bit ayarlarında yine de yüksek performans veriyor.

Sadece hocam bilgisayarından çok fazla beklentin olmazsın, yeni oyunları hele 1080p çözünürlükte ve yüksek ayarlarda oynaman zor. Burda tavsiye edilen ekran kartların üstü zaten işlemcin tarafından darboğaz edilir.

İkinci el piyasasına bakıp ordan uygun bir ekran kartı almanı ve (tahminimce stock fan kullanıyorsun) sağlam bir air cooler alıp, sağlam bir işlemci overclockuna gitmeni tavsiye ederim.

Ve cidden, yani bilgisayarın diğer parçalarıyla aynı zamanda aldıysan, epey yüksek bir güç kaynağı almışsın.

TBM

Dekan
Reaksiyon puanı
358
@Junas28 Gardaş, fazla beklentim yok sadece şimdikinden yüksek ayarlarda oynamak istiyorum, kb* (pc) im şimdiki asus eah 6670 hd den daha yüksek ayarlarda oyun oynamak istiyorum, işlemcimi hız aşırtmaya çalıştım ama olmadı yeteri kadar ya da ben beceremedim, ilk aldığım gün mevcut fanla geldi değiştirmedim,hava soğutucu 400 tl den başlıyor şuan için alamam,param anca ekran kartına ucu ucuna yetiyor, 700 w kaynak var. Aşırı yüksek ayarlar beklemiyorum zaten şuan şimdikinden daha yüksek ayarlarda oynatsın yeter,ben kb mi yavaştan yenilemek istiyorum o yüzden param oldukça güncelleme düşünüyorum.

Kb=kişisel bilgisayar yani pc'nin Türkçesi.

TBM

Dekan
Reaksiyon puanı
358
Bildiğiniz üzere 27 Kasım'da Black Friday var amazonda, eğer fiyat orada uyguna gelirse alacağım artık bir kart, araştırmalarım sonucu Amazon.com: EVGA GeForce GTX 960 4GB FTW GAMING ACX 2.0+, Whisper Silent Cooling w/ Free Installed Backplate Graphics Card 04G-P4-3969-KR: Computers & Accessories bu kartı almaya karar kıldım,diğer eskiden tavsiye ettikleriniz artık çok eskidi onları sakın alma dediler, işlemciyi sıkar ama ileriye dönük bu şuan iyi dediler. Siz şuan için ne düşünüyorsunuz acaba ? @BadBoy8154 @Mustafa.Demiral

R9 380 ya da gtx 960 ya da sizce ?

kalza

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
r9 380 gerçekten iyi bir kart olmuş, normalde kesinlikle nvidia derdim ama bu sefer r9 380...

TBM

Dekan
Reaksiyon puanı
358
İyi güzelde hangi markanın ki? @kalza

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710

Sen hala kart almadın mı :mrgreen: R9 380, GTX960'a göre biraz daha performanslı. Güzel kart alınır. Almaya karar verdiysen al sonra da anakart+işlemci-ram filan güncellersin. Bunların yanında da 380 seni götürür baya. Asus veya MSI modellerine bakabilirsin.

TBM

Dekan
Reaksiyon puanı
358
Sen hala kart almadın mı :mrgreen:

Yok almadım daha :) Yalnız güldürdün la beni :) dolar uçunca bekledim biraz uzun bekledim tabii,amazon bf 'de uygun olursa o zaman alacağım,yok olmazsa Tr'de meclis kurulup dolar düşünce o zamanı beklerim.

Amazon bf için şimdiden ufaktan başladılar indirimlere, konu açsana amazon için güncellemeli.

Ayrıca, model konuşulu hep ama marka belirtilmez, sence bu modellerin hangi markalısını alayım?

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Yok almadım daha :) Yalnız güldürdün la beni :) dolar uçunca bekledim biraz uzun bekledim tabii,amazon bf 'de uygun olursa o zaman alacağım,yok olmazsa Tr'de meclis kurulup dolar düşünce o zamanı beklerim.

Amazon bf için şimdiden ufaktan başladılar indirimlere, konu açsana amazon için güncellemeli.

Ayrıca, model konuşulu hep ama marka belirtilmez, sence bu modellerin hangi markalısını alayım?

Dolar şu an 2.91 olmuş. Zamanın var gibi bekle doların düşmesini 2.70'in altına gelse en azından iyi olur. Düşene kadar belki nvidianın pascal mimarili kartlarıda çıkabilir onları da değerlendirirsin. Şu an GTX960 ve 380 ikilisinden r9 980'i tercih edebilirsin. Asus veya msi markalarından birini tercih edebilirsin. Bazen marka da fiyatta çok farkedebiliyor. Asus, msi, evga, zotac markaları iyidir. Fiyat değerlendirmeside yapabilirsin markalar arasında.

TBM

Dekan
Reaksiyon puanı
358
@Mustafa.Demiral r9 980 yazmışsın yanlış olmuş sanırım, r9 öncelik olarak bakacağım fiyatta anlaşamazsam amazonla:) gtx 960 bakacağım o da olmazsa aç kalsın amazon ormanı:), blackplate nedir tam olarak çok mu lazım?

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
@Mustafa.Demiral r9 980 yazmışsın yanlış olmuş sanırım, r9 öncelik olarak bakacağım fiyatta anlaşamazsam amazonla:) gtx 960 bakacağım o da olmazsa aç kalsın amazon ormanı:), blackplate nedir tam olarak çok mu lazım?

Evet 380 yazacaktım. Adaylık sürecinde sıkıntı olduğundan mesajlarımı düzenleyemiyorum o yüzden oluyor böyle. :) Bu kartın arka plakası kartı darbelerden arka tarafın çizilmesinden tozlanmadan filan koruyor. Soğutmaya da katkısı var. Ama sürekli zaten kartı taşımayacağından çokta olmazsa olmaz birşey değil. Olmasa da olur yani. :) Ama olursa da güzel olur fakat olmazsa olmaz biye şartlandırmamak lazım.